Itthon » Közélet

Nem jár a székely gőzös

Felfüggesztették a Regiotrans működési engedélyét, ma már nem jött vonat Segesvárról Székelyudvarhelyre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

fotó: Csedő Attila/archív
fotó: Csedő Attila/archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. március 17., 10:26
1 hozzászólás. 

Országszerte változik a vonatok menetrendje, ugyanis a Regiotrans biztosította járatok március 17-től meghatározatlan ideig nem közlekednek.

A Regiotrans honlapján szolgálati közlemény fogadja a látogatókat, amelyben elnézést kérnek, és a helyzet mihamarabbi megoldását ígérik. A kapcsolat menüben kérdésre közlik, hogy a kiváltott bérletek érvényesek a CFR által működtetett járatokra az azonos útvonalakon, valamint a cég jegyirodáinál igényelhető a bérleti díj visszafizetése arra az időszakra, amikor nem használhatták a bérletet.

Az Országos Vasúti Hatóság technikai problémákat fedezett fel a vállalatnál az utóbbi két hétben végzett ellenőrzések nyomán. A biztonsági engedélyt 29 balesetveszélyes szerelvény miatt vonták meg a cégtől, amelynek összesen 222 szerelvénye van, beleértve a motorokat, a mozdonyokat és a vagonokat. Háromezer alkalmazottal 50, összesen 2000 kilométeres vasútvonalon működnek, amelyeket 20 megyében bérelnek.

A járatok 97 százaléka helyi jellegű, mintegy 30-100 kilométeres hatótávolságon szállítanak utasokat. Naponta 20 hosszabb járatuk közlekedik többek közt a Brassó-Krajova, a Brassó-Bukarest-Konstanca, vagy a Brassó-Pitești útvonalon.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor közlekedhetnek ismét a Regiotrans járatok, két megoldás ígérkezik: a cég kivonja forgalomból hibás szerelvényeit, és új engedélyt kér, vagy megjavíttatja, és aztán igényel ismét működési engedélyt.

A Regiotrans vállalat az év elején korrupciós botrány miatt került a sajtó célpontjába, a "szállításügyi dosszié" kapcsán azzal vádolták tulajdonosát, hogy megvesztegette a CFR alkalmazottait kedvezőbb szerződési feltételekért. Costel Comana társtulajdonos februárban egy Costa Ricába tartó repülőgépen öngyilkos lett.

Akkor mégis hogyan utazzunk?

Felhívtuk a helyi buszállomást, kiderült, hogy Segesvárra egyáltalán nincs autóbuszjárat, a Székelykeresztúrra közlekedő járműveket a Gas Tours kft. működteti. Ők tájékoztattak, hogy Székelyudvarhelyről Székelykeresztúrra 6.30, 12.45, 14.45, 15.10, 16.00 és 19 órakor indulnak autóbuszok, ezekből csak a 15.10-es és a 16 órás buszok egyike közlekedik a Küküllő mentén, a többi járat a Nyikó mentén közelíti meg Keresztúrt.

Székelykeresztúrról Udvarhelyre 4.50, 6.20, 6.35, 10.30 órakor indul busz, a 16.40-es és a 17.45-ös járatok indulása nem pontos időben történik, 5-10 perces csúszás is elképzelhető, mivel ezek körutat tesznek meg. A Gas Tours, amennyiben a Regiotrans problémája elhúzódik, pótló buszokat indíthat – közölte az uh.ro-val Mureșan Benone, a cég képviselője.

Az internetes menetrend rég nem volt aktualizálva – figyelmeztetnek a Gas Tours-nál – pontos információkért a 0266-210-336-os telefonszámon lehet érdeklődni.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
csz
2015-03-17 12:53:05
busznómia
"Az internetes menetrend rég nem volt aktualizálva – figyelmeztetnek a Gas Tours-nál"

Igazuk is van, minek azt frissíteni? Egyáltalán minek az internet? Néhány havi netelőfizetés árát félretéve és egy kicsit felpótólva már egy autót is vehetsz, akkor meg már nem lesz szükség buszra sem.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."