Itthon » Közélet

Ezt elkőmíveskelemenkedték

Tegnap még falaztak, ma már bontanak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

helyir r falbontas-2
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2016. február 24., 15:08
4 hozzászólás. 

Nem feltételezzük, hogy a helyi rendőrségnek készülő épületben történt falbontáshoz köze lenne a mai cikkünknek, de mindenképp értékelendő, ha valaki belátja, hogy tévedett.

helyir r falbontas-1

Az már újabb kérdést vet fel, hogy a tévedésből származó visszafordíthatatlan károkkal mi lesz. Hiszen a falazás eredményeként a régi ajtótokokat is szétvágták.

helyir r falbontas-3

"Nehezebb volt elbontani, mint felépíteni" - mondta az egyik ott dolgozó. A helyszínre a Facebookon behirdetett séta így érvényét vesztette, de megjelent Dobrai László, aki cáfolta a civilek feltételezését, miszerint nem volt a falazásra engedély: "Mindjárt jön Bálint Attila, hozza az engedélyt" - mondta. Más kérdés, hogy ezt a civilek nem hitték el. Ő volt az egyetlen, aki szóba állt az örökségrombolást megakadályozni vágyó civilekkel, holott, mint állítja a tervezésnek csak kis részében vett részt. Biztosította a kis társaságot arról, hogy a kivitelezők hajlandóak párbeszédet folytatni a témáról, csak ne legyen személyeskedés a dologból. 

A tervező elmondta, hogy azért akarták befalazni, mert máshová szeretnék a gyalogos bejáratot építeni, nem lesz rá szükség. A civilek figyelmeztették az építészt, hogy a redőny is több mint százéves darab, az is értéket képvisel, a bécsi Rosenthal munkája, nem kellene elkótyavetyélni, az értékes ajtótokokat is fel kellene újítani. A nagy kapuról még keresnek képeket, hogy régi pompájában tudják azt visszaállítani.

Közben megérkezett a polgármesteri hivatal közleménye is az esetről:

Közlemény

A Bethlen Gábor utca 43. szám alatti épület felújítási munkálataival kapcsolatos észrevételezést figyelembe véve, a polgármesteri hivatal illetékesei egyeztettek a tervező és a kivitelező cég képviselőivel. Elemezték az építkezési engedély dokumentációját, a szakhatósági engedélyeket, köztük a Hargita Megyei Kultúráért Felelős Szakhatóság engedélyét is. Az egyeztetés során a terv félreértelmezéséből fakadó munkálatot leállították, a bejárati lépcsőt és ajtót vissza fogják állítani eredeti állapotába. Minekután a hivatal sikertörténetként nyugtázta az ingatlan peres úton történt visszaszerzését, továbbra is fontosnak tartja, hogy a javítási munkálatok végeztével mindenki elégedetten szemlélhesse a végeredményt. Ezért is fogadja szívesen a városlakók és a civilek ilyen irányú észrevételeit a továbbiakban is a hivatal.

Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala

Sajtóiroda



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zterex1
2016-02-24 17:31:46
Ha ha ha
A Hivatalnál a szürkeállomány nem erősség ( körforgalom, régi épületek ).
avatar
andrispol
2016-02-24 17:40:35
Gratula az UH-nak !!! Ha ne irjatok az elozo cikket maradt volna a befalazott ajto es kesz. A tobbi az mind utolagos magyarazat , kitalacio, hazugsag.
avatar
Egy a sokból
2016-02-24 17:58:44
Román barátaim ezt úgy nevezik, hogy: "SC Munca în Zadar SRL"

Gratula az UH-nak!
avatar
makro polo
2016-02-24 18:54:09
Imádom ezt a várost!
Itt minden megtörténhet és annak az ellenkezője is.

A tervezők igazán tudhatták volna, hogy ez egy Csillagkapu, a székelyek egyetlen Csillagkapuja. Ki itt belépsz a Csillagösvényre lépsz és eljuthatsz a Hadak útjára. Főleg ha bent a rendőrök jól megrozsolnak.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."