Itthon » Közélet

Szabad a játék - játszóteret avattak a Bethlen negyedben - VIDEÓ

Hivatalosan is megnyitották a Bethlen Gábor Lakástulajdonosok Szövetségéhez tartozó, a Téglavetők bejáratban található Kölyökvár játszóteret.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

IMGP3342
IMGP3342
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. június 22., 13:41
12 hozzászólás. 

Városunk polgármestere, az SzKA és a lakószövetség képviselői valamint a közmunkában résztvevő kicsik és nagyok jelenlétében ma délben átadták a két-három hét alatt felújított játszóteret. „Elképzelésünk valóra vált” - mondta Gyarmathy Dezső, a Bethlen Gábor Lakástulajdonosok Szövetségének képviselője az avatáson, aki a tisztaság megtartására buzdította a „lakótársakat” és megköszönte a polgármesteri hivatal, a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány hathatós munkáját, valamint a támogatók adományozását és persze a kalákázók segítségét.
IMGP3282
Zakariás Magdolna, nyugalmazott tanár megjegyezte: „vigyázzatok erre a szép területre”, majd városunk polgármestere, Bunta Levente biztosította az ott lakókat, hogy lesz ennek folytatása. Az előljáró elmondta, szerencsére nem a „fogjuk meg és vigyétek” szellemében indult a kezdeményezés, hanem épp ellenkezőleg, minden érintett fél aktívan részt vett benne. Az SzKA programmenedzsere, Hegyi Hunor ígéretet tett, miszerint fognak még a játszótérbe pénzt fektetni, hiszen a körülmények adottak.
IMGP3300
A megvalósításhoz szükséges pénzt a Polgármesteri Hivatal (4000 lej) és az SzKA (3000 lej) teremtette elő, valamint a Comkim és a Sigapress kft. is segítettek a felújításban. Újdonságnak számít, hogy a játszóteret bekerítették, illetve több helyen betonoztak, újradeszkázták és -festették a padokat. A lakószövetség képviselői egy nyugdíjas házaspárt is felfogadtak, akik nyitják illetve zárják a játszóteret, hiszen reggel nyolctól este kilencig szabad a játék a Kölyökvárban, ahová kutyával tilos a bejárás.


A Bethlen Gábor Lakástulajdonosok Szövetsége az egyik legzsúfoltabb lakószövetségek egyike, ugyanis 30 lépcsőház, azaz 1500 személy tartozik hozzuk, ez 554 családot jelent. A társulás egyébként három játszótérrel rendelkezik, melyek közül a Kölyökvár az egyik legnagyobb.



