Itthon » Közélet

Élőben a választások barlangjából

Szexi székely férfiszagban nézzük a képernyőket. Hat százalék körül az RMDSZ, nyer a PSD az exit pollok szerint.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Mi a monitort, ők meg minket | fotók: Egyed Ufó Zoltán
Mi a monitort, ők meg minket | fotók: Egyed Ufó Zoltán
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. december 11., 20:42
0 hozzászólás. 

23:14

El kell búcsúznunk, mert a buli tetőfokára hágott, csak épp nem vettük észre, mikor. Pedig egy jót lassúztunk volna ezen a szép vasárnapon ezekkel a szép és kedves emberekkel, akik lassan elszivárognak. Hogy egy titkos buliba-e, azt nem tudjuk. Hazamegyünk, hogy tudjanak táncolni nyugodtan villanyfénynél is. Reggel visszatérünk eredményekkel.

23:12

Ma este még nem lesznek eredmények, még a pártok sem tudják, hányan szavaztak rájuk, nagyon bonyolult a szavazatszámlálás folyamata. Még videóra is felveszik.

23:10

Dragnea nem akarja visszadugni a pezsgősüveget, kellemetlen tapasztalataik vannak 2009-ből, nyilatkozta arra a kérdésre, hogy mit gondol, ki lesz a miniszterelnök.

22:57

Itt vannak a végső exit pollok.

IRES: PSD 45.4%, PNL 21%, USR 9.4%, RMDSZ 6.8%, ALDE 6.4%, PMP 4.7%, PRU 2.5%.

CURS-Avangarde (képviselőház): PSD 45%, PNL 21.7%, USR 9.1%, RMDSZ 6.5%, ALDE 6.3%, PMP 5.5%, PRU 2.7%, egyéb 2.2%, ANR 1%
CURS-Avangarde (szenátus):  PSD 45.1%, PNL 21.6%, USR 9.2%, RMDSZ 6.4%, ALDE 6.4%, PMP 5.6%, PRU 2.6%, egyéb 2%, ANR 1.1%

22:54

Kibírjuk valahogy - reagált Verestóy Attila arra, hogy a végleges, azaz 21 órás eredmények alapján a Băsescu vezette PMP is bejut a parlamentbe.

22:34

Verestóy azt magyarázza Ufónak, hogy elég baj, ha a pénz teszi tönkre az embert. Szegényebbek vagyunk kormányzati képviselet nélkül.

Bűzös dolog - reagál arra a szenátor, hogy Ufó mondja, a vállalkozó gyakran vissza kell adja az elnyert munkálat után a pénzösszeg egy részét. Nem kellene visszaadja, ez nem az RMDSZ politikája, az én tudtommal nem ez az RMDSZ programja - mosolyog Verestóy, és feláll. A botjával mutogat, magyaráz.

22:24

A parlamenti mandátum olyan, mint a pálinka, amíg lenyeled, addig van baj - mondja a szenátor.

00-ujarcok-02

22:20 Elindult Csedő operaigazgatós oldala, nem tudjuk, ki a szerzője.

22:18

Kb. száz százalékos részvétel kellett volna Hargita megyében ahhoz hogy Antal Lóránt bejusson a parlamentbe, nem számolta ki - tudjuk meg, mikor szembesítjük azzal, hogy új közmondás terjeng Udvarhelyen: becsúszott, mint Lóci a parlamentbe. Harmadik helyen van a szenátori listán Hargita megyében Verestóy Attila és Tánczos Barna mögött.

22:10

Kiderült, hogy a bajuszos úriember a képernyő előtt Benedek Zakariás, az udvarhelyszéki képviselőjelöltünk. Néztük, hogy ismerős, de nem tudtuk, honnan. Láttuk képen néhányszor.

00-ujarcok-01

21:59 

Az asztalon egy Orsolya Pincészet pezsgő, aminek a dugóját Benedek Árpád Csaba veszi fel a földről. "Még szükség lehet rá" - teszi hozzá.

00-pizzapezsgo

21:53 

Egy kis statisztika. Székelyudvarhelyen a 31.712 szavazásra jogosult személyből 12.927 járult az urnákhoz, vagyis 40.76%-os volt a részvételi arány, ami kevéssel meghaladja az országos 39.49 százalékot.

Hargita megye az országos toplista negyedik helyén végzett a maga 44.6 százalékával - a megyében egyébként összesen 120.286-on voksoltak.

00-pizzapezsgo-2

A másik két magyar többésgű megye, Maros és Kovászna, gyengébben teljesítettek a részvétel szempontjából - a marosiak 38.32 százaléka járult az urnákhoz, míg a kovásznaiak 38.22 százaléka élt szavazati jogával.

21:39

Ványolós tanár úr nyerte meg a tippversenyt, amit Benedek Árpád Csaba hirdetett meg az udvarhelyi részvételi arányok témában. Úgy sejthető, hogy mangalicaszalámi lesz a nyeremény. Ha meghalok, úgy is megeszem - mondja Ványolós - de ezt az örömet nem szerzem meg az asszonynak, viccelődik tovább a tanácsos.

21:37

A Digi24 televízió által megrendelt IRES közvéleménykutatás szerint a képviselőházban a szavazatok aránya a következő: PSD 45,8%, PNL 20,8%, USR 9,2%, ALDE 6,3%, RMDSZ 6,7% PMP 4,6%, PRU 2,5%.

A szenátusban a PSD 45,9%, a PNL 20,7%, USR 9,3%, az ALDE 6,4%, az RMDSZ 6,8%, a PMP 4,7%, a PRU 2,5%-ot ért el.

