Sport » Egyéb sport

Lázasan is országos harmadik lett

Nem elég, hogy maraton, de még krossz is. Remekeltek a hegyekben az udvarhelyi kerékpárosok.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

szaniszloRoli
Szaniszló Roland, fotó: Szaniszló Roland archívuma
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. augusztus 16., 12:20
0 hozzászólás. 

Szebenjuharoson (Păltiniș) rendeztek hegyikerékpár országos bajnokságot, méghozzá a maratoni krosszversenyt, amelyen több udvarhelyi versenyző is érdekelt volt. Szaniszló Rolandról írtunk korábban, hiszen a marosvásárhelyi triatlon Európa-bajnokságon is remekelt, rajta kívül Fodor Emese és Gelei István versenyzett, mindhárman más-más kategóriákban.

A fiúk a kisebb, 40 kilométeres távon hajtottak, Roland a 14 és 18 év közöttiek, István a 30 és 39 év közöttiek kategóriájában, míg Emese a hölgyek 80 kilométeres versenyét vállalta be. A versenyzőket egyszerre indították el szombaton, az eredmények összesítésénél sorolták őket kategóriáikba.

Rolinak nem volt egy egyszerű versenye, portálunknak elmondta, a szombati rajt előtt, már Székelyudvarhelyen lerobbant az autójuk, de szerencsére hajnali ötkor is találtak valakit, aki elvitte őket, csak emellett még betegséggel, sőt lázzal is küszködött a 99-ben született sportoló.

Túlteljesített betegen

„Éppen időben odaértünk, beneveztünk, de 38 fokos lázam volt reggel, fájt a torkom, ez a nagy melegben nagyon rosszul esett, és emellett erős volt a mezőny is, technikás, kemény a pálya" – mesélt Roland a hátráltató körülményektől.

Elmondása szerint 15 kilométernél volt egy holtpontja, addig próbálta és tudta is tartani a tempót a legjobbakkal. Ezután kezdett visszaesni a teljesítménye, egy kicsit lazább tempóban tudta teljesíteni a hátralévő távot. Az összes versenyző között 15-ödik helyen ért célba Roland a kisebb távon, ez korosztályában a bronzéremre volt elég, az ezüsttől 10, az aranytól 14 perc hiányzott az udvarhelyi sportolónak, aki nem számított dobogóra, csupán a célba-érkezés volt az elvárása magával szemben.

Sikeres nomádok

Roli nem ül a babérjain, folytatja az edzéseket, hétfőn és kedden barátaival már átbiciklizte a Transzfogarast és hétvégén a NoMad Merida által rendezett Transilvania Bike Trails Race-re készül, Szászkézdre.

A másik udvarhelyi férfiversenyző, Gelei István kicsit több mint nyolc perccel ért célba Roland mögött, ez összetettben a 28., kategóriájában a 10. helyet jelentette.

A székelyudvarhelyi Fodor Emese, a NoMad Merida kerekese több féritársát is megelőzve tizenharmadikként érkezett meg a 80 kilométeres távon, amelyet hat óra alatt teljesített. Ez a hölgyek versenyében a harmadik helyre volt elég, csupán két csapattársa: a brassói Suzanne Hilbert és a marosvásárhelyi Bondor Salomé előzte meg.

A férfiak elitversenyében is erdélyi győzelemnek örülhettünk, szintén a NoMad Merida kerékpárosa, a csíkszeredai Kelemen Árpád diadalmaskodott.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."