Itthon » Közélet

Add le az elektromos hulladékod!

Az udvarhelyiek megszabadulhatnak régi vagy meghibásodott elektromos hulladékaiktól. Székelyudvarhely újrahasznosít!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Pucold ki a lomtárt!
Pucold ki a lomtárt!
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. július 16., 13:07
0 hozzászólás. 

Július 26-án, szombaton 10 és 18 óra között lehet leadni régi vagy meghibásodott elektromos hulladékokat (bármilyen készülék, amely árammal működik) a következő gyűjtőpontoknál:

– Digital 3 TV székhelye előtti parkoló

– a Tamási Áron és a Megálló utca kereszteződése

– Szuper előtti parkoló

– Tábor negyed

– Kaufland parkoló

– Lakatosok utcája

– AVE székhely - Termés utca

A résztvevők minden leadott nagyméretű készülék után (hűtőszekrény, fagyasztóláda, fagyasztó, mosógép és mosogatógép, ruhaszárítógép, légkondicionáló berendezések) ajándékutalványban részesülnek. Más, kisebb méretű készülék leadása esetén (vasaló, porszívó, monitor, kávéfőző, mixer, televízió, stb.) tombolasorsoláson vesznek részt.

Amennyiben nagyméretű elektromos hulladékot szeretnének leadni, a ROREC Egyesület és a helyi hatóságok vállalják annak az otthonról vagy intézménytől való ingyenes elszállítását.

Cégektől és intézményektől való ingyenes átvétel esetén használatból való kivonásról szóló jegyzőkönyvet készítenek. A szolgáltatás igénybevételéért tárcsázzák a 0741 233 257-es telefonszámot.

A 0800 444 800-as ingyenes zöldszám minden esetben a lakosság rendelkezésére áll, amennyiben szeretne megszabadulni elektronikai és elektromos hulladékától, bővebb információt szeretne a gyűjtőpontokról, esetleg tudni szeretné, mikor van a következő elektromos hulladékgyűjtés a településen/környéken.

19 órától a gyűjtési akció végén a Kaufland parkolójában felállított ROREC sátornál a Polgármesteri Hivatal és a ROREC Egyesület közös szervezésében a leadott elektromos hulladék ellenében kiosztott tombolaszelvények sorsolását tartják. Gazdára talál három dekopírfűrész, három szerszámkészlet, három mixer, három vasaló, három kávéfőző, három sarokcsiszoló.

A kampány teljes szabályzatát ide kattintva találják, de itt is olvashatnak az akcióról, illetve többet megtudhatnak arról, hogy miért, milyen formában és hogyan kell az elektromos hulladékot megfelelően leadni annak érdekében, hogy egy tisztább környezetben éljünk.

A ROREC Egyesület egy non-profit szervezet, melynek alapító tagjai a 11 Európa szerte legismertebb és a román piacon aktív szerepet betöltő elektromos és elektronikai készülékek gyártói. A ROREC Egyesület küldetése, hogy a gyártó cégek felelősségét átvállalja, és az európai törvényeknek megfelelően megszervezze az elektromos és elektronikai cikkek összegyűjtésének, tárolásának és újrahasznosításának a folyamatát.

Bővebb információ igényelhető: RoRec Egyesület kapcsolattartó személyétől, Prunel Andreától az andrea.prunel@rorec.org emailcímen vagy a 0741 233 257 telefonszámon.

A ROREC Egyesület A Hulladék helye nem körülöttünk van! Szabaduljon meg tőle! elnevezésű elektromos hulladékgyűjtő kampányára július 26-án, szombaton kerül sor a Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala és az AVE Harghita közös szervezésében.

uh.ro/sajtóközlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."