Itthon » Közélet

Szász Jenő megoldása: fából vaskarikát

A polgármesteri hivataltól érkezett válaszlevélben Szász Jenő, városunk alpolgármestere tegnapi sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagál az önkormányzat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Varoshaza
Varoshaza
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. május 18., 15:54
2 hozzászólás. 


„Városunk alpolgármestere, volt polgármester, a Magyar Polgári Párt önkormányzati frakciója nevében tartott sajtótájékoztatón félretájékoztatta a közvéleményt.

Mint azt már tudjuk, július 1-től a Kormány szándéka szerint országos szinten 25%-os bércsökkentésre számíthatnak a közalkalmazottak az év fennmaradó hónapjaiban, valamint 15%-os megvonásra a nyugdíjasok. Szász Jenő, a Magyar Polgári Párt elnöke szerint a helyi költségvetés prioritásainak átcsoportosításával lehetne megoldani a székelyudvarhelyi közalkalmazottak bérelvonásának a problémáját. Szomorú az, hogy városunk alpolgármestere nem ismeri, vagy nem akarja ismerni a törvényeket. Egy olyan megoldást javasolt, mely lehetetlen és egyben törvénytelen is. Törvénytelen, mert a 11/2010 Állami költségvetési törvény kimondja, hogy nem engedélyezett a helyi költségvetésből a tanügyiek számára plusz összegeket adni, míg az egészségügy estében pedig fel se merülhet a kérdés, hisz nem a helyi költségvetésből kapják béreiket, akárcsak a nyugdíjasok a nyugdíjaikat.

Megoldásként az utak feljavítására szánt összegből vonna el, ahol a nyilatkozat szerint 5,4 millió euró áll rendelkezésre. Úgy néz ki, hogy Szász Jenő nem ismeri az általa és polgári frakciója által megszavazott költségvetést. Városunk az utak problémája szempontjából nagyon sokat fejlődhetne ebből az összegből, de sajnos ez nem éri el az 900 ezer eurót sem, nagyrészt az előző polgármester által okozott adósságok miatt. Ha tényleg az lenne a megoldás, hogy a város ne építkezzen, hanem országos költségvetési űröket próbáljon betömni a pénzalapjaiból, akkor valószínűleg országszerte ezen a megoldáson gondolkodnának. De Szász Jenő egyedüliként megtalálta az országos probléma megoldását. Bravo! Köztudott, hogy a helyi költségvetések összetételükben, mértékükben az egyik legszűkösebb szeletét jelentik az országos költségvetésnek. Ha válság idején nem a beruházásokat részesítjük előnyben, hanem az állam helyett vállaljuk fel a szociális intézkedések, megszorítások semlegesítését, akkor ezzel az államcsőd felgyorsítását és további munkahelyek elvesztését érnénk el. Egy másik megoldásként a távfűtési rendszer megszűnését helyezi kilátásba és a megszűnés esetén felszabadult összegről beszélt. A rendszer meg is szűnt volna, ha a jelenlegi városvezetés az előző időszak hibáinak a kijavításán nem dolgozna, hogy annak a 3000 családnak megfelelő szolgáltatást tudjon biztosítani.

A Magyar Polgári Párt elnöke kalandor, átgondolatlan politikai nyilatkozataival egy leszegényedett költségvetésű városban, felelőtlen, kivitelezhetetlen és törvénytelen megoldásokat javasol. Megpróbál fából vaskarikát csinálni, törvénytelen, lehetetlen megoldásokat javasolva és ezáltal a közvéleményt félrevezetni, politikai játszadozásokba felhasználni.”


2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
robertandras
2010-05-19 12:13:41
Hat teny, hogy en nem ismerem a varosunk koltsegveteseben szereplo szamadatokat, illetve, hogy mire mennyit szantak a varosatyak! Viszont elkepeszto, hogy az egyikoldal azt hiszi,hogy 5.4 milio euronk van az utakra mig a masik 900ezret emleget... hogy nem lehet vegre eljutni oda, hogy akik ezzel foglalkoznak (politikusaink) egyforman tudjanak ezen szamadatokrol? En ezt vegkepp nem ertem... :(
Teny, hogy bizonyos penzosszegeket szocialis intezkedesekre forditani nem tekintheto hosszutavu befektetesnek - de tartok attol is, hogy a "jol" befektetett osszegek sem jutnak el mihozzank :(
avatar
OLVASÓ Udvarhely
2010-05-19 12:57:37
Átverés
Alpolgármesterünk úgy kezeli a közalkalmazottak bérelvonásának kérdését, mintha soha nem dolgozott volna Polgármesteri Hivatalba és nem tudná, hogy mit lehet és mit nem lehet.

Pedig nagyon jól tudja! :silly: :evil:

Ez csupán porhintés a városlakók szemébe, nem egy felelős javaslat.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."