Itthon » Közélet

Udvarhelyen is átgurult a rádió

A Marosvásárhelyi Rádió szerkesztői tízedik biciklitúrájukon Székelyudvarhelyt is ismét célba vették, ahol a sajtó fogadta őket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

gurul_a_radio3
gurul_a_radio3
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. május 30., 14:00
0 hozzászólás. 


Tizedszer keltek útra a Marosvásárhelyi Rádió szerkesztői, hogy szóráskörzetük minél több települését meglátogassák, találkozzanak hallgatóikkal, népszerűsítsék a biciklizést és rádiójukat. Székelyudvarhelyre szombaton némi késéssel, 16 óra után érkezett meg a csapat, méghozzá a Polgármesteri Hivatal elé. Mint minden más falu és város esetén, az udvarhelyi városvezetésnek is előre jelezték érkezésüket, rövid találkozóra és baráti beszélgetésre invitálva Udvarhely első embereit.

erkezes1

Érkeznek a rádiósok

Sok más településsel ellentétben a jókedvű bringásokat csak a sajtó néhány képviselője várta, a város vezetőit – akárcsak tavaly – senki sem képviselte, a városháza meglepődött kapusa csak annyit tudott mondani, hogy hétvégén senki sem dolgozik a hivatalban. A rádiósoknak ez nem szegte kedvét, hiszen, mint elmondták, ők a hallgatóikhoz jönnek, belőlük pedig sokkal találkoztak útjuk során, városunkba néhány felsőboldogfalvi fiatal el is kísérte őket, akik néhány apró ajándékkal gazdagabban térhettek haza.

gurul_a_radio4

Kávészünet

A városháza épülete elől az Udvarhelyi Kávéházba vonult a társaság, ahol némi frissítőre, kávéra látta vendégül őket a kávézó vezetője, Szabó Zoltán. Itt a túra egyik alapemberét, Kádár Zoltánt, a rádió egyik szerkesztőjét faggattuk útjukról. Ő elmondta, csütörtökön reggel indultak hosszú, több mint 630 kilométeres útjukra, melyből körülbelül kétszázat már maguk mögött tudnak. A csapat 12 tagot számlál, közülük tízen kerekeznek, két személy autóval kíséri a bicikliseket – rájuk nagy szükség van, ugyanis az út során nem egyszer jégesővel, defekttel és egyéb problémákkal találkoznak, az autóról pedig biztosítják az utánpótlást.

gurul_a_radio_utvonal

A biciklitúra idei útvonala

A rádiós szerkesztő mesélt néhány élményről is útjuk során, kiemelve a hallgatóik barátságos közeledését és az örömteli fogadtatást. Volt, hogy a kerékpárosokat saját házába invitálta egy rajongó, Szentléleken 23 biciklis fogadta őket, míg a farkaslaki alpolgárm ester az ő kedvükért 15 év után ismét biciklire ült.

gurul_a_radio3

A rövid udvarhelyi szünet után újra biciklire ültek a vásárhelyi rádiósok, majd Szentegyháza és Homoródfürdő irányába folytatták útjukat.

Külön köszönet illeti Szabó Zoltánt, az Udvarhelyi Kávéház vezetőjét, aki szívesen vendégül látta a városunkba érkező rádiósokat!


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."