Itthon » Gazdaság

Öngyilkos lett a Regiotrans tulajdonosa

A székely gőzöst is működtető cég brassói tulajdonosa egy repülőgép vécéjében végzett magával. Egyszerű vasutasként kezdte.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

szekely gozos-8061
Fotó: Csedő Attila / archív
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. február 26., 13:59
0 hozzászólás. 

Costel Comană ismert üzletember volt Brassóban, 1999-ig a Román Vasúti Társaság alkalmazottjaként dolgozott. Kijárta a szamárlétrát, a kilencvenes évek közepén ő volt a Cenk alatti városban az állomásfőnök a CFR alkalmazottjaként.

1999-ben elhagyta az állami vállalatot, és 2000-ben létrehozta a mai Regiotrans cég elődjét – a cég vasúti szállítással foglalkozott, több szárnyvonal működtetésében volt érdekelt. Az évtized elején az állami társaság sok szárnyvonalat bérbe adott magánvállalkozásoknak, így került a Székelyudvarhely-Héjjasfalva szakasz is a Regiotranshoz.

Az 53 éves Costel Comană vagyonát 14 millió euróra becsülte a Forbes magazin, cégének éves forgalmát pedig 60 millió euróra. A korrupcióellenes ügyészség (DNA) eljárást indított a cég és tulajdonosai ellen, Costel Comană-t többször is beidézték kihallgatásra, ám ezeken nem jelent meg. Comană egy Costa Ricába tartó repülőgép vécéjében öngyilkosságot követett el.

A Román Vasúti Társaság (CFR) többszöri nekifutásra csak 2006-tól adta bérbe a Székelyudvarhely-Héjjasfalva szárnyvonalat. A brassói székhelyű Keolis (később Regiotrans-ra változtatta a nevét) jelzett év szeptemberétől vette át a vasutat, az első új, modern, francia gyártmányú szerelvény 2006. október 5-én jött Udvarhelyre.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."