Itthon » Civilek

Átgurultak a rádiósok a városon

A borvízmúzeum és a Kováts fényképészet látták vendégül a kerékpározó marosvásárhelyi rádiósokat. Csík fele gurulnak tovább.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

gurularadio2014
A bivalyos szekérről is hallhattak a rádiósok
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. május 29., 12:56
0 hozzászólás. 

Tizennégy kerékpárból, a rajtuk ülőkből és a szállítókocsiból áll a Marosvásárhelyi Rádió idei, sorrendben a 14. évi karavánja, amely ma reggel Firtosváraljáról indult el kilencnapos útjára. Farkaslaka után a Szejkefürdőre karikáztak be a rádiósok, akik között nem csak a Marosvásárhelyi Rádió munkatársait találjuk, hanem a riporterek, műsorvezetők jó barátait is, akik az út különböző szakaszain elkísérik őket kerékpárral.

A szejkefürdői borvízmúzeumnál a Haáz Rezső Múzeum igazgatója, Miklós Zoltán és a polgármesteri hivatal sajtószóvivője, Bálint Attila fogadták a Kádár Zoltán főszerkesztő által vezetett csapatot. Az igazgató rögtönzött előadása és a múzeum megtekintése után a Szejkéről bevezető kerékpárúton ereszkedtek be a városba. A Kossuth Lajos utcában ifj. Kováts Árpád és felesége, Szidónia, a Kováts Fényképészet vezetői fogadták a rádiósokat, akik megtekintették a fényképészet örökségét.

A kilenc napos út során naponta többször élőben jelentkeznek a rádiósok, mind a magyar, mind pedig a román szerkesztőség tagjai rendszeresen tudósítanak az útról, amelynek a teljes útvonalát itt lehet megtekinteni.

Székelyudvarhely után Csíkszereda felé vették az irányt, onnan Erdővidékre kerékpároznak majd.

A Gurul a Rádió projekt 2001-ben kezdődött egy banálisnak tűnő ötlet nyomán. Mára a Marosvásárhelyi Rádió egyik vezető brandjévé nőtte ki magát, a kezdeményezésből készült összefoglaló háromnyelvű műsor több díjat is bezsebelt és 2012-ben jelölt volt az egyik legjelentősebb Európai audió-vizuális és online média versenyen, a Prix Europa - Berlinen.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."