Itthon » Közélet

Szász: Markó „nem ér rá” a magyar állampolgárságra?

Egy új világ kezdődött, új idők részesei leszünk mi, az erdélyi magyarok is és az új formai és tartalmi viszonyrendszerekben a Magyar Polgári Pártnak kiemelt szerepe lesz – jelentette ki Szász Jenő.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

szaszjeno
szaszjeno
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. június 02., 16:14
14 hozzászólás. 


A pártelnök véleménye szerint a magyarországi változások nem kedveznek az RMDSZ-nek, mert „Budapesten nincs kereslet a politikai prostitúcióra”.  Szász bírálta az RMDSZ politikai magatartását, az elmúlt húsz évre visszatekintve pedig kijelentette: az RMDSZ-t  20/14 arányban terheli a felelősség az ország jelenlegi helyzetéért és tettestársa a megszorító intézkedéseket bevezető román kormánynak. Amennyiben „Markóék továbbra is csak fosztogatnak és nem osztogatnak” és továbbra sem az erdélyi magyarság autonómiájának ügyét, az MPP aszimmetrikus regionalizmuson alapuló decentralizáció megvalósítását szorgalmazzák, akkor egyetlen járható út van előttük, az, hogy visszavonulnak a politikai közéletből” - jelentette ki Szász Jenő.

szaszjeno

„Az RMDSZ-t nem tudjuk tovább követni az országnak a szakadék szélére való taszításában, nem bízhatunk abban, ami Bukarestben történik” - fűzte hozzá. Továbbá bejelentette azt is, hogy szorgalmazni fogja a magyar kormánynál annak kivizsgálását, hogy az elmúlt nyolc évben az RMDSZ hogyan, miként és mire költötte el az anyaországból kapott pénzösszegeket.

„Üdvözlöm a tiszta beszédet!” - kommentálta az elnök Markó Bélának azt a sajtónyilatkozatát, mi szerint Markó „nem tudja, hogy kérni fogja-e a magyar állampolgárságot”. Szász ehhez annyit fűzött hozzá, hogy nyilvánvalóan „Markó hamarabb román miniszterelnök helyettes, mint magyar állampolgár”.

A sajtótájékoztatón Szász Jenő azt is közölte, hogy a június 4-én Budapesten, majd vasárnap, június 6-án Farkaslakán, Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke  társaságában a Trianon-emlékmű felavatásán emlékezik meg a 90 évvel ezelőtti történelmi eseményről.



14 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kehu107
2010-06-02 22:58:51
Érdekes Szász Jenőnek ez a nyilatkozata... ugyanis ha nem csal az emlékezetem a választások előtt ők annak a pártnak kampányoltak amely most kormányon van, vagyis a PD-Lnek. Nem kellene mindig egymásra mutogatni, mert ez csak megosztja az erdélyi magyarságot.
U.I Szerintem minden politikus/politikai párt azért dolgozik elsősorban hogy nekik jó legyen nem pedig értünk. Ez az egész demokrácia csak egy szánalmas kirakatpolitika (ezzel nem arra célzok hogy a kommunizmus jó lenne).
Üdv.
avatar
jackfive
2010-06-02 23:04:44
megfigyeltem hogy minden regioban van egy olyan megbizott valaki az eremdeSztol aki hamar reagal azokra a "hangokra"ami "nem odaillo".....mindenkinek van igaza, csak sajnos nem hallgatjuk meg oket szerre....vagy masik felteves: senkinek nincs igaza....na dontsuk akkor L ..!!
politikai prostitucio ide vagy oda,a mostani helyzet,,na az a SZIVAS,,ES NEM AZ O.R.A.L.I.S S.Z.E.X.
avatar
kehu107
2010-06-02 23:49:38
nem vagyok rmdsz megbízott sem szimpatizáns csak unom már hogy az erdélyi magyar politikusok egymás ellen küzdenek, és nem egymás mellett, értünk. És ami most van az tényleg nagy szívás.
avatar
szattilasz
2010-06-03 10:43:28
Üj le Ceausescu
Mit értesz te a rend alatt? :angry:

