Sport » Foci

László Csaba: Az ember soha ne legyen elégedett

Június óta az MTK Budapest vezetőedzőjeként dolgozik László Csaba. Nem áll rosszul a csapat, a szakember is bízik együttesében.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

laszlocsabamtk
Fotók: MTK Budapest
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. szeptember 30., 06:37
0 hozzászólás. 

Klubszinten a Ferencváros, a Hearts of Midlothian és a Charleroi után új kihívás érkezett az udvarhelyi labdarúgóedző életébe: 2014-től az MTK Budapest játékosmegfigyelője lett, 2015 nyarán pedig vezetőedzőnek nevezték ki a kék-fehéreknél László Csabát. A csapat a bajnoki tabella 4. helyén áll tíz forduló után, legutóbb az Újpesttel játszott egy eseménydús döntetlent.

laszloestorghelleHabár vannak tapasztalt, vén rókák az MTK-ban, mint Torghelle, Vukmir vagy a csapatkapitány Kanta, László Csaba a fiatalokban látja a csapat jövőjét. Mint portálunknak elmondta, egy fiatal együttesnek a csapatépítési szakaszában vannak az MTK-nál, ahol mind a szakmai igazgatói, mind pedig a vezetőedzői feladatok rá hárulnak.

– Hosszú távú munkáról beszélünk, hatéves szerződést írtam alá. Eddig ahol dolgoztam, mindenütt hosszú távú szerződést ajánlottak és írtam alá – ez mind a bizalom jele. De nem az évszámok a fontosak, hanem az, hogy mit hagysz magad után és hogy saját magadnak, a munkádnak tudj megfelelni – fejtette ki László Csaba, hozzátéve, hogy az MTK-nál hosszú távú építkezésről van szó, egy akadémiának a felépítéséről, a futballklub teljes átalakításáról.

– Ezen belül persze jó eredményeket is el kell érnünk, mert csak akkor tudod megvalósítani önmagadat, ha az eredmények is megfelelőek. Van egy bizonyos nyomás a média és a szurkolók részéről – mondta László.

laszloeskantaAz MTK-nak az a filozófiája, hogy saját nevelésű, az akadémián nevelkedett fiatal játékosokból építkezik, ez nagyon fontos része az MTK életének. A másik fontos dolog az, hogy a csapat be kéne jusson az Európa Liga csoportkörébe, mert az MTK az európai futballporondon eddig gyakorlatilag semmit nem tudott felmutatni.

– Ez nagyon nagy dolog lenne, ha oda tudnám vezetni a klubot. Azonban ahhoz, hogy ez sikerüljön, játékosokat kell termelnünk. A profi futball egy gazdasági vállalkozás mindig, amiben az is benne van, hogy játékosokat tudunk eladni a piacon – jelentette ki László Csaba. Hozzátette: minél több játékost adjunk a magyar válogatottnak, de ezekben a dolgokban az összes magyar klubcsapatnak fejlődnie kell.

– Az ember soha ne legyen elégedett, még akkor sem, ha az első helyen áll éppen – zárta mondandóját László, akinek a csapata szombaton Békéscsabára látogat.

 

 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."