Itthon » Közélet

Hamarosan bilincselnek a helyi rendőrök

Főleg a szabálytalan parkolással foglalkoztak eddig a helyi rendőrök. Ők fognak kerékbilincselni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

helyirendorok1
A piacon rendszeresen szolgálatot teljesítenek
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. október 14., 12:48
9 hozzászólás. 

Egy hete dolgoznak a helyi rendőrök, tapasztalataik eddig vegyesek, de inkább pozitívak. Egyelőre nyolcan dolgoznak, de az év végéig szeretnék, ha már 12 operatív rendőr dolgozna Székelyudvarhely utcáin.

Mint vezetőjüktől, László Szabolcstól megtudtuk, a fekete egyenruhás rendőrök elsősorban a tilosban parkolókat figyelmeztetik, jövő héttől jön a felszólítás, majd a büntetés, illetve a kerékbilincselést is bevezetik. László hangsúlyozta, hogy az eddigi egy hét alatt voltak olyan „hangok", amelyek arról próbálták kioktatni a helyi rendőröket, hogy nincsen joguk tilosban parkolókat megszólítani, figyelmeztetni, illetve büntetni.

helyirendorok2Ez nem így van, mert a 2010-ben megjelent, 2014-ben módosított 155. számú, a helyi rendőrségre vonatkozó törvény 7. paragrafusának h-bekezdése világosan kimondja: a helyi rendőrnek jogában áll kihágást vagy szabálytalanságot megállapítani a közlekedésben („constată contravenții și aplică sancțiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staționarea, parcarea autovehiculelor și accesul interzis, având dreptul de a dispune măsuri de ridicare a autovehiculelor stationate neregulamentar").

„Sokszor nem elég a szép szó, de jövő héttől jön az írásbeli figyelmeztetés, majd a büntetés is" – mondta László Szabolcs.

A polgármesteri hivatal parkolóőrei továbbra is azokat figyelmeztetik, akik nem váltanak parkolójegyet, a helyi rendőrök pedig a jogtalanul parkolókat büntetik majd meg.

A zöldség- és állatpiacon is állandóan járőröznek. Kedden délelőtt például öten teljesítettek szolgálatot a piacon, elsősorban a zsebtolvajokra, illetve a rongálókra figyelnek. Egyelőre nem tudnak 24 órás szolgálatot teljesíteni, mert még nincsenek elegen. A cél az, hogy javuljon a közbiztonság, a rendőrök nem a lakók ellen, hanem mellett vannak.

Ezen a héten diszpécser-szolgálatuk és állandóan hívható telefonszámuk is lesz.



9 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
sunloverdj
2014-10-15 01:40:08
Observations
OOPS.COMUNISM?&Return DICTATORISM?Itt nálatok KOMMUNIZMUS&RASSZIZMUS&XENOFÓBIA&ÓKOR van? PIROS NYAKKENDŐT&EGYENRUHÁT A SULISOKNAK&FELVONULAST MEG EGY ÚJ CEAUCETCUT és HEKUS DIKTÁTORÍZMŰST kívántok?Szegyen&demokráciának nevezitek?Jelentsük az UE&USA&NATO szolgáltatoknál...Buktába merültök?SO SHAME ODORHELLEN!
avatar
miszlik
2014-10-15 09:34:30
Sunloverdj- Elfelejtetted bevenni a gyógyszereidet,de nem gond jönnek a fehér köpenyes bácsik és hozzák már :-)
avatar
vogul
2014-10-15 10:11:21
krajcig-fricig
Csodálatos az idegennyelv-kultúrád (angol-német hibrid). Azért jó lenne, ha egy helyi fórumon magyarul írnál ( és, ha lehet, helyesen).
avatar
ikszipszilon
2014-10-15 10:30:53
Hajra Udvarhely
Azt nem ertem akkor mit allitgatjak az autokat. Ugy viselkednek mint a diszpintyek. Menyenek le es a kosuthba foglalkozzanak a kozbiztonsaggal hisz azert kellet a varosi rendorseg nem azert, hogy a pornepet ba**tassak. Ugyan olyan kutyak mind a tobbi!
Nem a piacon vannak a problemak. Zsebtolvajokra vannak raallva?:) Szanalmas!
Inkabb koltenek a penzt arra, hogy a szarkakore aszfalt keruljon. :) Hiszen meg ez is hasznosabb:)
avatar
beszabepis
2014-10-15 10:52:50
ha mar...
Hamár helyi rendőrség, és a "helyi pénzből" van, akkor tiszteljék meg a pornépet avval, hogy magyarul is felkerüljön az egyenruhákra a felirat!
avatar
zterex1
2014-10-15 14:10:48
Hétfőn délben a helyi rendőrség autójába, egyenruhás rendőrök 3 vagy 4 db 5 literes kanna bort pakoltak be a Malom utcai Borpatikánál. Vajon erre a célra volt a jármű közpénzből vásárolva?
avatar
Egy a sokból
2014-10-15 16:33:39
Kipróbálom
Attól a perctől kezdve, hogy kezdik a kerékbilincselést KIPRÓBÁLOM: amint meglátom, hogy valamelyik helyi "nagyarc" tilosban parkol, leparkolok a közelébe, szintén tilosba és kamerával dokumentálom az IGAZSÁGOSZTÁST.

Azt ne felejtsék a rendőrök - helyiek és nem helyiek -, hogy pl. a biztonsági öv viselete nekik is KÖTELEZŐ!
avatar
ÁgnesÁgneske
2014-10-15 18:41:46
Egyetértek
Egyetértek azokkal a hozzászólókkal, akik azt mondják. hogy a törvények MINDENKIRE vonatkozzanak, nemzetiségtől és pénztárcától függően egyaránt...
Ha így lesz akkor IXIPIXINEK sem szabad a Kossuth közepén vészjelzővel várakozni, a járdára felparkolni, 80-al körözni a református templom körül, csak mert neki van...
Sajnos itt szabályok nem vonatkoznak mindenkire...ha nem is a szegény embert húzza az ág kizárólag, de egyet kell értenem azzal, hogy azt nem húzza az ág, akinek van pénze és ismerőse
Mikor látom majd, hogy a helyi rendőrség számára mindenki egyforma, akkor leteszem a kalapomat. Egyelőre szkeptikusan állok a dologhoz és csodálkozom azon, hogy a helyi rendőrség legfontosabb feladatának a helytelen helyen való parkolást és a piacon való terepszemlét tartja. Szerintem a közbiztonság és a hétvégi "vandálkodások" sokkal nagyobb prioritást kellene élvezzenek, mint ezek a dolgok.
S ha már parkolás: még egyszer mondom: a törvények nem csak a kis emberekre vonatkozna
avatar
jutacs
2014-10-15 19:48:58
Elkepzelem, hogy minden szekely ember betartja a törvenyeket, szabalyokat, etikai, közössegi, együttelesi elvarasokat.
Akkor kidobott penz lesz a rendörök fizetese.
Ha jol szamolok, ez 3567-ben fog bekövetkezni

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."