Itthon » Közélet

A CFR vette át a Regiotrans járatainak egy részét

Továbbra sem közlekedik a székely gőzös, viszont vannak olyan Regiotrans útvonalak, ahol a CFR ideiglenesen saját járatokat indított.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Regitrans
Nem közlekedik a székely gőzös
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. március 18., 14:13
0 hozzászólás. 

A Regiotrans honlapján közzétették azoknak a járatoknak a listáját, melyet a CFR ideiglenesen átvett, a Segesvár-Székelyudvarhely járat azonban nincs ezek között.

A Regiotransnál érdeklődve megtudtuk, hogy egyelőre nincsenek információk a Székelyudvarhely – Segesvár – Székelyudvarhely útvonallal kapcsolatban. Az operátor annyit mondott, hogy érdemes a Regiotrans honlapját felkeresni, ott aktualizálják a legfrissebb híreket a járatokról.

Utasra várnak a vonatok, vonatra az utasok

A helyi állomáson Ursan Loredana, mérnök épp a brassói központot hívta telefonon, amikor megérkeztünk, hogy megkérdezze, a CFR indít-e pótjáratot ezen az útszakaszon, mert bemondták a tévében, és már sokan érdeklődtek, lesz-e vonat holnap. A telefon végéről nemleges választ kapott.

Ursan Loredanától megtudtuk, hogy az egyik, jelenleg a vágányon állomásozó szerelvényt is hibásnak találták, de nincs annyira veszélyes állapotban, mint azt a tévében állítják.

Úgy hallottuk, nemcsak a mozdonyokkal voltak problémák, ezen a szakaszon a síneket is ellenőrizték, és azokat sem találták rendben. Ezt nem erősítette meg az állomásfőnök. A síneket még nem ellenőrizték, a mozdonyok esetében a 120 km/h-ás maximális megengedett sebességet levonták 100 km/h-ra, de eddig sem közlekedtünk 60 km/h-nál gyorsabban  - tájékoztatott Ursan.

Hozzátette: Brassóban folyamatosan dolgoznak a dosszién, hogy elküldjék Bukarestbe, és megkapják újból a működési engedélyt. De ez sajnos nem megy egyik napról a másikra. Reméljük, mihamarabb megoldódik a helyzet - közölte a mérnök.

Az Udvarhely-Segesvár vonalon naponta körülbelül 600 ember utazott a Regiotrans járataival.

Így jártunk

A székely gőzös kedd óta nem közlekedik, miután az Országos Vasúti Hatóság technikai problémákat észlelt a vállalatnál az utóbbi két hétben végzett ellenőrzések során. Ezért a biztonsági engedélyt meghatározatlan időre megvonták a cégtől.

Országos szinten az állami vasúttársaság Jászvásár – Harló – Jászvásár, Jászvásár – Dorohoi – Jászvásár, Brassó – Bodzaforduló – Brassó, Brassó – Zernyest – Brassó, Pitesti – Golești – Câmpulung – Golești – Pitești, Pitești – Curtea de Argeș – Pitești, Roșiori Nord – Turnu Măgurele – Roșiori Nord, Roșiori Nord – Alexandria – Zimnicea – Alexandria – Roșiori Nord, Temesvár északi pályaudvar – Zsombolya – Temesvár északi pályaudvar, Ploiești déli pályaudvar – Urziceni – Ploiești déli pályaudvar, Caracal – Corabia – Caracal szakaszokon helyettesíti a Regiotrans vonatjáratait.

Egy jegy ára megegyezik a Regiotrans tarifáival, az oda-vissza jegy vásárlóinak 10 százalékos kedvezményt ad az állami vasúti társaság személyszállító részlege (CFR Călători).



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."