Itthon » Közélet

'Ízléstelen, gusztustalan, szánalmas' - sokkolt a bringás dada

Vasárnap jelent meg a kétdimenziós biciklis emlékmű, melynek elkészítését a Festői Udvarhely csoport vállalta magára.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Még több alkotással színeznék a város utcáit | fotó: Festői Udvarhely csoport
Még több alkotással színeznék a város utcáit | fotó: Festői Udvarhely csoport
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2014. július 24., 08:16
5 hozzászólás. 

Dadaista, azaz értékesíthetetlen és botrányt keltő műre emlékeztet a Bringás Hulla elnevezésű piktogram, mely hétvége óta a Tamási Áron és a Wesselényi Miklós utcák kereszteződésénél látható.

Az „alkotás" ismeretlen szerzők műve és emléket szeretne állítani minden biciklisnek, aki szenvedő alanya lett az udvarhelyi autócentrikus közlekedésnek.

Az emlékmű ugyanakkor emléket állít a városháza és a zsaruság tehetetlenségének és érdektelenségének, így öregbítve városunk hírnevét – áll az „alkotást" készítő csoport közleményében, melyet emailben juttattak el szerkesztőségünk több tagjához.

A csoport közleményében az áll, hogy azért választották a mű felállításra ezt az időpontot, mert kihasználták, hogy a múlt héten hangsúlyos szerepet kapott városunkban a kerékpáros téma. Egyúttal biztosítanak róla, hogy a következőkben is kívánnak „színvonalas köztéri alkotásokat elhelyezni" Udvarhely utcáin.

A közlemény tartalma először a Facebook-on jelent meg, itt többen is hangot adtak annak, hogy tiszteletlenség és ízléstelenség volt a nemrég elhunyt biciklissel és családjával szemben ez a tevékenység, akadt azonban olyan is, aki megvédte a kivitelezőket, mondván, ennyi baleset után belefér egy ilyen figyelmeztető jel.



5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
...anyád álruhában...
2014-07-24 11:16:58
Szerintem meg kellene kérdezni az elhunytak családtagjait arról, hogy valóban úgy gondolják-e ahogyan a többiek. Én személy szerint úgy gondolom, hogy teljesen rendben van. Főleg az üzenet része.
avatar
zandirham
2014-07-24 11:37:01
Túl virgonc a figura ahhoz, hogy hullanyomnak nézze valaki. Olyan akár egy blokkstartból kiugró alak. Ha nem vigyáz még elüti valaki és akkor kezdődik minden elölről. Ezt eléggé elbarmoltátok. Sajnos.
avatar
Milan Yorgi
2014-07-24 12:07:31
Kenyelmesseg..
Helyes! Meg kell ilyen figyelmeztetes! Az autoktol az ember se a jardan se bringval sehol nem tud kozlekedni,felit fel kene gyujtani, hogy fogyjanak kicsit,mifele menet ez megis ami ebbe a varosba folyik? Minek kell minden lusta embernek egy auto? Nincs taxi vagy varosi busz,hanem? Muszaj autot fenntartani,hogy 500m -re bemenni a munkahelyre..vagy nehez volna 5-10prerc gyaloglas a reggeli friss levegon? Tiszta idiota ez az egesz varos a magatartasatol a hozza allasaig ebbe a kozlekedes temaba.
avatar
freelancer
2014-07-24 14:33:26
@Milan Yorgi
Hidd el, nem csak kényelmességről van itt szó, sajnos az autót minden környékbeli falu lakosa egy szociális sztátusznak tekinti, ha gyalog jársz, a legtöbb ember szemében alacsonyabb rendű vagy, mint ők maguk.
Ettől függetlenül természetesen, a gyalog járó embernek van igaza, meg a kerékpárosnak, sajnos, a román nyelvben ismert "cocalar" viselkedés jobban hódít, mint az értelmes, sportosabb életmódra való törekvés.
Munkámnak köszönhetően is sok olyan esetem van, hogy a környező falvakba ki kell menjek házhoz, látni kell azt az arcot, amit sokan "vágnak", amikor azt mondom, hogy Ülkéből, Szentkirályról, vagy esetleg Farcádról hazagyalogolok. Eddig minden esetben azt hitték, hogy vagy velem van valami baj agyilag, vagy annyira barom paraszt vagyok egyébként, hogy félek autóba ülni, s ezt egy páron félvállról, úgy fogaik között meg is kérdezték.
Na itt tartunk.
avatar
Milan Yorgi
2014-07-25 21:39:01
Értelek..tudom
Né, meddig így gondolkoznak nagyon sokan,jobb nem lesz! Nem tud és nincs ahogy.Az autó státusz..uu vazee. :-/ Az volt a 90-es évekbe,2000-es évek elején.Jelen napokban Svédországban ,és környékén annak van autója főleg a kisebb telepűléseken aki megindokolja és az ottlévő bizottság jová hagyja.És pld.ul teher-fuvarozni egy dubát vagy furgont sem vehetsz csak ha keményen alátámasztod , hogy igenis munkaeszközöd és szükséged van rá.Hollandok, Kínaiak bringáznak..ott már egy jó ideje kiment az , hogy autó,ha kell ha nem.Amerika képez kivételt, nagyok a távok, muszáj az autó,kinek van ismerőse USA-ból és elbeszélgettek,bíztos tudja már. Szóval ami itt folyik és ez az egész mentalítás , gondolkodásmód "székely-style"-ba nagyon rossz! Maradi,dióhéjban!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."