Itthon » Közélet

Beszámolt az SzKA a Youthbank programról

A diákok számára indított program sikere megkérdőjelezhetetlen, 12 diákcsoport nyertes pályázata jut pénzhez az alapból.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

youthbank_kicsi
youthbank_kicsi
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. április 15., 16:57
0 hozzászólás. 


12 diák, 12.500 lej, 12 nyertes. Ezek a számok a Közösségi Alapítvány YouthBank programjának megvalósításai. Múlt év decembere és ez év februárja között 12 “youthbankár” adománygyűjtésből a szervezet létrehozott egy 12.500 lejes pályázati alapot, amelyből fiataloknak szóló projekteket támogatnak pályázati úton. A projektenként megpályázható összeg legtöbb 1.500 lej lehetett.

YouthBank

"Youthbankárok": Korpos Ágota, Márton Mónika és Geréb Arnold (Fotó: Archív)

Márciusban, a ,,youtbankárok’’ felhívására 13 középiskolásokból álló csapat jelentkezett, ötletes programokkal. Az elbírálás három fordulóban zajlott, többek közt interjúra hívták be a versenyzőket, majd a YouthBank diákjai szigorú kritériumok szerint pontozták és bírálták el a pályázatokat. Ennek eredményeként sikerült 12 pályázatot kiválasztani és ötleteiket támogatni. A nyertes pályázatok a sport, zene, környezetvédelem, a művészetek és az irodalom köré csoportosíthatóak. A pályázatok életbeléptetése április ötödikén indult és június elsején zárul, mindegyiket 2 „youthbankár” felügyeli, biztosítva azok eredményességét.

A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány éves jelentését ide kattintva olvashatják, melyből részletes képet kaphatnak a szervezet munkájáról és annak ererdményeiről.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."