Itthon » Közélet

Szabadság, szerelem, szelfi

Az uh.ro teljes csapattal a választások megörökítésén dolgozik. Amíg mások disznót, mi képeket vágtunk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Eredetileg fejetlen napot akartunk, de nem jött össze.
Eredetileg fejetlen napot akartunk, de nem jött össze.
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. december 11., 15:12
0 hozzászólás. 

Először fejetlen szelfiket akartunk készíteni, valamiért jó ötletnek tűnt, de aztán rájöttünk, hogy mégis ez a legszimpatikusabb testrészünk. Az arcfelismerő rendszer a lábunkra nem akart fókuszálni, így képtelenek voltunk fejetlen szelfiket készíteni. Amúgy is ez a dolog a fejesekről szól.

Kicsit meg is sajnáltuk őket, hogy elkészítik a legcukibb frizurájukat, és nem örökítjük meg őket. Ráadásul elvállalták, hogy elmennek oda messzi, a sok gonosz, magyargyűlölő román közé, hogy valamit letegyenek értünk a parlament asztalára.

Birtalan bírta a szavazást

Elsőként Birtalan Józsefet és feleségét állítottuk kameránk elé. Volt munkatársunk segített meggyőzni: Bunta nem szelfizett a múltkor az uh.ro-val, el is bukta a választást.

00-szelfi-dec11-01

Nagyon kedvesek voltak a feleségével együtt. Csak reggel még olyan izgatottak voltunk, hogy semmi jó kérdés nem jutott eszünkbe, amit feltehetnénk nekik. Például, hogy kire szavazott, vagy tetszik-e valamit nyilatkozni, milyen munkanélkülinek lenni, most hogy a választások miatt felfüggesztették a közalkalmazottak ügynökségének elnöki tisztségéből.

Végül nagy nehezen kitaláltuk, hogy a többi jelölttől megkérdezzük, mit üzennek az olvasóinknak. Elvégre mi értük vagyunk.

00-kikep-szelfie

Aztán sokat-sokat vártuk a szenátor urat, akinek szintén a munkahelye múlik a mai napon.

Vágóképet készítettünk addig: egy disznóvágást sikerült elcsípnünk a Bányai mellett. De nem tudtuk megvárni a disznótort,

mert megérkezett a szenátor.

Dr. Verestóy Attila méltóságteljesen lépkedett volna, de jeges volt a pálya. Megkönnyebbülten lépett fel a lépcsőre, ahol már kevesebb volt a csúszásveszély: „Ha eddig nem csúsztam el, ezután sem fogok. Szerencsére itt van a botom, ami most már a védjegyem".

00-szelfi-dec11-02

Verestóy nemcsak az olvasóknak, nekünk is üzent: „Érdeklődjenek a világ dolgai iránt, olvassák továbbra is az uh.ro-t. Az íróinak pedig jó munkát, kitartást, odaadást, és a tényekhez való ragaszkodást kívánok. A kommentár szabad, a tények szentek. Így legyen." Ámen.

Az alpolgármester reméli, legközelebb előválasztunk

És mielőtt az ugyancsak a Bányaiban szavazó Antal Lóci képbe került volna, bónuszként elkaptuk Orbán Árpád alpolgármestert, ő a máris jóképű fiacskájával érkezett. Az alpolgi megilletődött kissé a nagy érdeklődéstől, de azért válaszolt és szelfizett.

00-szelfi-dec11-03

„A magyar közösség vissza kell térjen arra, ami valamikor az alapgondolat volt, hiszen többpárti rendszere van a magyar közösségnek, az SZKT jól kell működjön, több fajta vélemény ott kell megjelenjen. Ilyenkor egységesen kell szavazni, de azt előzze meg egy előválasztás – üzente az uh.ro olvasóinak.

A csúszásveszélyre egy néni is figyelmes lett. Teljes öt percig harcolt a jéggel, hogy beérkezhessen a választási körzetbe, és ezalatt végig szidta azokat, akiknek ezt köszönheti. Jövök itt a botommal választani, botorkálok. Elesek a választások miatt – morgolódott. Végül Katona Zoltán megmentette a becsületünket, és segített a néninek, hogy Verestóy bejuthasson a parlamentbe.

Lóci játszik

Antal Lóránt szenátorjelölt érkezésétől teljesen elhomályosult a lencsénk, a háttérben csak úgy pillogtattak a szívecskék. Ő is szívesen nyilatkozott, és a hagyományőrző disznóvágás előtt is hajlandó volt velünk szelfizni. Cserébe elég uncsit nyilatkozott, mondjuk, ő nem befutó helyen van, megteheti.

00-szelfi-dec11-04

„Nagyon-nagyon fontos elmenni szavazni, hiszen ma Románia, Erdély elkövetkezendő 10-15 évéről fogunk dönteni, és azt gondolom, hogy mindannyiunknak fontos, milyen irányba fog haladni az ország, a régió. És nem mindegy, hogy velünk döntenek, vagy nélkülünk."

Maroknyi székely

Sebestyén Csaba képviselőjelölt feleségével érkezett. Azt hittük, a Romániai Magyar Gazdák Egyesületének elnöke legalább egy traktorral érkezik, ehelyett fekete luxusgépjárművel parkolt le a színesceruzás iskola elé. Felesége szuper elegáns volt, nagyon tetszett a piros táskája.

00-szelfi-dec11-05

A 45-ös körzetben meggyűlt a bajunk a törvénnyel, a hölgyek borzasztó szigorúak voltak, és nem engedték meg, hogy megörökítsük Sebestyén Csaba első képviselőjelölti alakítását. Ott jöttünk rá, hogy teljes illegalitásban dolgoztunk egész nap, mert június óta megváltozott a törvény.

Tábor negyediekül le is szavaztunk egyúttal, azóta is úgy érezzük, pecsét esett a lelkünkön. Négy év alatt majdcsak kimossuk.

Gálfi Árpád azt üzente, még elválik

De nem a feleségétől. Gálfi Árpád két órakor érkezett a bethlenfalvi kultúrotthon elé. Kicsi kék kocsival jött, családja alig tudta kiszedni a Spark hátsó üléséről a futballsérültet, akinek nemrég összezúzódott egy ín a lábában. Még egy hét, és leveheti a gipszet, mondta.

00-szelfi-dec11-06

A polgármester is nyilatkozott nekünk. Megállapítottuk, hogy sokkal jobban teszi ezt, mint fél éve.

− Az önkormányzati választásokkor azt ígértem, hogy a nagypolitikával nem fogok foglalkozni. A politikusokkal való együttműködésem is, amint ígértem, kimondottan Székelyudvarhely fejlődése érdekében történik.

A december 5-i aláírás is azt tükrözi, hogy fontos számomra Udvarhely fejlesztése, hiszen van pótolni valónk. Úgy gondolom, hogy az az öt pont, amit kézjegyével ellátott az MPP és az RMDSz elnöke az egyféle előrelátást biztosít. Amit szem előtt tartok, az a gyerekeink és az unokáink jövője, ennek jegyében jöttem és tettem le a szavazatomat – mondta a polgármester.

− Gálfi, te még hiszel a politikusoknak?

Hogy hiszek-e, az még elválik – fogalmazta meg a polgármester sok romániai szavazó álláspontját a mai választásokkal kapcsolatban.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."