Itthon » Közélet

Gyújts egy csillagot a szegényekért!

Udvarhelyen is megszervezik az Egymillió csillag a szegényekért szolidaritási akciót.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Egymillió csillag a szegényekért
Tavaly is támogatták a rászorulókat (Fotó: Csedő Attila)
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. október 17., 09:51
1 hozzászólás. 

 

Újra felragyognak az együttérzés lángjai Erdély 18 településén. Október 17-én, pénteken este 6 órától Székelyudvarhelyen a Bethlen-lakótelepi Dávid Ferenc téren várják az adakozni vágyókat.

Mécsesekkel világítanak meg egy-egy közteret, ahol minden egyes meggyújtott gyertya jelképes sorsvállalás a nélkülözőkkel. Lehetőség mindenki számára, hogy egy-egy gyertya meggyújtásával és pénzbeli adományával láthatóan is kifejezze: minden nehézség ellenére, fontos számunkra a közösségünk és érdekel bennünket a szegény emberek sorsa – írják a szervezők.

A tavaly több mint 20 000 ember jelent meg és támogatta az akciót, a helyszínen elhelyezett perselyekben 67 000 lej gyűlt össze, és ezekből az adományokból több ezer nehéz sorban élő családot, egyedül élő idős személyt támogattak valamilyen formában (élelem, egészségügyi és szociális támogatás). A pénzből a karácsony előtti napokban ajándékcsomagokat vásárolnak, amiket az ünnep alkalmával a rászoruló időseknek juttatnak el.

Helyszínek: Csíkszereda, Erdőszentgyörgy, Gyergyóalfalu, Gyergyóditró, Gyergyóremete, Gyergyószentmiklós, Gyulafehérvár, Gyulakuta, Karcfalva, Kézdivásárhely, Maroshévíz, Marosszentgyörgy, Marosvásárhely, Petrozsény, Sepsiszentgyörgy, Székelykeresztúr, Székelyudvarhely, Szentkeresztbánya, Szováta.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
sunloverdj
2014-10-17 16:36:10
CONGRATULATIONS FOR ALL LOVERS...
WOW.MAGICAL.CONGRATULATION.Szívből gratulálunk;ezek a csodák,mégis csak bennünk vannak&sajnos a hatóságok megmaradtak a régmúlt árnyai,szívtelenül.Szerintünk hamarosan újra egy VÉGZETES ÉJFORRADALOM készül.VIVA LIBERTAD&AMOUR&SENSUALIDAD&EQUALITA&HUMANITY...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."