Itthon » Közélet

Megépülhet a vízierőmű Homoródfürdőn?

A marosvásárhelyi ítélőtábla törvényesnek ítélte a megyei tanács által kibocsátott engedélyt. Borboly párbeszédet javasol.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

vízierőmű
Fotó: Egyed Ufó Zoltán
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. január 22., 17:26
1 hozzászólás. 

Végleges és visszavonhatatlan döntéssel utasította el január 21-én a Marosvásárhelyi Ítélőtábla a Hargita Megyei Prefektusi Hivatal fellebbezését a homoródfürdői vízierőmű-beruházást végző cég építkezési engedélyére vonatkozóan.

A kormányhivatal kérte a Hargita Megye Tanácsa által kibocsátott engedély megsemmisítését, ám az ítélőtábla törvényesnek ítélte azt, az urbanisztikai bizonylattal együtt.

Még 2013-ban a helyi lakosság tiltakozott a homoródfürdői beruházás ellen, kérve annak leállítását, ám a hatályos törvények értelmében a megyei tanács nem bírálhatja felül a szakhatóságok véleményét, és ha azok pozitívan véleményezik a tervet, ki kell bocsátania az engedélyt, így is történt.

Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke az ítélőtábla döntése kapcsán úgy nyilatkozott, hogy továbbra is együttműködést vár az érintettektől, mert párbeszédre van szükség, nem feljelentésekre.

„A kérdésben végig nyitott voltam a párbeszédre, mert meggyőződésem, hogy a problémákat meg kell beszélni. Többször is hívtam az érintetteket megbeszélésre, de sajnos inkább másik utat választottak. Pedig ismételten hangsúlyozom: a feljelentés nem megoldás" – mondta a megyeelnök.

uh.ro/sajtóközlemény



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hahaha
2015-01-22 21:08:52
Fasza. Nyert két évet a Homoród -völgye. Most már a csíki sör is folyhatna itt.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."