Itthon » Közélet

Zakariás: nem a lappal van a probléma

Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az EMNP. Még mindig nem veszik a lapot.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

emnpsajtotaj
emnpsajtotaj
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. május 27., 14:08
0 hozzászólás. 

„Nem a lappal van a probléma, hanem a móddal, ahogy a céget kezelik" - jelentette ki Zakariás Zoltán önkormányzati képviselő az EMNP szokásos, tanácsülést megelőző sajtótájékoztatóján az Udvarhely napilapot illetőleg. A csütörtök reggeli tanácsülés napirendi pontjai közül néhányat Jakab Attila kollégájával kifogásolt a képviselő, ilyen volt a Kipi-Kopi napköziotthon új épületének kiutalt majdnem három millió lej esete: Zakariás véleménye szerint „még láttunk olyant, hogy a szerződés alá volt írva, de a pénz nem jött".

Egy másik téma volt a leendő 6-os napirendi pont, aminek elfogadásával az önkormányzat csatlakozna a Nagy-Küküllő Erdőgazdálkodási Szövetkezethez – Zakariás szerint ez azt jelenti, hogy az önkormányzat tulajdonában levő erdők még nem tartoznak ehhez a szövetkezethez, a Romsilva őrzi ezeket a területeket. A kérdés az, hogy miért ilyen későn csatlakozunk? – tette fel a kérdést a képviselő, hozzátéve, hogy néhány hónappal ezelőtt ők rákérdeztek a témára, akkor pedig az volt a válasz az alpolgármester részéről, hogy elégedettek a Romsilvával.

Sarkalatos pontnak ígérkezik az Udvarhely Média kft.-vel kapcsolatos, negyedik napirendi pont, ami 300 ezer lejes törzstőke-emelést indítványoz a cég számára. Zakariás szerint pofátlanságnak is kategorizálhatnák azt, hogy többszöri kérésük ellenére Farkas György, a lap kiadója nem jelent meg a szakbizottsági ülésen, illetve sem az üzleti tervet, sem az éves beszámolót nem mutatta be.

A lépcsőházakba beszerelt hőátadó modulok villanyfogyasztásával és annak elosztásával is vannak kifogásaik, ugyanakkor azt is szóvá tették, hogy a polgármester nem jelent meg sem a hétfői ravatalozó-avatón, sem pedig az Anna-kiállítás megnyitóján. Jakab Attila szerint a Csík Zenekar pénteki koncertje csendesen szólt, pedig szerinte a városháza évek óta egy sepsiszentgyörgyi céget bíz meg a hangosítással a helyiek ellenében elméletileg azért, hogy jobb legyen a szolgáltatás. Ugyanakkor azt is kifogásolta, hogy a polgármesteri hivatal betiltotta a szeszes italok forgalmazását a környéken.

„Nem tudunk arról, hogy alkoholfogyasztás következtében lett volna valaha valamilyen rendbontás. Udvarhelyen a polgármesteri hivatal mégis azt feltételezi, hogy a népzenét kedvelő közönség nem tud kulturáltan viselkedni. Mi úgy érezzük, hogy ennek az oka a bizalom hiánya. Sajnos tapasztaltuk, hogy a polgármesternek nincs bizalma a hivatal dolgozóiban, az önkormányzat egyéb frakcióiban, sőt a saját frakciók irányába se, és úgy tűnik, hogy a városlakók irányába sem" – jelentette ki Jakab Attila.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."