Itthon » Közélet

Máshol robog a mesevonat

Visszaadják az autósoknak a Vár utcát és elköltözik a meseváros. Újdonságokkal, na meg Takács Nicolasszal indul a karácsonyi vásár.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

vasar
Benedek Bálint Pál, fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2016. december 14., 14:32
0 hozzászólás. 

Elkezdődik a hagyományos székelyudvarhelyi Karácsonyi Vásár pénteken, december 16-án. Hivatalos nyitóünnepsége nem lesz az rendezvénysorozatnak, a szervezők elmondása szerint a nyitómozzanat a betlehemi láng átadása lesz, amit Gálfi Árpád polgármester közlekedési nehézségei miatt Orbán Árpád alpolgármester vesz majd át a helyi cserkészektől 16 óra előtt 10 perccel. Így a színpadi produkciók 16 órától elkezdődnek.

Az első nap főként a gyerekekről meg a 18 órától koncertező Takács Nikolasról szól. Bölöni Ildikó, a szervezési iroda munkatársa különösebben nem rajongó, de utánanézett és megállapította, hogy Nikolas sztár, hiszen egy európai és egy amerikai turnén is túl van, sőt, dupla platinalemezt is adott már ki.

Költözik a színpad

Benedek Bálint Pál, a szervezési iroda vezetője elmondta, a tavalyi forgalomban kialakult káosz miatt nagyon sokat gondolkoztak, hol szervezzék meg a vásárt. Az is felmerült, hogy a városi parkba költöztetik az eseményt, de mivel egész Európában a főtéren van a vásár, ezért marad a megszokott helyszínen, csak előrébb költözik a nagyszínpad. „A Vár utcát most szabadon hagyjuk, megpróbáljuk az egész rendezvényt a városháza előtti téren a Vár utcától a Márton Áron térig lebonyolítani" – mondta.

vasar2

Itt fogják majd felállítani a vásárosok és kiállítók faházait. A szokásos havi vásárhoz hasonlóan a helyi termelők kapnak helyet a kuckókban, kiegészülve helyi kézművesekkel, akik amellett, hogy árulják apróságaikat, megmutatják majd, hogyan készül egy-egy termék.

Kassai Péter, a szervezési iroda munkatársa elmondta, tematizálni próbálták a programot, ezért van néptáncos, kórusos, iskolás, óvodás, és még popzenés nap is. Ezek keretein belül betlehemi színdarabok, bábjátékok, állatsimogatás, koncertek, közös zumbázások, karácsonyfadíszítések lesznek és minden, mi jó.

Hol volt, hol nem volt...

A gyerekek által leginkább várt meseváros és mesevonat új helyszínt kap majd. A meseváros a városháza udvarára fog költözni, és december 17-től 24-ig 11 és 20 óra között lesz látogatható. Benedek Bálint Pál szerint azért is előnyösebb az új helyszín, mert a szülők nyugodt szívvel hagyhatják majd ott a gyerekeket, amíg ők szemezgetnek a bódék kínálatával.

A mesevonat is beköltözik a központba, hétköznapokon 16 és 19, hétvégén 11 és 20 óra között roboghatnak rajta a lurkók. A szerelvény a belvárosi református templom elől indul, majd a Bethlen Gábor, Tompa László és Vár utcán haladva érkezik vissza kiindulási pontjára.

Bölöni Ildikó szerint az előző évekhez képest, amikor csak a park fáit látták a gyerekek, sokkal nagyobb élményt fog majd nyújtani a vonatozás. A szervezők nem gondolják, hogy akadályozni fogja a forgalmat, ugyanakkor kérik az autósok türelmét.

vasar3

A tavalyi lampioneregetés idén környezetvédelmi szempontból elmarad, de Kassai szerint egyébként is egy kicsit kultúraidegen tőlünk, annak ellenére is, hogy egy látványos program.

Mivel mínuszfokok fognak röpködni, a korábbi évekhez hasonlóan a meleg tea, a forralt bor és a színpadi hősugárzók melegítik majd az érdeklődőket. A rendezvénysorozat részletes programja a karácsonyi vásár Facebook-oldalán lesz elérhető.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."