Sport » Egyéb sport

Marișca bizonyult a legjobbnak a Hargita Ralin

Nagyot harcoltak a pilóták a gyorsasági szakaszokon és a városban is, a veterán versenyző idei harmadik győzelmét aratta.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

super
Fotó: Balázs Attila / rallyphoto.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. július 17., 08:57
4 hozzászólás. 

Szombaton este a díjkiosztóval véget ért a 25., jubileumi Hargita Gyöngye Rali. Az országos ralibajnokság ötödik fordulójában a Ford Fiestával versenyző Bogdan Marișca nyert, aki pályafutása során negyedszerre nyerte meg a Hargita Ralit.

Az összesítésben második helyen Dan Gîrtofan végzett, a harmadik a magyarországi Botka Dávid lett. Szabó Gergő a negyedik, Simone Tempestini az ötödik helyen végzett.

A verseny végig kiélezett és nagyon szoros volt, amit a különböző versenypályákra összegyűlt nagyszámú nézősereg is fokozni tudott. Pénteken este zsúfolásig telt nézőkkel a Bethlen Gábor utcának az a szakasza (a vonatállomás és a körforgalom között) is, ahol az utcai, ún. szuperspeciális versenyt tartották.

Az idei versenyen összesen 67 autó versenyzett, ez rekordszámnak minősül a román bajnokság idei futamain. Bogdan Marișca idei harmadik győzelmével tovább növelte az összetettben a Gîrtofannal szembeni előnyét, de még két futam, a jászvásári és a nagyszebeni hátravan az idei bajnokságból.

A részletes eredményeket, helyezéseket, időket a szakszövetség honlapján lehet böngészni.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
szlevente69
2017-07-17 11:13:21
Hargita Gyongye rali
A forgalom elterelesenek megszervezese hagy nemi kivanni valot maga utan.Homorodszentmarton Udvarhely feloli kijaratanal ebredt ra sok atutazo,hogy szombaton
10 orara lezartak az Udvarhelyre vezeto utat.Nem lehetett volna kitenni egy tablat a varosfalvi hidhoz?Igy sok amator autovezetot megkimeltek volna +15 km megteteletol,mindamellet,hogy a hetvege a profikrol szolt.
avatar
gerigerike
2017-07-17 11:44:48
Rali
" publicarea, începând cu 5-3 zile înainte de start, prin mijloace media (radio, tv, jurnale-ziare, site-uri web etc.) a programului închiderii circulaţiei publice pe sectoarele
de drum pe care se vor desfăşura probele speciale şi indicarea traseelor ocolitoare. (Caietul de Sarcini pentru organizatori de raliuri, Obligațiile Organizatorului, Secțiunea I, Art. 5, alineatul b.). Innen most az "indicarea traseelor ocolitoare"-t emelném ki.
Ezt pár nappal ezelőtt is jeleztem, hogy ez nem kívánságműsor, tehát amennyiben útvonalakat zárnak le gondoskodniuk kell a szervezőknek egy alternatív útvonal megjelöléséről. Ez egy olyan kötelesség, amit a szervezők egyszerűen elmulasztottak és amikor a honlapjukon ezzel kapcsolatban kérdést tettem fel egyszerűen figyelmen kívül hagyták a kérdés ezen részének a megválaszolását, hogy ez miért nem történt meg.
avatar
pandietele
2017-07-17 15:28:19
Jó reggelt
A csapból is az útlezárások folytak ki egy héten át.
Az alternatív útvonal kijelölése nem kötelező, (NEM BIZA) ellenben minden szakasz után 1 órát szabad volt a forgalom.
Kötelező viszont a mentőautók átengedése életveszély esetén, de ha a forgalommal, a versennyel szemben akar haladni a mentőautót, akkor neki is meg kell várni, amíg a verseny leállítása előtt elstartol utolsó autó célba ér.
Képzeld el Gerike, hogy Monte Carlót 4 napra teljesen lezárják. SE KI, SE BE.
Tisztelettel hívom fel a figyelmedet, hogy NEM LÉTEZIK ALTENATÍV ÚTVONALRA vonatkozó kötelezettség !!!!
A Á TRASEU OCOLITOR .. kerülő útvonalat jelent és ez minden esetben van. Persze estenkét jóval hoszabb.
Felnőtt emberek vagyunk..... legyünk következetesek is az érvelésben.
Az útlezárási infók minden szakasznál 10 nappal azelőtt én már láttam Ploiestre indúlva.
avatar
gerigerike
2017-07-18 11:42:44
Tisztelt uram
Valószinűleg azért folytak még a csapból is az útlezárások, mert sok olyan ember volt, akiket zavart az, hogy több útvonalat lezártak és joguk is van arra, hogy a nemtetszésüknek hangot adjanak.
Az, hogy most alternatívnak vagy kerülőútvonalnak nevezünk valamit az úgy vélem csak szóhasználat, ugyanis mindkét esetben arról van szó, hogy egy "másik" útvonalat köteles megjelölni a szervező, ahol a forgalom lebonyolítható a zárás ideje alatt. Nem igazán láttam az érvelésem következetlenségét ott, ahol önök egy kötelezettségüket (FRAS idegvágó román szövegében itt az obligatii alá sorolja ezt) mulasztották el. Ugyancsak ez a dokumentum utal arra, hogy ezt a kerülő útvonalat (amely igen, lehet akár hosszabb is) meg kell jelölni (indicarea), tehát nem elég az, hogy létezik egy ilyen. És mint a fentebbi hozzászóló is megerősítette, csak egy példa rá, hogy Városfalvánál ki kellett volna tenni egy táblát, hogy Kányád fele ki lehet kerülni a versenyt.
Tisztelettel

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."