Itthon » Közélet

Pénzzel is lehet támogatni a bethlenfalviak harcát

Sok a perköltség, a közösség mások segítségét is várja. Kattintás után a bankszámlaszámon kívül mást is megtudhatsz a Termés utcai fejleményekről.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

bethlenfalva2
Gálfi Árpád (középen) szerint összefogtak a bethlenfalviak
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. április 01., 12:52
0 hozzászólás. 

A Bethlenfalvi Kulturális Egyesület tagjai és Gálfi Árpád sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a közösség számára adományokat fogadnak el. Összesen tizenhárom perük van folyamatban a Termés utcai Gábor család ellen és elmaradt a polgármesteri hivatal által megígért jogi támogatás. Mivel a perköltségek magasak (20-30 ezer lejről van szó), ezért folyamodtak ehhez a módszerhez – mint Kulcsár Lajos egyesületi tag a közölte, az egyesületet bárki támogathatja, nemcsak Kadicsfalva és Bethlenfalva támogatását várják, hanem Székelyudvarhely és a környékbeli településekét is.

Bethlenfalvi Kulturális Egyesület

Unicredit Bank, Székelyudvarhely

Bankszámlaszám:

RON /RO40 0000 0010 9091 0000

EURO/ RO130000 0010 9091 0001

HUF /RO83 0000 0010 9091 0002

SWIFT: BACX ROBUXXX

CIF:13582695

„Tíz lejt is elfogadunk, száz lejt, ötven lejt, ki ahogy érzi, erre a bankszámlára leteheti, hogy tudjunk pontot tenni az ügy végére" – jelentette ki Kulcsár, hozzátéve, hogy bízik abban, hogy lesznek támogatóik.

Szembesítés következik

A sajtótájékoztatón Gálfi Árpád röviden ismertette a 2010 óta húzódó, Gábor családdal kapcsolatos, Termés utcai problémát. Többször hangsúlyozta, a közösség úgy érzi, hogy magára maradt, de így is végigviszik a pereket, kitartanak, mert nyugodt, békés körülmények között szeretnének élni: úgy, mint tíz-tizenöt évvel ezelőtt.

bethlenfalva„Ha valahol van közösség, akkor Kadicsfalván és Bethlenfalván van. Ha valakit sérelem ér, ez a közösség megpróbál segíteni. A közösségnek az a célja, hogy ez a család megkapja a méltó büntetését, természetesen a törvény adta lehetőségek szerint" – mondta Gálfi, hozzátéve, hogy nem fognak megtorpanni.

A pénteki, április 3-án fél kilenckor kezdődő tárgyalásra az előzetes letartóztatásban levő Gábor-fivérek is megjelennek Gálfi információi szerint, idehozzák őket Marosvásárhelyről, illetve Csíkszeredából. Mivel előzetesben vannak, ezentúl minden hónap első péntekén tárgyalják az ügyeiket a helyi bíróságon

Három új kamerát szerelnek fel a szomszédokhoz

A sajtótájékoztatón Gálfi és társai elmondták, hogy a Termés utcában a polgármesteri hivatal által felszerelt kamera jó, de annak helyéről nem kérdezték meg a közösséget.

„A temetőt mutatja, de legalább látjuk, hogy onnan kik lopják a virágot" – jegyezte meg viccesen Gálfi, majd közölte, hogy csütörtökön három kamerát szerelnek fel Gáborék szomszédainak házaira, utóbbiak beleegyezésével. Felhívta arra is a figyelmet, hogy tavaly óta több környékbeli településen is összefogás tapasztalható: Keményfalván, Abásfalván, Zetelakán, Kecsetben a Gábor-család által kiszemelt házakat a közösségek, közbirtokosságok vásárolták meg. Gálfi szerint ezekben a közösségekben is azt a módját kell választani az összefogásnak, amit ők tettek: amennyiben fenyegetés történik, feljelentést kell tenni és amellett kiállni.

„Ez hosszú folyamat, nem fog egyik hónapról a másikra menni, de ha kitartóan végig tudjuk csinálni, akkor meglesz eredménye" – zárta a sajtótájékoztatót Gálfi Árpád.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."