Itthon » Civilek

Mikor ígérték ezeket nekünk és kik?

Játékot hirdetünk: találja ki, hogy kik és mikor ígérték ezeket a székelyudvarhelyieknek!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

kerdojel
Kik voltak és mikor?
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. március 23., 16:15
1 hozzászólás. 

Gyöngyszemekre akadtunk a korábbi választások ígéreteit böngészve. Három jelölt azt ígérte valamikor az udvarhelyieknek, amit a következőkben szó szerint idézünk, csupán olyan részeket vettünk ki belőlük, amelyek konkrét utalást tartalmaznak az időszakra és a jelöltekre.

Kérjük,figyelmesen olvassák el a szövegeket és azt is jelezzék, hogy mi valósult meg az ígéretekből.

Az első jelölt:

„Programjában fő helyen szerepelnek a törvényesség biztosítása, az önkormányzatiság megerősítése, a közbiztonság javítása, a korrupció elleni harc, a köz- és magántulajdon védelme, a város rendezése, az infrastruktúra fejlesztése, a környezetvédelem, a város tisztaságának biztosítása, parkosítás, az utcák és a járdák karbantartása, a régi házak korszerűsítése, a víz- gáz- és szennyvízhálózat bővítése, a lakosság jobb ellátása, a magán és az állami kezdeményezések koordinálása, a lakosság-kiszolgáló egységek decentralizálása, a szociális kérdések megoldása, az iskolahálózat bővítése, az egészségvédelmi intézmények támogatása, az öregotthon fejlesztésének támogatása, a tervező és kiszolgáló jellegű magánkezdeményezések támogatása, új munkahelyek létesítése, a földtörvény mielőbbi alkalmazása, a sport és a művelődési élet anyagi támogatása."

A második jelölt:

„A városfejlesztés terén a belváros megóvásáért, a lakásalap megújításáért, a közművesítésért, a forgalom korszerűsítéséért, a csatorna és vízhálózat kiépítéséért kíván tenni. Új iskolák építését, valamint a múzeum és a könyvtár beköltöztetését a várba kívánja szorgalmazni.

Bővíteni kívánja a sportcsarnokot, lesiklópályák és teniszpályák építését szeretné megvalósítani. A fedett uszoda megépítésével az úszósportokat kívánja meghonosítani (...). A szociális gondok enyhítése mellett terve a templomépítkezések támogatása, az egészségügy hálózat bővítése."

A harmadik jelölt:

„Programja a helyhatósági törvény adta lehetőségek maximális kihasználása a város lakói érdekében. Elsőbbséget a gazdasági élet fellendítésének kíván biztosítani, ezzel anyagi alapot teremtve a szociális kérdések megoldásához, a közellátás biztosításához, a közrend és köztisztaság helyreállításához. Mindez azonban a régi struktúrák lebontását feltételezi. Újat kíván hozni minden téren, a polgárok segítségével.

A polgármesterséget nem kívánja titulusnak tekinteni, hanem felelősségteljes megbízatásnak. E megbízatás teljesítésének alapfeltétele egy kompetens emberekből álló tanács jó működése. Mint polgármester, ennek döntéseit kívánja megvalósítani, végrehajtásukat ellenőrizni, megtalálni a végrehajtó struktúrákat."

Az idézetek a Hargita Népe napilapból származnak.

A megfejtéseket (év, jelöltek, helyhatósági vagy parlamenti választások) hozzászólásokban kérjük leadni a cikk alatt. A helyes megfejtők között egy uh.ro kulcstartót sorsolunk ki. Na meg az elmaradhatatlan egyéves ingyenes előfizetést.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
ooloo
2016-03-25 08:56:09
Hűűű, na ez megfogott! Szóval lövésem sincs még tippelni se.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."