Itthon » Közélet

Összepöcsözött ifj. Haáz Sándor Orbán Viktor sajtósával

Dulakodás és pöcsözés voltak az idei Tusványos utolsó napjának címszavai – az incidensben résztvevő udvarhelyi fotós elmesélte a részleteket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke
Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke | Fotó: hvg.hu videó
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2014. július 29., 17:35
7 hozzászólás. 

Összetűzésbe keveredett Orbán Viktor miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan néhány fotóssal a 25. Tusványos szombati napján. Erről elsőként a Magyar Nemzet írt, majd a kolozsvári Főtér is beszámolót közölt az esetről.

Haáz Sándor, az incidensben résztvevő székelyudvarhelyi fotós szerint Havasi könyökkel lökte meg Tóth Tibort, a Magyar Nemzet fotósát. Erre „Tóth kérte Havasit, hogy ne lökdösse. Havasi megkérdezte, hogy mert akkor mi lesz? Akkor mondtam, hogy lefejelünk. Mire Tóth ismét kérdezett, hogy miért csinálja ezt Havasi mindig. Ekkor mondtam én, hogy mert egy pöcs. De azelőtt Tóth Tibit nekem lökte" – nyilatkozta Haáz a Főtérnek.

Az eset kapcsán megkerestük Haáz Sándort, aki szerint nem ez az első eset, hogy Havasi megnehezíti az újságírók és fotósok munkáját, a tavalyi Tusványoson is volt erre példa, bár akkor nem történt ilyen jellegű összetűzés. Rákeresve a sajtószóvivő nevére, korábbi, hasonló jellegű megnyilvánulásaira is akad példa.

Haáz szerint egyébként Orbán nem látta az esetet, így nem is reagált rá, Havasi azonban röviddel az eset után az egyik rendezvénysátorban arról érdeklődött, hogy kicsoda a fotós, aki pöcsnek nevezte. Ekkor Haáz bocsánatot kért tőle.

A székelyudvarhelyi fotóstól azt is megkérdeztük, ki volt a harmadik személy, aki mellettük állt, ám ezt sem ő, sem a Magyar Nemzetnél dolgozó kollégája nem tudták – az illető egyébként nem is volt részese az esetnek.

Lukács Csaba, az esetet bemutató vezércikke után Havasi Bertalan sajtóközleményt adott ki, megkérdőjelezve az írás valóságtartalmát. Erre a Magyar Nemzet válaszolt, részletes elemzésbe bocsátkozva a történtek kapcsán.



7 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jutacs
2014-07-29 18:55:11
Nicu Ceasescu is marha erös volt, amig az apja arnyekaban ringatozott
avatar
szp
2014-07-29 23:04:57
szenzációhajhász uh.ro
avatar
otto9876
2014-07-31 11:18:41
...
Már megint egy nagyokos udvarhelyi sajtós. Celeb leszel öcsi!
avatar
jutacs
2014-07-31 19:41:01
Ne bantsatok , gyerekek, Orban sajtosat, nagyon szereny emberke.
A legynek sem szokott artani, a szemetet is mindig kiviszi nala valaki.
Amellett allitolag, a jövöben ö fogja jovahagyni, ki kapjon allampolgarsagot
avatar
hunikovacs
2014-08-04 11:46:50
miért csinálja Havasi ezt mindig?? csak rá kell nézni... világos azonnal a téma.
avatar
kiralybiro
2014-11-17 12:39:35
Orbán Viktor sajtósa egy barom!
Azt hiszi, hogy az újságírók erőszakkal való távoltartása a dolga, pedig inkább havonta egy nemzetközi sajtótájékoztatót kellene összehívjon Orbán számára, és ott megkérdezni, hogy miért írnak hazugságokat. És a következőn számonkérni, hogy miért nem írták meg ami elhangzott, és miért olyat írtak, ami nem hangzott el, és nem is igaz!
Mindenesetre kétszer meg lehetne csinálni, a harmadikra nem menne el egy sem, mert féltené az állását. Ugyanis a kenyéradó gazdának a megrendelését kell teljesíteni. Valójában ezt PROSTITÚCIÓnak hívják, mely nem a szexuális életre, hanem az újságírásra vonatkozik!
Hahahaha! méghogy független sajtó!!! hahaha!
avatar
jutacs
2014-11-17 14:32:22
Ugyebar a sajtotajekoztatot azert szoktak tartani, hogy megkerdezhessek a politikusok az ujsagirokat, hogy miert irnak erröl-arrol, miert nem irnak inkabb emerröl es ekeppen. Azok a szemet ujsagirok mindenfeleket összevissza irkalnak, rondasagokat kerdeznek, ahelyett, hogy megkerdeznek a politikusokat, hogy miröl es mikent lenne celszerü irni.
Emiatt a politikusi langelmek legszebb gondolatai pusztaba kialtott szavak - föleg, ha a puszta, mannara vagyo hivek elött kialtjakt

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."