Itthon » Közélet

Szász Jenő együttműködne az RMDSZ-szel

Tegnapi sajtótájékoztatóján az MPP elnöke együttműködési lehetőséget ajánlott fel a Markó Béla által vezetett pártnak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

SzaszJeno0906
SzaszJeno0906
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. június 10., 10:25
2 hozzászólás. 



Egy nyílt levelet tett közzé tegnapi sajtótájékoztatóján Szász Jenő, a Magyar Polgári Párt elnöke, melyet Markó Bélának, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség első emberének címzett. Mint elmondta, a jelenlegi nehéz helyzet mindenkit megszólalásra kötelez, így a polgári oldalt is. A párt véleménye szerint az elmúlt 14 év kormányzása után az RMDSZ-nek is felelőssége van, akárcsak a kedden felelősségvállalással elfogadott megszorító intézkedésért.


A nyílt levélben bér- és nyugdíjcsökkentések okozta helyzet megoldására ajánlja fel segítségét a polgári alakulat, melyet három alpontban fejtett ki a pártelnök: elsőként úgy vélik, az RMDSZ képviselőivel közösen tekinthetnék át a székelyföldi települések helyi költségvetéseit, törvényes megoldásokat keresve a kiesett bérek pótlására.

Szasz_Jeno
A levél második alpontjában javasolják, hogy az RMDSZ-nek a román kormány által utalt öt millió euró pénzügyi alapot a 2010-es és 2011-es években kizárólag szociális, ifjúságvédelmi és időseink támogatására fordítsák oly módon, hogy a pénzügyi alap felhasználásáról ne a politika, hanem Böjte Csaba atya vezetésével egy köztiszteletnek örvendő, szociális segélyezésben jártas személyekből álló testület döntsön.


Végezetül az MPP javasolja az aszimmetrikus regionalizmusra vonatkozó programjának megvalósítását, egy új országos közigazgatási rendszer kialakítását, felszámolva a mostani megyerendszert, ezek helyébe pedig tizenkét régiót hozva létre (Észak-Moldva-Bukovina, Dél-Moldva, Munténia, Olténia, Dobrudzsa, Bánság, Partium (Körös-vidék), Észak-Erdély, Máramaros, Dél-Erdély, Székelyföld és Bukarest). A polgáriak szerint ezzel a decentralizációval az országos adminisztratív költségek a jelenlegi egyharmadát tennék ki.


Szász Jenő a következő sorokkal zárja levelét: „Amennyiben a jelenlegi súlyos helyzetben az RMDSZ-nek nincs készsége vagy képessége a fenti intézkedések megtételére, akkor kétséget kizáróan megállapítható, hogy Önök Bukarestben nem osztogatnak, hanem fosztogatnak és, hogy bukaresti kormányzati jelenlétük nem használ, hanem árt az erdélyi magyarságnak."

A levél teljes terjedelmében itt olvasható.


2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jackfive
2010-06-10 14:56:04
szerussz 5 millio..!! az mar reg bekuszott a farmerzsebbe..:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
avatar
guru
2010-06-11 22:53:20
jenci arra a 3 mill euróra tegyen javaslatot, amit hazavitt :evil:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."