Itthon » Közélet

Nincs rend a Kerekerdőn

Habár egyik legkedveltebb udvarhelyi kirándulóhely, a Kerekerdőn továbbra is szaporodnak a szemétgócok. Medve sírköve is ferdén áll.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

kerekerdo5
Hiába tüntetik el, úgyis újabb halmok kerülnek a régiek helyére
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. április 29., 13:01
1 hozzászólás. 

A Csalóka-tetőre vezető eltérő után, a katonai laktanya közelében gyakorlatilag évek óta áll egy illegális szeméttelep, többnyire épülettörmeléket tartalmaz, hiába számolja fel időről időre a polgármesteri hivatal, ismeretlenek újabb és újabb törmelékhalmokat hordanak rá.

kerekerdo4De nemcsak ide: ahogy a kiránduló végigsétál a Szentimre utca végétől a Kerekerdőig, az említett szemétgócon kívül is bőven talál elszórt szemetet az út két oldalán, illetve a patak partján.

kerekerdo2Szerencsére a kerekerdői tisztás nem szemetes, arra vigyáznak a kirándulók – ez sajnos nem mondható el az odavezető út közvetlen környékéről, hiszen rengeteg papír és műanyagpalack rondítja. Olyat is láttunk, hogy az erdőtől alig néhány méterre, az út mellett készített valaki tűzhelyt (még a bográcstartó is a helyén volt) és azt sem tudtuk nem észrevenni, hogy Medve kutya síremléke is ki van dőlve.

kerekerdo1Ez a faragott sírkő a hetvenes évek óta áll a Kerekerdő fenyőfái előtt, a parkolónak is használt hely bal oldalán, két fatörzs között. Felirata szerint 1971-ben az Ipó Domokos vezette Szentimre vadászcsoport kutyájának egy vadkan oltotta ki az életét. A megtöredezett kőbe a vadászok nevei is bele vannak vésve.

Jön a május elseje, remélhetőleg a kirándulók tesznek azért, hogy ne maradjon szemét és kár utánuk.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zterex1
2015-04-29 17:55:05
Na vajon nemzet fiai voltak? Ezt nem lehet másra kenni! Mint ahogy a Varga patakba folyó szarlevet sem, a polgármesteri hivatal jóváhagyásával!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."