Itthon » Közélet

László Csaba: A legfontosabb a gyerekfutball

Az udvarhelyi származású futballedzőt a városházán ünnepélyesen kérte fel sportnagykövetnek a polgármester.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

laszlocsaba1
László legutóbb az MTK edzője volt Budapesten
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. július 18., 16:00
2 hozzászólás. 

Habár a pénteki tanácsülésen vitatkoztak egy sort arról a városatyák, hogy hogyan és milyen körülmények között kellene sportnagykövetei és kulturális követei legyenek a városnak, hétfőn délben László Csaba labdarúgóedző átvehette a szimbolikus megbízást.

A városháza tanácstermébe meghirdetett találkozó mintegy tízperces késéssel kezdődött, ugyanis Orbán Árpád alpolgármester a napközik igazgatónőivel tartott megbeszélést. László Csaba futballedző Gálfi Árpáddal tartott közös sajtótájékoztatót, az újságírókon kívül a rövid találkozón több MPP-s önkormányzati képviselő, illetve a politikai szervezethez közel álló személy is megjelent.

A polgármester beszédében elmondta, hogy a cél a nagyvilág felé nyitás, ezért különböző szakterületeken olyan szakembereket kérnek fel együttműködésre a várossal – ezek a megegyezések a kapcsolatok bővítését szolgálják majd a jövőben. Induljon el, és teljesedjen ki e folyamat" – mondta Gálfi Árpád. „Tetteket ígértünk, annak mentén pedig cselekedünk" – zárta beszédét a városvezető.

laszlocsaba2

László Csaba megköszönte, és elfogadta a felkérést, majd visszaemlékezett játékoskorára, amikor „a posta előtt ezrek várták a hírt az eredményekről". Elmondta, a cél a többi sportág támogatása is, kapcsolatrendszerével fogja segíteni a várost – a lényeg az, hogy legyen egy felépített, leírt vázlata annak, hogy mit várnak el a város és ő egymástól, ugyanakkor a mostani edzőkkel, támogatókkal is egyeztetni kíván.

„A legfontosabb a gyerekfutball" – jelentette ki László, de hozzátette, hogy abban is fog segíteni, hogy az udvarhelyiek élőben tudjanak találkozni a magyar labdarúgás egy-egy legendás alakjával.

A találkozó végén Gálfi viccesen megjegyezte, hogy „a választópolgárok a szabadságomat megoldották", idén nem megy szabadságra, most naponta nyolc óránál jóval többet dolgozik, néha késő estig ott van a polgármesteri hivatalban.

Lászlótól megtudtuk, hogy jelenleg egy klubcsapattal tárgyal a jövőjét illetően. Legutóbb az MTK Budapestnél dolgozott, mint játékosmegfigyelő, fél évig a csapat vezetőedzője is volt, február első napjaiban azonban menesztették.

László Csaba 2004 januárjában lett a magyar labdarúgó válogatott pályaedzője Lothar Matthauss mellett, majd a Ferencváros vezetőedzője lett. Jelzett év őszén az UEFA-kupa csoportkörébe vezette az együttest. Ezt követően Skóciába szerződött, ahol az év menedzserének választották 2009-ben a Hearts of Midlothian edzőjeként (harmadik helyen végzett a Celtic és a Rangers mögött). Volt a belga Charleroi edzője, de Uganda és Litvánia szövetségi kapitánya is.

 



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Nadragulya
2016-07-18 22:32:31
foci
Vigyázz Csaba, nehogy beszippantsonon a politika mocsara.
Csak a sport !
avatar
Berky
2016-07-19 09:46:27
Hajrá udvarhelyi gyerekfutbal !
Ez igy volna rendjén, ha a városi gyerekfoci támogatást élvezne, és nem pedig fizetősen, kemény pénzekért, komoly szülői hozzájárulással, ahogy idáig müködött egy magán klubb keretén belül, ahova csak a tehetősebb szülők gyerekei tudtak járni, a szegény tehetséges gyerekek pedig a kerten kivül rekedve elkallodtak, mert ugye a pénz az Úr.
Igen, másként van most minden, mint volt régen, régen a szegény gyerekek fociztak, a gazdagok pedig nézték.. , most a gazdag gyerekek fociznak, a szegények pedig nézik .
Meggondolando, hogy ha a jovőben tobb pénzt és figyelmet forditanak a gyerekfocira, azt milyen modon teszik , milyen szervezet csatornáján keresztül pénzelik, mert a fizetös nem gyerek és szülőbarát focinak a csillaga lemenőben van !

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."