Itthon » Közélet

Tajvani hölgyek is lesznek a Hargita Ralin

Tajvani versenyző, 200 kilométer/órás gyorsasági szakaszok, napokig tartó útlezárások a városban. Ettől pezseg a Hargita Gyöngye.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

rali terep oroszhegy-2
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2014. szeptember 22., 18:55
4 hozzászólás. 

A román Dunlop Országos Ralibajnokság utolsó futamához, a Hargita Gyöngye Ralihoz közeledve felpörögtek az események környékünkön is. Bár a versenyre való nevezés időszaka lezárult, és a végleges listát leközölték a szervezők, ma mégis módosult az indulók névsora.

Van, akitől idő előtt búcsúznunk kell, de ennek ellenére a rajthoz állók névsora bővült. Igazi különlegességnek számít a Tajvanból érkező női páros, de itt lesz még egy magyarországi csapat és néhány új, itthoni versenyző.

rali terep oroszhegy-4

Gyors szakaszt követő kanyarkombináció: innen csak egy kis séta az erdős rész

Az udvarhelyiek egyik kedvence Szabó Gergő mondta vissza a jelenlétet, ugyanis eladta versenyautóját. Kérdéses volt Pethő Attila indulása is: értesüléseink szerint a nemrég közúti balesetet szenvedett pilóta, súlyos fizikai sérülései ellenére is rajthoz áll.

Már egy hivatalos listát közzétettek a  Hargita Gyöngye Rali honlapján, de információink szerint az eredeti 44 induló helyett 48-an lesznek.

A leggyorsabb szakasz

Pénteken Ferencz Csaba főszervezőt kísértük el terepszemlére, ahol a tervek szerint a gyorsasági szakaszok közül is a legtempósabb részt szemrevételezhettük. Az Oroszhegyet és a Zetelaki víztározót összekötő gyorsasági szakasz mindenki számára jól megközelíthető, és látványos rész.

Oroszhegy központját elhagyva haladjunk Nyulád fele. A falu szélén véget érő aszfalttól rajtolnak a versenyzők. Rövid, néhány kilométeres kanyargós rész után érünk fel a tetőre, ahol hosszú, jól belátható egyenesek következnek, ezeket csak kisebb kanyarok törnek meg. Csaba szerint itt a versenytempó 180-200 km/h körül alakul.

rali terep oroszhegy-5

Ferencz Csaba főszervező éppen egy úthengert küld az Oroszhegyi szakaszhoz, miközben szemrevételezi a terepet

A tetőn végigszáguldva, a mezőny egy technikás, erdős részen folytatja a gyorsasági szakasz végéig. A szűk erdei út komoly tudást és koncentrációt igényel majd a versenyzőktől, ugyanis leginkább csak egy nyomvonalon haladhatnak, így a legkisebb tévedés is súlyos következményekkel járhat.

A nézőknek mindenképp egy jó hely lehet a verseny követésére, ugyanis kis sétával a gyors és technikás részeket felváltva nézhetik. Aki családdal menne, az az út mindkét oldalán tisztes távolságból követheti az eseményeket és még attól sem kell félnie, hogy a por a készülő flekkenre száll.

Arra azért készüljünk fel, hogy a gyorsasági szakaszokat a rajt előtt másfél órával lezárják, így idejében el kell indulni.

Több útlezárás lesz a városban is

A verseny idejére, azaz csütörtökön reggel nyolc órától szombaton este tíz óráig lezárják a Kossuth Lajos utca teljes szakaszát, illetve a II. Rákóczi Ferenc utca felső részét, a Kossuth utcától a most épülő körforgalomig.

Az említett szakaszon alakítják ki a verseny szervizparkját, innen indulnak, és ide térnek vissza az autók. A szervezők arra kérik az ott lakókat és az ott működő cégeket, hogy autóikat vigyék biztonságos helyre az említett időszakra.

rali terep oroszhegy-1

Itt biztosan le lesz zárva az út

Hasonló lezárás lesz a szerdán 22-23 óra között, valamint pénteken 16-20 óra között a Bethlen Gábor és Solymossy utcák között, a rendőrség mögötti kockaköves részen, illetve a Vásártér utcában a vasúti átkelőtől a Bethlen Gábor utcáig, itt a szuperspeciális szakasz kerül megszervezésre. A szervezők ezúton is a lakosság megértését kéri.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Egy a sokból
2014-09-23 00:33:31
Megéri?
Mennyi mindent meg lehetne oldani ennyi elfecsérelt pénzből!!!
Lám, Szabó Gergő nevű versenyző is inkább eladta az autót.
avatar
Lakatos
2014-09-23 07:18:35
Valoban
A te oktatásodra szánt pénz, na az volt elfecsérelve :D
avatar
Egy a sokból
2014-09-23 15:21:21
:)
Erről most nem kezdeményeznék nyilvános vitát.
Ön, kedves hölgyem/uram, vagy sokat tud az autóversenyzés pénzügyi vonzatairól és akkor most "terel", vagy nagyon keveset és ez utóbbi esetben nincs miről vitázni.
avatar
sunloverdj
2014-09-25 19:53:50
Congartulations...
Szívből gratulálunk!Viva Libertad!Congartulations for this great rally show!Everyone deserve ;FREEDOM&LOVE&HAPPYNESS&INDEPENDENCE&PROTECTIO/However from Wiorldwide.Mindenkinek joga van a szabadsághoz&érzékekhez bárhol a Nagyvilágon.VIVA EU.&VIVA LIBERTAD&VIVA WORLDWIDE FREE Lovers&protectors.Blessess...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."