Itthon » Közélet

Hargita megye is részt vesz a korrupció elleni küzdelemben

Hargita Megye Tanácsa partner „A korrupció mindnyájunkat érint” című projektben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

antikorrupcio
antikorrupcio
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. május 05., 09:06
0 hozzászólás. 


Május 4-én Csíkszeredában tartott sajtótájékoztatót Nina Cugler, az Agenda 21 – Partnerség és Támogatás a Fenntartható Fejlődésért Egyesület ügyvezető elnöke és Borboly Csaba, a megyei önkormányzat elnöke. A projekt a köz- és civil szféra közti partnerség révén venné elejét a korrupciónak.

Jelen voltak a projekt önkéntesei, Birtalan József megyemenedzser és Burus Mária Ella, a projektben részt vevő Szentegyháza polgármestere is. Nina Cugler, mielőtt ismertette a program lényegét, megköszönte Hargita Megye Tanácsának, hogy nyitott volt a partnerségre ebben az érzékeny témában. Mint elmondta, az állampolgárok érdekében végzik ezt a munkát, hogy a lakosság minél tájékozottabb legyen. 16 közintézmény vesz részt a projektben, köztük 5 megyei tanács és 11 polgármesteri hivatal, Bukarestben, Ilfovban, illetve Dolj, Neamț, Kolozs és Hargita megyében, és összesen 30 önkéntes csatlakozott civil szervezetek révén. Hargita megyéből, a megyei önkormányzaton kívül, Szentegyháza és Tusnádfürdő polgármesteri hivatala csatlakozott.

antikorrupcio

Birtalan József, Nina Cugler és Borboly Csaba

Borboly Csaba felsorolta partnerségük lényegét. 4-5 fős munkacsoportot alakítanak, egy személy képviselni fogja a megyei intézményt a projekt csapatában, továbbá két köztisztviselőt jelölnek ki Hargita Megye Tanácsánál, akik képzésen vesznek részt, majd ők is képzéseket szerveznek az intézményen belül kollégáiknak. A megyei önkormányzat nyilvános viták szervezésében is szerepet vállal, és támogatja az önkénteseket felmérések végzésében, az eredmények közlését pedig úgyszintén.

A projekt fő partnere a Köztisztviselők Országos Ügynöksége (ANFP), amelyhez társult a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem és a Radio România Cultural. Birtalan József megyemendzser megtisztelőnek tartja, hogy a megyei tanácsot bevonták a programba, amelyet „szoft” projektnek nevezett, ugyanis nem látványos fejlesztéseket, például útfelújítást végeznek, hanem gyakorlati tudást szereznek és adnak tovább. Birtalan tapasztalatai szerint önkéntesek segítségével, kis költségvetésű projekttel, mint például a szóban forgó, hatásosabb kampányt lehet elérni.

Az is elhangzott, hogy megyénként 5 önkéntes 200 személyt kérdez meg felmérése során, amelynek eredményeiből összefoglaló tanulmány készül.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."