Itthon » Közélet

Idén már működni kezd a helyi rendőrség

Lejártak a versenyvizsgák, a kiválasztottak képzésre mennek, novemberben már dolgozni fog az operatív törzs. A székhely ideiglenes lesz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

helyirendorseg
Ehhez hasonló egyenruhájuk lesz az udvarhelyi rendőröknek
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. szeptember 01., 09:08
1 hozzászólás. 

Múlt héten zajlottak a szóbeli és az írásbeli vizsgák, s mint László Szabolcstól, a helyi rendőrség vezetőjétől megtudtuk, a 23 jelentkezőből 13 vagy 15 munkatársa lesz első körben az intézménynek.

Többnyire huszonéves fiatalokról van szó, de negyven éves férfi is van közöttük. Nemcsak az operatív csoportba, hanem könyvelői, jogászi állásokba is lehetett vizsgázni. A meghirdetett állásokra hölgyek is jelentkeztek, a csapat névsora szerdán lesz végleges.

Mint László portálunknak elmondta, egyelőre nem tudnak a Bethlen Gábor utca 43. szám alatt tevékenykedni: az épület per tárgyát képezte, így feljavítását nem lehetett belefoglalni az idei költségvetésbe, erre csak jövőben lesz lehetőség.

Addig is, ettől az épülettől nem messze, a Villanytelep utcában lesz a helyi rendőrség ideiglenes székhelye, az Ivó Kft. épületében, ahol egykor a villanytelep is volt.

Szabolcs szerint a vizsgán jól teljesítők háromhónapos képzésre fognak járni, majd megkezdhetik a tevékenységet, így előreláthatóan november végén vagy december elején jelennek meg az első helyi rendőrök Székelyudvarhely utcáin.

A helyi rendőrség hatáskörét szabályozó törvény szerint a szervezet a polgármesteri hivatalnak lesz alárendelve, és együttműködésben fog dolgozni az országos rendőrséggel.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zterex1
2014-09-01 11:25:12
Egyenruhának javasolnám a darabontokét, így egyszerre több legyet is lehetne ütni: hagyományápolás, turistalátványosság, rendfenntartás :)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."