Itthon » Közélet

Ismét olajat gyűjtenek városunkban

Május 15-én, hat településen egyidőben, köztük Székelyudvarhelyen is, zajlik az akció, melyet a Zöld Székelyföld Egyesület szervez.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

olajgyujtes
olajgyujtes
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. május 13., 10:56
0 hozzászólás. 


Szombaton 10 és 14 óra között a régió több városában olajgyűjtési akció lesz. Ez az első alkalom, amikor egyszerre több település is részt vesz a kezdeményezésben. Környékünkön Csíkszeredában, Gyergyószentmiklóson, Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen és Székelykeresztúron valamint Udvarhelyen adhatják le a lakósok a használt étolajat. Városunkban ugyanakkor a pet palackoktól, papír-, elem- és üveghulladékoktól is megszabadulhatnak az akcióban résztvevők, ezeket önkéntesek szedik össze.

olajgyujtes

Hat gyűjtőpontot állítanak fel városunkban: a volt Spar áruház parkolójában, a Merkúr áruház parkolójában, a Kisköved utcai Szuper, a Rendőrség melletti Szuper, illetve a Horizont üzlet előtt, valamint a Megálló utcai vasútállomásnál (kicsi vonatállomás). Keresztúron nem csak a városban, hanem a közeli falvakban – Fiatfalva és Betfalva – is felállítanak gyűjtőpontokat. Udvarhelyen az Orbán Alapítvány, Székelykeresztúron pedig a Villám-Fulger Önkéntes Tűzoltó Egyesület szervezi az olajgyűjtést.

Az akció a múlt évben indult és ennek keretében a legtöbbet Csíkszeredában (1390 liter), Gyergyószentmiklóson (495 liter) és Szatmárnémetiben (302 liter) sikerült összegyűjteni. Városunk a negyedik helyen áll a leadott használt étolaj mennyiségének tekintetében, itt 227 liter olajat gyűjtöttek.

címkék: olajgyujtes olaj

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."