Itthon » Közélet

Az alpolgármesternek szupertitkos építkezési engedélye van

Két jó hírünk van: a főépítésznek visszatért az emlékezete és az alpolgármesternek van építési engedélye. Ő sem tudja, mikor kapta.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Különös házasság fotó: Egyed Ufó Zoltán
Különös házasság fotó: Egyed Ufó Zoltán
szerkesztoÍRTA: EGYED UFÓ ZOLTÁN
2015. április 09., 10:45
18 hozzászólás. 

Szerdán, április 1-jén közöltük a Benedek alpolgármester házáról szóló cikkünket, csütörtök délben kaptunk egy tájékoztató levelet a polgármesteri hivataltól. Idézzük:

A 2015. április 1-jén megjelent Törvénytelenül építkezik az alpolgármester? című cikkükkel kapcsolatban a következőket közöljük:

Városunk polgármestere utasította az urbanisztikai igazgatóságot, hogy vizsgálja ki az esetet, és szigorral járjon el az ügyben, mivel a polgármesteri hivatal nem kivételez senkivel, tisztségétől függetlenül mindenkire ugyanazok az előírások érvényesek.

Farkas Domokos tájékoztatása szerint a Mikes Kelemen utcában épülő ingatlanra jelenleg érvényes építkezési engedély van kibocsájtva. Az épülő ingatlan tulajdonosa tavaly októberben kezdte el az építkezést, még az építkezési engedély kibocsájtása előtt. Amint az illetékes osztály tudomást szerzett az esetről büntetési jegyzőkönyvet állított ki, mely által meghatározott bírságot a tulajdonos ki is fizetett.

Ennyi volt a levél, és ezzel minden meg van oldva. Senki ne röhögjön hangosan! Ezek szerint városunk polgármestere szigorra intette a főépítészt, aki szerdán még nem emlékezett a Mikes utcai házra, de csütörtökön már tudja, hogy megbüntette érte a tulajdonosát, és építkezési engedélyt állított ki rá valamikor az elmúlt egy hétben. Hamarabb nem igazán, mert kérésünkre március 24-én rakták ki az összes eddigi építkezési engedély listáját a városháza weblapjára, és abban még nem szerepelt a Mikes Kelemen utcai engedély. Ezt tovább nem taglaljuk, csak örülni tudunk, hogy orvosi beavatkozás nélkül megjavult a főépítész emlékezete.

A tájékoztató levélre azonnal küldtünk egy kérést, amiben érdeklődtünk az új építkezési engedély iránt. A levelünket 12 másodperc múlva elolvasták, s utána még nyolcszor. Válaszolni azóta sem válaszoltak rá.

Elküldtünk még egy kérést, amiben azt szerettük volna megtudni, hogy mikor lett a telektulajdonos megbüntetve, mennyire büntették, mikor fizette ki a büntetést, és hány ilyen típusú büntetést hajtott végre az elmúlt egy évben a polgármesteri hivatal. Ezt a levelünket is elolvasták hatszor, de erre sem válaszoltak. Elküldték ellenben erről a címről a Bunta Levente húsvéti üdvözletét. Kösz!

Az alpolgármester háza: a levelezés olvasottsága

Úgy döntöttünk, hogy nagypénteken személyesen látogatunk be a polgármesteri hivatalba. Elsőként az alpolgármesterrel találkoztunk. Azt mondta, hogy ő április elsejei tréfaként tekint erre az ügyre. Kifizette a büntetést, és ezzel lezárta a témát. Mikor büntették meg, kérdeztünk rá rögtön. Nem emlékszik, válaszolta, kérdezzük meg Farkas Domokost. Mikor kapta meg az építési engedélyét, kérdeztük. Arra sem emlékszik, – válaszol elég pökhendi stílusban –, kérdezzük meg Farkas Domokost, úgyis azt írtuk, hogy jövő héten megkeressük.

Farkas Domokos nem jött be ma dolgozni, mondta a kapus, ezért vele nem tudunk tárgyalni, felmegyünk Bálint Attilához, a sajtószóvivőhöz. Nem akar mondani semmit, tegnap küldött nekünk egy tájékoztatót (amiből imént idéztünk), s abban benne van a hivatal álláspontja.

Olvasta a leveleinket, amiben több információt kérünk, de nem tud segíteni, az építkezési engedélyek nem nyilvánosak. Mikor mondjuk neki, hogy nyilvános információ az, hogy kinek mikor adnak ki egy építkezési engedélyt, azt válaszolja, hogy „nyilvános információ, ott lesz majd a honlapon". Többször is próbáljuk elmagyarázni neki, hogy a nyilvános információ az azt jelenti, hogy bármikor bárkinek ki kell adniuk, azaz most nekünk is, ő rendíthetetlenül, mosolyogva, vállvonogatva ismétli, hogy „nyilvános információ, ott lesz a honlapon". „Ez most a hivatalos álláspont" – teszi hozzá vigyorogva, és még von egyet a vállán.

