Nagy bajok vannak a háziorvosoknál

Egyelőre nem állítanak ki ártámogatott gyógyszerekről szóló recepteket. Van olyan háziorvos is, aki szerződött már a biztosítóval.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

egeszsegugyillusztracio
Fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO / HÍRSZERK.
2018. január 03., 12:36
0 hozzászólás. 

A háziorvosok nem állítanak ki ártámogatott gyógyszerekről szóló recepteket és szakorvosi vizsgálatokhoz szükséges küldőpapírt, egy részük pedig pénzt kér a konzultációért – nyilatkozta a Mediafaxnak Rodica Tănăsescu, a Háziorvosok Országos Egyesületének elnöke. A betegek egyszerű recepteket kapnak majd, amiért ártámogatás nélkül ugyan, de kiválthatják a gyógyszereiket. Az ok az, hogy a háziorvosok nem írták alá a megyei egészségbiztosítási pénztárakkal kötött keretszerződéseik meghosszabbításáról szóló iratot, így értelemszerűen a szolgáltatásaikat sem tudják elszámolni a biztosítónál.

„Eddig csak ígéreteket kaptunk a problémáink megoldására. Nem akartunk ide jutni, de nekünk a továbbiakban is fizetnünk kell a rendelőink bérleti díját, az asszisztenseink bérét, január 3-tól pedig jövedelmünk sincsen. Többségünk ennek ellenére ingyen megvizsgálja a betegeit, de lesznek olyanok is, akik pénzt kérnek a szolgáltatásaikért" – magyarázta Rodica Tănăsescu.

Hargita megyében a helyzet változó, ugyanis vannak olyan orvosok, akik már szerződést kötöttek a biztosítóval. Szerdán az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS) elnöke, Laurenţiu Mihai bejelentette, hogy a háziorvosok több mint 60%-a aláírta a keretszerződés meghosszabbításáról szóló iratokat.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."