Itthon » Közélet

„Nem tartozunk a hamburger nemzedékhez”

A Zöldiskolák februárban is gyűjtötték a szemetet, etették a madarakat, ugyanakkor számos életminőségbeli problémára is felhívták a figyelmet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Zoldiskola
Zoldiskola
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. március 17., 09:46
0 hozzászólás. 


A Zöldiskola környezetvédelmi program 54 diákcsoportja februárban valamivel több újrahasznosítható hulladékot gyűjtött össze: megkímélték a környezetet 3,5 tonna PET palacktól, közel 8 tonna hulladékpapírtól és egyéb anyagoktól. Most nem csak a Zöldiskola programban résztvevő települések diákjai voltak aktívak, ugyanis máshonnan származó önkéntes tanulókat is bevontak a zöld tevékenységekbe.

Zoldiskola

A gyerekek számos megfontolandó javaslatot fogalmaztak meg beszámolójukban. Először is, hogy védeni kell az erdőt, évente minden embernek legalább egy fát kell ültetnie, és takarékoskodni kell a vízzel. Biciklikölcsönzőt létesítenének, „mert mostanában rengeteg a túlsúlyos ember, akire ráférne egy kiadós biciklizés”. Tevékenységük során a diákok városi rendeletekre is kellett javaslatot tegyenek, az egyik legfrappánsabb ilyen így hangzott: „ A gyerekeket ne hozzák járművekkel iskolába, ahová gyalog is kitűnően el lehet jutni”. Az egészséges étkezéssel kapcsolatban kijelentették, hogy ők nem tartoznak a hamburger nemzedék közé: „nálunk a hamburger neve fasírt és házikenyérrel esszük”.

cinke

A résztvevők folyamatosan gondoskodtak a madarak téli etetéséről is. Szavazataik alapján Székelyföldön a tél madara a cinke lett. A Zöldiskola tevékenységeiről bővebben a www.tref.ro oldalon olvashatnak.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."