Itthon » Közélet

Vörösben a Kék koncert – Interjú Vass Istvánnal

A koncert-est egyik főszervezőjét, a bajba jutott Orpheusz zenekar énekes-gitárosát kérdeztük a pénteki koncert részleteiről.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

vorosbenakek_logo
vorosbenakek_logo
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. június 02., 10:40
1 hozzászólás. 


Mint arról a hét elején beszámoltunk, pénteken egy udvarhelyszéki zenei összefogásnak lehetnek szem- és fültanúi mindazok akik 18 órától a városi minifoci pályára látogatnak. Itt nyolc helyi és környékbeli zenekar (Szimpla Kárpáci, The Bluzers, Shadows, Ég és Föld, Swing'in Yard Quartett, Plan B, Mongo's Band és az Orpheusz) részvételével első ízben kerül megrendezésre a Vörösben a Kék című karitatív koncert-est, melynek bevétele kettős célt szolgál: egyrésztaz Ég és Föld zenekar énekesnőjének fiának szánják a bevétel nagyobb részét, másrészt a bajba jutott Orpheusz zenekart támogatják a befolyó összegből. A részletekről Vass Istvánt faggattuk.

uh.ro: Hány látogatóra számítotok a koncerten?

Vass István: Jó idő esetén úgy legkevesebb 500 látogatót várunk, reméljük, hogy az érdeklődés nagy lesz, és ennél is többen lesznek. Az időjárás sajnos ronthat a helyzeten, de erre az esetre is készültünk, több sörsátor lesz felállítva, a színpad is fedett lesz, így megfelelő védelmet tudunk nyújtani az ott levőknek, a zenekaroknak és technikának egyaránt.

uh.ro: Mennyit fognak zenélni a bandák?

V.I.: A színesebb koncerthangzás érdekében minden zenekar 30-45 perces műsoridőt kapott, így a közönségnek több zenei stílust tudunk kínálni egy hosszú délutánban. Megpróbáljuk a pontos 18 órai kezdéshez tartani magunk, a jó hangulatról a Macskaméz Blues Band zenekar frontembere, Tamás Ede konferanszié fog gondoskodni. Reménykedünk az esőmentes időben, a jó kedvben és hogy a közönség olyan hangulatban zárja a fesztivált, hogy jövőbeni ittlétet máris eldöntse.


uh.ro: Úgy tervezitek, hogy több alkalommal is megrendezésre kerül a koncertsorozat?

V.I.: Az utolsó megbeszélésen minden zenekart képviselő zenész egyöntetűen pártfogolta a "Vörösben a Kék" elnevezésű megsegítő koncert évenkénti megszervezését, hiszen mindig lesznek rászoruló, akiknek jól jön az összefogás általi segítség. A tervek szerint a fesztivál állandó dátuma a június 4-e lenne. Ennek a dátumnak történelmi hátterét (Trianon) is érzékeltetni fogjuk, néhány zenész erre az alkalomra az "Ismerős Arcok" zenekar dalainak előadásával készül. A fesztivál a megsegítés mellet pótolni fogja azt a hiányt is, hogy a helyi rendezvényszervezők az idei városi rendezvényeken nem szólaltattak meg egy városi és környékbeli zenekart sem, erre reagálva pedig ki merem jelenteni, hogy jelenlétükkel és működésükkel a zenekarok gazdagítják a várost és most évenkénti garantálásban egy jó cél érdekében igenis az övéké lesz a színpad.

uh.ro: Lesz még egyéb érdekessége az estnek?

V.I. Ami még érdekesség – és egy kicsit „fesztiválosabb" hangulatot varázsolhat – hogy ennek a fesztiválnak emlékeként feliratozott pólókat is fogunk árulni 15 lejért, természetesen az ezekből származó bevétel is karitatív célokat szolgál majd, így, akárcsak a belépőkből és az italok árusításából származó bevételt jótékony célokra ajánljuk fel. A támogatóinknak köszönhetően sörcsapolás és üdítő árusítás is lesz a jobb hangulat érdekében.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
amorphis
2010-06-02 16:31:39
szerintem nagyon jó kezdeményezés, legalább a helyi együttesek picit tudják népszerűsíteni magukat, és közben adományoznak a rászorulóknak...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."