Itthon » Közélet

Vannak orvosok, akik írnak ingyenes receptet és vannak, akik nem

Igaz, hogy a tegnapi hosszas tárgyalásoknak meglett az eredménye, a háziorvosok mégis csak április 13-tól bocsátanak ki kedvezményes vagy ingyenes vényt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

csaladorvos
csaladorvos
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. április 08., 16:22
0 hozzászólás. 


„Az országos vezetőség 13 órás tárgyalás után némi megegyezésre jutott, de ez még nem jelent szerződést” – mondta megkeresésünkre dr. Nagy Levente családorvos, majd így folytatta: „nincs jogi alapja, hogy ingyenes receptet vagy küldő papírt írjunk.”

Mint köztudott, április elsején lejárt a háziorvosok és az Országos Egészségbiztosító Pénztár közötti megállapodás, így egy hete az orvosok fizetés nélkül fogadják a pácienseket illetve nem állítanak ki ingyenes vagy ártámogatott recepteket, nem „adnak” betegszabadságot, tehát semmilyen olyan dokumentumot nem írnak alá, amit a biztosító pénztár kellene finanszírozzon.

csaladorvos

„Kedden, április 13-án, ha valóban minden pontban megegyeznek és mindenki aláírja a szerződést, akkor ez megváltozik” – mondta dr. Nagy Levente. Kérdésünkkel a Hargita Megyei Családorvosok Szövetségének elnökét, dr. Szabó Soós Klárát is elértük, az illetékes így fogalmazott: „Szerződést még valóban nem írtunk alá, de egy protokoll született, amelynek négyes cikkelye tartalmazza, hogy április 8-tól kiállíthatjuk ezeket a dokumentumokat. Viszont minden családorvos maga dönthet arról, hogy ezekkel a feltételekkel folytatja a munkát vagy minden marad a régiben. Van egy félelmük a kollégáknak, hogy ne legyünk becsapva, lásd a tanárok esetét.”

Felháborodásának adott hangot a Hargita Megyei Családorvosok Szövetségének elnöke, aki így nyilatkozott: „Ez egy áldatlan állapot. Minősíthetetlen a kormány, az Egészségügyi Minisztérium és az Egészségbiztosító Pénztár hozzáállása. Egy európai országban ez megengedhetetlen.”


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."