Itthon » Közélet

Ki falaz a helyi rendőrségnek?

Nem csak a vállalkozók tudják lerombolni, eltüntetni az elmúlt századok épített örökségeit. A nap képén mutatjuk, hogyan „dolgozik" a hivatal.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

helyi rendorseg-1
forrás: Civilek az Örökségért Mozgalom/Facebook
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2016. február 24., 11:59
0 hozzászólás. 

A polgármesteri hivatal is kimutatta a foga fehérjét, már ami a város történelmi épületeinek, a belváros múlt századi arculatának megőrzését illeti. Még tavaly októberben kezdték el a Bethlen utca 43 szám alatt ingatlan bővítését és felújítását, ami a helyi rendőrség székhelye lesz. Hétfőn és kedden a régi épület utcafront felőli bejáratait újították fel, illetve tüntették el. Az épület jellegzetes sarokbejáratát kedden befalazták a munkások.

helyi rendorseg-2

Az épület másik bejárata is tartogathat meglepetést, miután eltávolítják a bentről kiherélt és feltehetően ideiglenesen felszerelt ajtót. Ezek után már annyira nem meglepő az elmúlt években történt építészeti rombolás, ami végigsöpört a város központján.

helyi rendorseg-3

Talán ezt az építkezést is a civilek tehetik rémállommá, ahogy Jakab Mária, az urbanisztikai osztály munkatársa és a főépítész helyettese fogalmazott az utolsó tanácsülésen: „Úgy látja, a civilek kiszemelnek egy-egy épületet, arra , rémálommá tesznek egy-egy építkezést. Lehet, hogy jót akarnak, de a hivatalt rossz fényben tüntetik fel"– mondta Jakab Mária.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."