Itthon » Közélet

Megoldódott a feladvány, ők ígérték ezeket nekünk

Két hónapja feltettünk egy találós kérdést, senki nem fejtette meg. Most megmutatjuk a megoldást.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

petresferenczykinda
Az ígéreteket a Hargita Népe újság hozta le
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. május 27., 10:29
0 hozzászólás. 

Március végén hirdettük meg a Mikor ígérték ezeket nekünk és kik? című játékunkat, amiben korábbi választások ígéreteit dobtuk fel. Szó szerint idéztünk ígéreteket három jelölttől.

Egyikük "a régi házak korszerűsítése, a víz- gáz- és szennyvízhálózat bővítése, a lakosság jobb ellátása, a magán és az állami kezdeményezések koordinálása, a lakosság-kiszolgáló egységek decentralizálása, a szociális kérdések megoldása" dolgokkal rukkolt elő. Másikuk "bővíteni kívánja a sportcsarnokot, lesiklópályák és teniszpályák építését szeretné megvalósítani. A fedett uszoda megépítésével az úszósportokat kívánja meghonosítani (...). A szociális gondok enyhítése mellett terve a templomépítkezések támogatása, az egészségügy hálózat bővítése."

A harmadik "elsőbbséget a gazdasági élet fellendítésének kíván biztosítani, ezzel anyagi alapot teremtve a szociális kérdések megoldásához, a közellátás biztosításához, a közrend és köztisztaság helyreállításához."

A cikkre egyetlen hozzászólás érkezett, a "Hűűű, na ez megfogott! Szóval lövésem sincs még tippelni se." komment arról árulkodott, hogy írója nem nagyon tudta, hogy mihez kezdjen a feladvánnyal. Nem baj, mert nehéz volt a feladvány.

A helyes megfejtés az 1992-es választásokról című cikkünkhöz kapcsolódik: néhai Petres Gyula, illetve Dr. Ferenczy Ferencz, illetve Dr. Kinda László ígérték ezeket 1992 februárjában. Arról, hogy mi valósult meg azóta ezekből vagy mi nem, olvasóink kifejthetik véleményüket hozzászólásban.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."