Kicsit olvass utána koma, mielőtt te is gondolkodás nélkül Ceausescuznál...
avatar
jackfive
2010-06-03 11:03:42
na igy jobbb???KOMA.......:)) :evil:
avatar
fuszulyka
2010-06-03 11:17:49
a boret nem eri meg aki azt izeli hogy Cseau jobb vot.az pedig tenleg egy szep idoszak vot,,mondom en...
igazad van szattilasz te vagy a kiraj
avatar
FehérSólyom
2010-06-03 11:34:29
Személyem szerint a Szász-Markó harc a magyarság kiábrándultságát fogja eredményezni. Elveszítik a magyar választók egy részét, a választásokon a meg nem jelenés óriási méreteket fog ölteni az elkövetkezõkben. Ha erre nem akarnak rájönni, akkor nagy a baj. Ideje lenne abba hagyni. Mellesleg: ideje lenni a személyre szóló választásoknak helyt adni, így adni tudtukra azon politikusoknak, kik az egymás elleni harcra cserélték a magyarság képviseletét, hogy Nem Kérünk Belõluk!
avatar
ipopescu
2010-06-03 11:37:02
Pofatlansag
Mocsok, jellemtelen es hazug.Ezek a jelzok illetik a fenti foto tulajdonosat.
A tavalyig a Base hatsojat fenyesitette, most pedig Orbanet probalja.Tovabbi jo izzeket jencike.Menj at www. Szekelyhonra s olvasd a hozzaszolasokat, az ugyan evel a baromi szlogannal fejlecezett cikkhez. Nem latod hogy a johiszemu emberek kopnek rad es klikkedre. Remelhetoleg Orbaneknak ezuttal tobb eszuk lessz es nem engednek testkozelbe.
avatar
pcwolrd
2010-06-03 14:30:39
Miért van az, hogy Szász Jenő mindig csak áskálódik? Miért van az, hogy mindig csak olajat önt a tűzre? Hiszen mindenki tudja jól, hogy annak idején ő is az R.M.D.SZ - nek köszönhette a polgármesteri széket. Ahol a haszon ott a haza? Míg polgármester volt mit valósított meg a magyarság részére ,, azt, hogy kétfelé osztotta a magyarságot, hát mondhatni nagy dicsőség." Mit tud a kormányzásról? Könnyű mindig másokat mocskolni jó ha van bűnbak a számára és lehet sapkázni mint a nyuszikát. azt, hogy az RMDSZ - t terheli a felelősség az ország jelenlegi helyzetéért ezt mivel tudja bizonyítani kérdem én, Romániát nem csak az RMDSZ kormányozza. Elég szomorú, hogy így gondolkodik valaki aki tanult és intelligens embernek vallja magát. Én nem vagyok politikus de ezt egy egyszerű ember is látja, hogy mit művel.
avatar
kehu107
2010-06-04 11:51:33
szattilasz-nak
ezt a részét olvasd el mégegyszer a bejegyzésemnek:
U.I Szerintem minden politikus/politikai párt azért dolgozik elsősorban hogy nekik jó legyen nem pedig értünk. Ez az egész demokrácia csak egy szánalmas kirakatpolitika (ezzel nem arra célzok hogy a kommunizmus jó lenne).
Van más kormányzási forma is a kommunizmuson kívúl.
avatar
guru
2010-06-05 03:26:21
Egyedül Kövér támogatja a kövért a FIDESZ-böl, aki a szervezet Verestóya.Az RMDSZ-böl titokba Verestóyval egyezkedik a Phető vendéglőben meg máshol. Egy jellemtelen pénzsovár gazember, aki eladta az autonómia ügyét 2008 -ba, Basescu asztalánál. Besugó! És még Ő szövegel?! Megdöbbentő. Az első igazi munkahely a polgármesterség volt. Nics cége, de van hatalmas vagyon ( kb 100 év polgármesteri fizetésével egyenlő )Vajon mibe került ez nekünk udvarhelyieknek? És mit kellett neki tennie érte?!!
avatar
fierzet@freemail.hu
2010-06-08 16:21:37
sza
Sasu(Szász Jenő) megosztotta a magyarsagot és meggazdagodott .Szarik a magyarság érdekeire,ne legyetek naivak,fiatalok kellenek oda akik az összes erdélyi magyart képviselik.Egy párt kell legyen,hiszen nem mi vagyunk az országban 20 millióan:::::::::
avatar
fierzet@freemail.hu
2010-06-08 16:26:09
re:
Keveset irtál barátom,told meg 2 db 0-al.
Apropó,beszálhatna Szász a közalkalmazottak bérének kiegészitésébe,csak visszarakna abbúl amit zsebrevágott.ha
avatar
Misi
2010-06-10 09:24:49
[size=medium]Jenö-Jenö! Nagyon korlátolt a láttóköröd, ha nem veszed észre hogy nem az RMDSZ amely a szakadék szélére taszitja az or[size=medium]szágot. Te vagy az aki a szakadékhoz viszed az otthoni magyarságot.
Te mint "politikus" nem veszed észre hogy az ugynevezet anyaországi politikát folytatsz, amely az anyaországot leemelte az Albán szintre. Fosztogató az RMDSZ, viszont te osztogatónak tartod magad? Ahogy hallottam a cukrot sem osztottad ki a választóidnak.
Amig fent voltál em tanultad meg hogy 2 erösebb mint 1?
Melyik magyar ellenes párt szóvivöje vagy? Anyaországi? Vagy VADIM bérence? Vagy az fáj hogy elnyomtak a válutól? Egy esélye van a magyarságnak és azt összefogásnak nevezzik. Ha nem tudnád mikor Pesten jársz akor te is Oláh Jenö vagy, csak azért hogy megkülönböztesenek zsidóból let Szász-tól, ne oda tekints mert nekik nem vagy magyar.
Otthon légy az, és ne elensége a magyarnak. Ismered a közmondást? Légy magyar mert szar..............[/

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."