Kedves olvasóink, így állunk most. Hülyének néznek minket. Van egy polgármesterünk, aki azt hiszi, hogy véget vet egy botránynak, ha belefoglalja a „szigor" szót a semmitmondó, figyelemelterelő mondatába. Van egy amnéziagyanús főépítészünk, aki csak páros napokon emlékszik arra, hogy az elmúlt napokban milyen büntetéseket és építkezési engedélyeket állított ki. Van egy ugyancsak amnéziagyanús alpolgármesterünk, aki nem emlékszik arra, hogy mikor büntették meg, de arra sem, hogy mikor kapta meg az építési engedélyét, pedig nagy valószínűséggel mindkettő az azelőtti napon történt, és van egy sajtószóvivőnk, aki egy ügy kellős közepén nem válaszol a levelekre, és nem ad ki nyilvános információkat sem, mert „ez most a hivatalos álláspont".

Szeretettel várjuk a polgármester által ígért kivizsgálás eredményét. Reméljük, hogy az is vicces lesz. Tippelünk: „Benedek Árpád Csaba épp külföldi úton tartózkodott egy hétig, s a szerszámos vityilló építését másra bízta. Mikor hazajött, meglepetten látta, hogy egy lakóház áll a telkén, és egy büntetés a postaládájában."



18 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hangfalat
2015-04-09 13:31:38
Strukturális demencia
Gyorsan emberek!
A főépítész a napokban emlékszik, ha valakinek dolga van vele, akkor most kell rákérdezni!
avatar
Schubert Gyula
2015-04-09 13:57:06
Maffia
Ha ezek után kiadják a fennmaradási engedélyt is számomra gazemberség!
avatar
jutacs
2015-04-09 14:00:53
Miben különbözik a ledózerolt cigányoktól?Gazemberekkel tele a falusi, városi, országos vezetőség.
Börtönbe valamennyivel!
avatar
zterex1
2015-04-09 14:58:00
A Gábor család
Há mán akko nííkünk es boccsásssanak ki egy áutorizációt. Vagy bonccsák mán le a kispógármester pajtáját es.

Viccet félretéve, megnézném Pi.ist, mit elkövetne, ha megjelenne a brassói cég a munkagéppel a telken. Az is lehet, hogy ő is ájuldozna.
Még csak az kell, hogy kiderítsék, Ufo valamelyik nem tulipános párt tagja és ezért támadja az igaz magyarokat.
avatar
blackbird
2015-04-09 15:54:15
UFO for president! :) Az ingyenelo, inkompetens tarsasag, aki a tanacs kapujan belul van, monnyon le!
avatar
Will
2015-04-09 18:03:47
Hir-hiany?
Szerintem annyi mas fontosabb hir van, amivel kellene foglalkozni... Ezzel az epitkezesel a VAROS lesz majd gazdagabb, a masik epitkezesel pedig a varoslakok lettek volna, vagy lesznek betegebbek, "bacihordozok"... Normalis demokraciaban, a haladast segitik, es nem gatoljak. Szerintem tisztelt UH, es polgari baratikor tessek megprobalni pozitivan gondolkodni... Peldaul: Daniaban figyelmeztetik az illetot, hogy oldja meg a hianyosagot, es nem buntetik meg... De hasonlo peldat ezret tudnek irni, nemcsak Daniabol...
Amugy a sport hireket olvasom itt a legtobbet, es gratulalok is nektek a sport aktivitasert! Ja es hajra Kobra!
avatar
zterex1
2015-04-09 19:32:04
re: Hir-hiany?
Dániában fel sem merül, hogy egy alpolgármester ilyen mulasztást kövessen el, valamint, hogy a helyi önkormányzat a szemmel látható csalást megpróbálja eltusolni. Ezek után annyi különbséget látok Gáborék és Benedek Á CS között, hogy ez utóbbi nem lopott (eddigi ismereteim szerint) szénát.
avatar
bazeee
2015-04-09 19:46:21
ááá, de ez Románia, a lehetőségek országa. Jobb mint Amerika. Itt mindent lehet, és mindent szabad. :D
Ezt kellene bevegyék a Romániai népszerüsítési kampányba :))))
avatar
blazsek
2015-04-09 22:25:03
re: Hir-hiany?

Kedves Hír-hiány!
A törvénytelenség mindeképpen törvénytelenség. Függetlenül attól, hogy valaki sportot támogat - amely a te szívedhez közel áll, engem hidegen hagy - vagy sem. Ha a más házát lebontó bizottság élén kiáll a tövénytelen állapot megszüntetése mellett (megjegyzem nem irat pótlással, hanem drasztikus bontással), akkor az a minimum, hogy lemond. Kíváncsi lennék, ha Ön, mint hírhiányos illegálisan építene (törvénytelenséget követne el!), mit lépne az alpolgármester.
1. Hogy lehet valaki hiteles egy ilyen bizottság élén?!
2. Mi a különbség egy tolvaj (törvényszegő) parlamenti képviselő és egy illegálisan építkező alpolgármester között?
avatar
Will
2015-04-10 09:29:48
Sajnalom, hogy ilyen pitianer mulasztasbol csinalunk hirt. Vajon ki NEM mulasztott eleteben? Ki nem felejtett el befizetni valamit, vagy ugyintezni valamit? Minden ember teved, mert EMBEREK vagyunk, es nem allatok akik egymast marjuk. En reszemrol nem akarok ezzel a temaval foglalkozni tobbet, kellemes unnepeket azoknak akiknek most kovetkezik a Husvet:)
avatar
Isty
2015-04-10 12:04:39
re:
avatar
Will
Sajnalom, hogy ilyen pitianer mulasztasbol csinalunk hirt. Vajon ki NEM mulasztott eleteben? Ki nem felejtett el befizetni valamit, vagy ugyintezni valamit? Minden ember teved, mert EMBEREK vagyunk, es nem allatok akik egymast marjuk. En reszemrol nem akarok ezzel a temaval foglalkozni tobbet, kellemes unnepeket azoknak akiknek most kovetkezik a Husvet:)


