Itthon » Közélet

Közös síbérletet válthatsz négy megyei sípályára

Közös síbérletet bocsát ki a 2014-2015-ös téltől kezdődően négy Hargita megyei sípálya üzemeltetője.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Madarasi
Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. október 23., 08:50
0 hozzászólás. 

A Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulás elnöke a napokban írta alá a Hargita sírégió alapszabályát, mellyel a modern síturizmus alapkövét tették le Székelyföldön. A közös bérletet kibocsátó Hargita sírégióba egyelőre a homoródfürdői Lobogó pálya, a gyergyócsomafalvi Veresvirág pálya, illetve a bucsin-tetői Havas Bucsin és Bogdán pálya üzemeltetője lépett be.

A hargitafürdői Kossuth és Miklós pályák csak később csatlakozhatnak a társuláshoz. E két pályán is felszerelték a beléptető kapukat, de a pályák hóágyúrendszerét még nem sikerült beüzemelni, ezért a társulás itt még nem látta biztosítottnak a megfelelő feltételeket.

A Hargita sírégió pályáin a 120 centiméternél alacsonyabb gyermekek számára ingyenes lesz a sízés, a 120-150 centiméter közöttiek 25 százalékos kedvezménnyel válthatnak bérletet, a 65 év fölöttieknek pedig félárú bérletet adnak.

A társulás pályáin szezonbérletet, illetve felvonásokra váltható, pontrendszerre épülő bérleteket hoznak forgalomba. Esti sízéskor a felvonó beléptetőkapuja kétszer annyi pontot von le a kártyáról, mint nappali sízés esetén.

Ferencz Csaba, a fejlesztési társulás ügyvezetője elmondta, számítanak arra, hogy további Hargita megyei sípályák is csatlakoznak a rendszerhez, ennek azonban az a feltétele, hogy a működtetőik elvégezzék a szükséges fejlesztéseket, felszereljék az egységes beléptető kapukat. Hozzátette, a magyarországi síelők számára is vonzóvá szeretnék tenni a székelyföldi sípályákat.

A sírégióhoz csatlakozott szolgáltatók jelenleg hét felvonót és 4,2 kilométer sípályát működtetnek, ha a Hargita fürdői pályákat is sikerül még a tél kezdete előtt bekapcsolni a rendszerbe, a felvonók száma kilencre, a pályák hossza hét kilométerre nő.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."