Itthon » Közélet

Grünstein: a küldöttgyűlés döntése nem érvényes

Grünstein Szabolcs továbbra is ellenáll, szerinte a tegnapi küldöttgyűlés összehívása nem volt szabályos, ő marad az elnöki székben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

grunstein_szabolcs_biro_eniko
grunstein_szabolcs_biro_eniko
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. március 05., 16:08
8 hozzászólás. 


Mint már olvashatták oldalunkon
, március 4-én, csütörtökön 56 városi RMDSZ-es kezdeményezésére Bunta Levente udvarhelyszéki elnök küldöttgyűlést hívott össze, ahol 51 szavazattal megszüntették Grünstein Szabolcs elnöki tisztségét, valamint dr. Fehér Istvánt nevezték ki a városi szövetség ideiglenes elnökének.

"A tegnapi baráti összejövetel nem nevezhető küldöttgyűlésnek, mivel szabálytalanul hívták össze, így az itt hozott döntések nem érvényesek" – fejtette ki Grüstein Szabolcs mai sajtótájékoztatóján. Elmondta, a Szövetségi Szabályzat-felügyelő Bizottság (SZSZFB) korábban megállapította, hogy a december 17-i tisztújító gyűlésen érvényesen választották elnöknek, így a tegnapi küldöttgyűlés összehívása ismételten nem volt szabályos. (Akárcsak az ezt megelőző január 15-i.) Mindemellett a felfüggesztési procedúrának egy ennél hosszabb módozata van, amit jelen esetben nem 51, hanem 55 tag kellett volna megszavazzon.

grunstein_szabolcs_biro_eniko

„Sajnálom, hogy saját érdekeiket egyesek nem tudják félretenni, mi továbbra is ragaszkodunk a szabályzathoz. A tegnapi döntés a városi szervezet belső életében semmi változást nem fog eredményezni, csak a külső imidzsét rombolja” – hangsúlyozta Grünstein. Továbbá, mint személyesen is közölte dr. Fehér Istvánnal, számít tevékenységére, viszont a tegnapi ideiglenes kinevezésének szabályosságáról félretájékoztatták.

A sajtótájékoztatón Biró Enikő is rész vett, aki elmondta, újra óvást nyújtanak be az SZSZFB-hez. Újságírói kérdésre elárulta, írásos tájékoztatót vár az ügyben, hogy miért vonták meg tőle a politikai bizalmat, aminek nem látja értelmét, hiszen a városi RMDSZ-en belül jelenleg nem tölt be semmilyen kiemelt tisztséget.


8 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
gabriel
2010-03-05 16:44:17
Lassan, de annal biztosabban Szasz Jenobol ismet Szekelyudvarhely polgarmestere lesz... Ha valakinek nem lenne vilagos, hogy nem az RMDSZ elnok szemelye az erdekes ebben a tragikomendiaban, hanem valami teljesen mas...
Jeno, ne feledd majd megkoszonni Szabinak es Enikonek az onzetlen segitseget...
avatar
Krisztián
2010-03-05 20:23:02
Ezúttal igaza van Biró Enikőnek, miért kellett kiebrudálni a pártból,mert a megvonás ezzel egyenlő.Ha következetes, ahogy én ismerem nem engedi, hogy csúfot űzzenek belőle, ellenlábasai.Nem tetszett Buntának mert volt külön véleménye, én egy tökös nőnek tartom, aki engedi, hogy fejére álljanak.Úgy látom Bunta Farkasa udvarhelyen is összekavarta a dolgokat nem csak az ANL lakásoknál.
avatar
zdorfy
2010-03-05 22:19:05
Krisztián... az az érzésem, hogy nem követed elég figyelmesen a politikai életet. Nincs itt semmi összekavarodva, minden világos és semmi köze az egészhez sem Buntának és sem Farkasának, ahogy te nevezed. Először is Grünstein és csapata nem tudja elfogadni azt a tényt, hogy a saját kedvük szerint kidolgozott szabályzat szerint nem sikerült elnök legyen, így félreértelmezésekkel, magyarázkodásokkal próbálnak igazat kovácsolni. Másodsorban, van egy - most már ugy tünik egy másik csoport, aki kéri a szabályzatok betartását és a mandátum megszerzését azok értelmében. Konkluzió: ha valaki úgy érzi, hogy a szabályok mentén és nem holmi értelmezések és magyarázkodások alapján akar elnök lenni az nem kellene féljen kiállni és megméretkezni - akár minden héten- ha úgy érzi van politikai támogatottsága. Ha viszont foggal és körömmel ragaszkodik valamihez, ami nem tiszta és az az érzesem, hogy nem tiszta mert mások is így vannak ezzel, az felér legalább Szász Jenő tetteihez, hisz tudjuk őt is ...
avatar
zdorfy
2010-03-05 22:26:25
... perelik a pártkatonái, mivelhogy nem szabályszerüen lett országos elnökké választva. A következő választásokor remélem elhatárolódik az ilyen emberektől az udvarhelyi választópolgár és nem szavaznak nekük bizalmat.
avatar
zdorfy
2010-03-05 22:31:50
Igen tényleg nagyon tökös csaj, sikerült szétverje az rmdsz-t és ebben segít neki Grünstein is.
avatar
Bandi a betyár
2010-03-06 02:33:49
re:
Grüni for president! Veled vagyunk!
avatar
lordking
2010-03-06 09:01:15
hát
Az egyik táborban veszekednek, a másik táborban veszekednek. Az egyikben is hatalmi harc van, a másikban is hatalmi harc folyik. Hát én immár kit válasszak? Szerintem kipróbálom a hírös zöldeket. Lássuk ők mit tudnak? Hátha akkor béke lesz... :!:
avatar
gabriel
2010-03-08 09:11:00
Ami az RMDSZ-t illeti, tessek a "big picture"-t nezni... Ki harcol, miert harcolnak, mi a tet, ki es kik allnak a szereplok mogott stb...

Lordking... Meseld el, hol vannak a zoldek? Azon kivul, hogy Szabi zoldben feszit... :0

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."