Itthon » Közélet

Bögözben megünnepelték a tanácsülést

Vidékfejlesztést, tantárgyversenyeket és a megyei kórházat támogató határozatokat hozott a megyei tanács tegnap Bögözben. Díjakat is osztottak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Közösségi eseménnyé vált a megyei tanács ülése. Fotó: Keresztes Zoltán
Közösségi eseménnyé vált a megyei tanács ülése. Fotó: Keresztes Zoltán
szerkesztoÍRTA: BÁLINT KINGA KATALIN
2016. április 26., 11:02
0 hozzászólás. 

A bögözi kultúrotthonban tartotta soros havi tanácsülését a Hargita megyei önkormányzat hétfőn, ahol több mint egymillió lej sorsáról döntött – írják a megyei tanács közleményében.

A közösségi fejlesztési és kistérségi társulásokba befizetendő éves tagdíjakat megszavazták: a vidékfejlesztésibe 310 867 lejt, az alcsíkiakba összesen 87 000 lejt, a Kelemen–Görgénybe pedig 69 340 lejt fizetnek.

A tanácsosok rábólintottak, hogy Hargita Megye Tanácsa részt vegyen a RuralGrowth európai uniós pályázatban, amely a vidéki turizmusban érdekelt vállalkozások versenyképességének növelését célozza.

A pályázatban Hargita megye a magyarországi Nagykanizsával, a hollandiai Drenthe tartománnyal, a finnországi Savonlinna Business Services Ltd-vel, az olaszországi Delta 2000 konzorciummal, a spanyolországi Medina del Campóval és az egyesült királyságbeli Newcastle-i Egyetemmel társul. A projekt értéke 122 095 euró, a megyei tanácsnak két százalékos önrészt kell fizetnie.

Intézményeket támogatnak

Elfogadták továbbá Hargita Megye Tanácsa tagságát a Harghita Business Center Közösségi Fejlesztési Társulásban, amelyet az azonos nevű székelyudvarhelyi vállalkozói inkubátorház működtetésére hoztak létre.

Az iskolai tantárgyversenyeket 75 000 lejjel, az Ezer Székely Leány Napja rendezvényt 20 ezer lejjel támogatják. A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznak orvosi felszerelések és kommunikációs eszközök beszerzésére 505 050 lejt irányoztak elő.

Parádés találkozás

Egész kis műsorral készültek a bögöziek a Hargita megyei tanács fogadására tegnap: az iskolások kulturális műsort adtak elő, Farkas Mózes polgármester pedig elkalauzolta a vendégeket a felújítandó muzsnai községi úthoz, a felújítás alatt álló agyagfalvi iskolához, valamint az épülő décsfalvi református templomhoz.

Hogy a műsor teljes legyen, a megyei tanács kiemelkedő helyi személyiségeket tüntetett ki: Jakab Lajos római katolikus plébánost, Fosztó József református lelkészt és Zongor Irma iskolaigazgatót, a Bögözi Önkéntes Tűzoltóságot, valamint több helyi vállalkozót.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."