00-pizzapezsgo-5

21:29 

Közben Verestóy Attilával rövid esélylatolgatásokat végzünk: úgy tippeli, hogy a moldovai szavazók jó eséllyel bejuttatják a PMP-t a parlamentbe, illetve, ha az RMDSZ külföldön sem teljesít rosszul, akkor ezek a szavazatok nem fogják negatívan befolyásolni a párt eredményeit.

21:21

Ványolós Istvánnak ma nincs fiús napja, mondja arra, hogy Csedő a szilvapálinkát szorongatva bejelenti, ma gyümölcsnapja van. Szeretem a humorotokat, de a nőket szeretem. Szeretném - javítja ki sajtá magát.

Alig takarították össze a pizzát, amit az önkéntes gyerekeknek szolgáltak fel vacsorára, megérkezik az újabb családi pizza. Hiába na, úgy vannak itt, mint egy nagy család. A gyerekek nézik a tévét, a férfiak iszogatnak, a nők tálalnak.

00-pizzapezsgo-4


21:18

Ilyen eredmény mellett Hargita megye be tudja venni az ötödik helyet, úgyhogy Isten áldja -mond tósztot a fiataloknak Verestóy, és megköszöni a munkájukat. legközelebb még jobb lesz - teszi hozzá, és koccintás van. A szivarfüst pálinkaszaggal, bocsánat, illattal párosul és az eredménye egy szexi székely férfi aromája lesz.

Tudjátok-e melyik a legszebb magyar szó? - kérdezi a neve elhallgatását kérő ex-bulifotós. Tőts, a második legszebb magyar szó pedig a Mégtőts - válaszol saját magának.

Egy jobboldali összeesküvésben benne lenne az RMDSZ, ami azt jelenti, hogy a PSD ellenében szövetkezne a többi párttal, de nincs rá esély - latolgatja az eredményeket Szaszával a szenátor.

21:10

A SOCIOPOL intézet teljesen más eredményeket mutat. Az ő mérésük szerint így alakul az eredmény: PSD 42.3%, PNL 19.2%, USR 10.1%, ALDE 6%, RMDSZ 5.4%, PMP 5.2%, PRU 4.5%. Bár elsőre csak minimális különbségeket látni a két felmérés eredményei között, két gyökeres eltérés azonban mégis van: a Sociopol szerint bejut a parlamentbe a Băsescu-féle PMP, illetve egy esetleg PSD-ALDE koalícó nem éri el az 50%-os többséget. Mindkét felmérés néhány százalékos hibahatárral dolgozik, így a végleges eredmények érkezése előtt nem lehet biztosat állítani a parlament összetételéről.

21:09

Mindenki síri csendben hallgatja Liviu Dragneát, a PSD elnökét, aki arról beszél, hogy Románia a stabilitás szigete a régióban. Ettől megáll az internet, és megszakad az adás a kivetítőn.

00-eredmenyenezes

21:05

A Digi24 televízióban közzétett IRES közvélemény-kutatás szerint a PSD 45,8 százalékkal megnyerte a választásokat, második lett a PNL 20,8 százalékkal, harmadik az USR 9,2 százalékkal, negyedik az ALDE 6,3-mal, az RMDSZ 6,7 százalékkal az ötödik, hatodik a PMP 4,7 százalékkal, a PRU kullog a végén 2,5 százalékkal. Nagy az öröm, Lóci megy a parlamentbe, mondja Ficsúr, mire Csedő: Ficsúr (Fancsali János), mehetsz deputátnak Olt megyébe.

20:53

Nézd meg, Lövéte hogy felment, ember! - hangzik el. Közben megérkezik Benedek Árpád Csaba, volt alpolgármester is. Egyből Verestóy mellé telepedik le.

00-csajok-kiki

20:50

Még van tíz perc a választásokból, fokozódik az izgalom a kivetítő környékén, rángatják a laptopot, várják az exit poll eredményeit. Verestóy becslésekbe bocsátkozik az eredményeket illetően: Megmondom én: 43, 19 11, 6, 5 és 5,4 . Alatta lesz Basescu.

20:47 

Verestóy Ufóval politizál. Titánok harca :)

20:41

Kijöttünk a Szabadba, azaz a Szabad Európa Kávéházba, innen tudósítunk az RMDSZ eredményvárójáról. Verestóy és az ifjú politikusok egy kivetített interaktív térkép előtt gyakorolják a választási matematikát. Az a kérdés, melyik helységben kell még szavazónak elmennie választani ahhoz, hogy megváltozzanak a térképen a színek.

Izgalmas játék. Olyanokat látunk a térképen, hogy Udvarhely 40,34 százalékon áll, a falvak ennél sokkal előbbre tartanak, 50 százalék körüli az udvarhelyszéki községekben a részvételi arány. Antal Lóci, Fancsali Kálmán, Fancsali János, Bíró Barna Botond állják körül a térképet, amelyen élőben követhető a választási részvétel.

Verestóynak jó a kedve a térkép láttán, de úgy látja, még van, amin javítani. Telefonál egyet, hogy a községekben látható hiányokat valahogy ki lehessen egészíteni.

00-verestoy-telefonal

- De ez a keresztapás dolog is jó. Ezt én mondtam, de nyilván, hogy lelassították egy kicsit, és alátették a dallamot. De jó - nem szép dolog mások telefonbeszélgetését kihallgatni, de ez nem egy privát beszélgetés, elég nagy tömegben hangzik el.

7-8 embert még valahonnan kéne keríts - telefonál Verestóy tovább. "Erőst jó lesz, de csináld meg, hogy 50 fölé menjünk ott a karéjban".



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."