Ne haragudj Will, de beteg vagy! Egy epitkezesi engedelytn NEM lehet elmulasztani :-).
Nem a penztarcamat felejtettem otthon :-))). Ne vedd magad, folosleges, most vesztette el Bunta a szavazatomat, ez lett nekem most a jeghegy csucsa. Masoknak evekig nem adnak epitkezesi engedelyt....
Szavazaskor emlekezni fogok erre, ja...es kuldhetitek a brassoi buldozert oda is...

UI. Gratulalok az ujsagironak, ugyes....
avatar
Pety
2015-04-10 12:24:20
Remek munka UFO !
Ganaj emberek vezetik ezt a varost
Az egyik tanacsos berbe adja a szocialis lakasat, az alpolgarmester engedely nelkul epitkezik, a polgarmester a facebook-on botorkazva csunyan nevezgeti embertarsait.... lehetne sorolni napestig.
Szegyen es gyalazat !

Gratu az ujsagironak ! csak igy tovabb !
avatar
PánkofromHell
2015-04-10 21:41:30
re:
avatar
Will
Sajnalom, hogy ilyen pitianer mulasztasbol csinalunk hirt. Vajon ki NEM mulasztott eleteben? Ki nem felejtett el befizetni valamit, vagy ugyintezni valamit? Minden ember teved, mert EMBEREK vagyunk, es nem allatok akik egymast marjuk. En reszemrol nem akarok ezzel a temaval foglalkozni tobbet, kellemes unnepeket azoknak akiknek most kovetkezik a Husvet:)


Will, már ne haragudj meg, de te hülye vagy? Egy építkezési engedélyt nem lehet csak úgy "elfelejteni". Utána meg játszani az amnéziást, pökhendi stílusban játszani a faszagyereket, mintha az övé lenne az egész szaros város. Én is elfelejtek legközelebb engedélyt kérni az urán dúsító laboromhoz, majd ha rákérdeznek, csak vigyorgok és vonogatom a vállam.
avatar
Pety
2015-04-11 08:29:30
Ki az a Will
Minden jel arra mutat , hogy a "Will" nev alatt irogato , az nem mas mint maga Benedek Arpad Csaba, alias Pisis, a nagyerdemu alpolgarmester ur :-)
avatar
Bunta Levente
2015-04-11 11:01:43
:-)
avatar
jutacs
2015-04-11 15:25:54
Most mi van ezzel az elöttem kommentelö fenykepes senkivel?
Azt akarja mondani, hogy az alpolgarmester a sajat meghosszabbitott karja?
Vagy vagja le, vagy akassza fel!
avatar
Will
2015-04-11 15:44:21
Csak mert megvoltam szollitva, valaszolok...
Isty -" Ne haragudj Will, de beteg vagy! " - sajnalom, hogy ilyen magas "orvosi" szinten vagy.... Ja es nem haragszom
PánkofromHell - Will, már ne haragudj meg, de te hülye vagy? - sajnalom, hogy ilyen magas "normalis" szinten vagy.... Ja es nem haragszom
Pety -"Will" nev alatt irogato , az nem mas mint maga Benedek Arpad Csaba - sajnalom, ha az fontos neked ki kicsoda, vagy micsoda, amugy megnyugtatlak vagy felidegesitelek de NEM vagyok az, es tobb mint 500 km tavolsagbol irok:)) Es ha mar ennyire kivancsi vagy megirom neked ITT "titok"ban, hogy ismerem az alpolgarmestert, sot rengeteget vesszekedtunk is, de van egy hatar, amit erdemes megtanulni, hogy hol van, es a vita ha heves is, nem szabad szemelyeskedesben, gyuloletben, vagy mas artalmas iranyban menjen el. Szerintem nem erdemes ezzen a teman lovagolni:)) Kellemes kikapcsolodast kivanok nektek, mert ugy lattom szep ido van ott is:))
avatar
jutacs
2015-04-11 17:11:18
Wiil:
Ha legközelebb irsz ide valamit, megprobalnad magyarul?
Ugyanis az eddigi irasaidbol egyetlen epkezlab magyar mondat sem sikeredett össze.
Gond egy szal sem, ha nem magyaroknak szantad a földönkivüli logikaval összerott szavaidat.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."