12 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
lazacka
2010-06-22 20:03:43
Sántító főcím...
Az a játszótér ott van, amióta az eszem tudom, felújításnak inkább lehet nevezni. Pár köbméter homok, kis festék, meg egy kis drótháló, ennyi ami változott...
avatar
wadasz
2010-06-23 08:44:28
re: Sántító főcím...
A LENYEG HOGY 7000 LEJT EL LEHET SZAMOLNI VALAHOVA PEDIG NAGYRESZT KOZMUNKA VOLT ES A SZPONZOR CEGEK BIZTOSITOTTAK A FESTEKET MEG A HOMOKOT! ;) NEMDE??
avatar
pepe
2010-06-23 09:27:06
Jó látni hogy változik,megújul valami a városba. Már régóta szükség volt a felújításra és az igazi változást csak a gyerekek tudják észrevenni,és ez akkor látszik mikor este elkezdnek mesélni!
Most már csak vigyázni kellene rá!
Köszönjük!
avatar
hegyilako
2010-06-23 12:40:15
Sántító főcím...
A ,,lazacka" és ,,wadasz" hozzászólására reagálva, arra következtetek, hogy annak van ilyen lesújtó véleméne a közösségi munkáról,akinek lehet, hogy még nics kisgyermeke,sosem vett részt semmilyen közmukában (a közmunkát is meg kell valakinek szerveznie!), és fogalma sincs arról, hogy a ,,szponzorok" csak akkor adakoznak, ha valaki utánajár, megkéri őket erre. Szerencsére, jóhiszemű, júindulatú ember még mindig bőven akad. Köszönjük, hogy közösen megvalósították a játszótér felújítását kisgyermekeink számára!
avatar
ooloo
2010-06-24 09:17:10
7.000 lej (70 milla!!), hmm...
avatar
wadasz
2010-06-24 10:07:55
re: Sántító főcím...
BOCSIKA! 2 KISLANYOM VAN SZOKTUNK JARNI JATSZOTERRE MEGMUTATTAM NEKIK HOGY KELL FAT ULTETNI A PANEL ELOTTI ZOLDOVEZETBE ES HOGYAN KELL GONDOZNI ES VIGYAZNI RAJUK!!AMUGY A SzKA-NYAL SINCS SEMMI BAJOM SOT CSAK GRATULALNI TUDOK NEKIK A SOK MUNKAJUKERT AMIT UDVARHELYERT TETTEK!!CSAK ARRA VAGYOK KIVANCSI HOGY A BURGERMEISTERI :? HIVATAL MIRE KOLTOTTE AZT A 4000 LEJT?? :?:
avatar
hhunor
2010-06-24 11:54:21
re: re: Sántító főcím...
Csak a kerítéselemek (háló, csövek, huzal) több mint 3000 lejbe kerültek. (Ebben segített a SzKA)
Kb 50 drb csövet kellet bebetonozni, hogy (nem tudom pontosan de talán 40-50 cm melyre) meg is álljon a kerítés. Ehhez az alapanyag kb 2000 lej. E mellett egyéb költségek is voltak, nem beszélve arról hogy a betonozás, hegesztés, stb nem közmunkával lettek megvalósítva, hanem a hivatal alkalmazottai végezték el (itt, bár nem napszámra fizetik őket, de számolhatunk a fizetésekkel, járulékokkal).
avatar
wadasz
2010-06-24 13:45:49
COMKIM vascso SIGAPRESS BETON? AZ NEM SZPONZOR?
HA SZPONZOR AKKOR IS KI KELL FIZETNI?
avatar
hhunor
2010-06-24 14:30:48
Jogos.
A Comkim bizonyos dolgokat nagyobb árengedménnyel adott, egyes dolgokat ingyen. Ha nem teszi jóval drágább lett volna az egész.
A Sigapress egy berendezés (őszintén nem tudom mi a neve) segítségével kiásta a gödröket a vascsövekhez. Ezt ingyen tették (amúgy nem olcsó dolog, nem is tudom mennyit kell fizetni az ilyen szolgáltatásért, gödrönként).
Nem mindegyik vállalkozás teheti meg hogy ingyen adjon dolgokat (főleg ha nem o állítja elő a terméket, hanem ő is veszi).
avatar
wadasz
2010-06-25 08:58:30
EEGEN EEGEN UGYIS MINDEGY KAR A TEMAT FESZEGETNI LENYEG A JATSZOTER MEGVAN A GYEREKEK ORULNEK NO MEG MASOK IS!? ;)
avatar
OLVASÓ Udvarhely
2010-06-25 10:02:22
Kaláka Önmagunkért
JÓ ÖTLETGAZDÁRA ÉS TÁMOGATÓKRA VALL A JÁTSZÓTÉR FELÚJÍTÁSA. CSAK ÍGY TOVÁBB. KALÁKA JELLEG NEVELŐ HATÁSÚ ÉS KÖZÖSSÉGÖSSZETARTÓ EREJE VAN. NAGYON FONTOSNAK TARTOM. :P
avatar
hhunor
2010-06-25 11:01:19
Nem akartam feszegetni, csak a kérdésekre válaszoltam.
Az avatóhoz mi nem ragaszkodtunk, de a lakóbizottságtól a urak akik a projekttel foglalkoztak szerették volna megköszönni a támogatóknak és megmutatni a lakosoknak amit megvalósítottak. Szerintem ez belefér.
Mi szeretnénk, ha minél többen gondolkodnának hasonló Kalákákban, ezért örülünk a médiajelenlétnek.
Ha bármi kétely van a SzKA munkájával kapcsolatban....az irodánk a Szentimre utca 17/10 alatt van, szívesen megmutatom az átutalókat / számlamásolatokat bárkinek akit érdekel!
Továbbá meg lehet tekinteni honlapunkon alapítóink és kurátoraink listáját, ami érzésem szerint bizonyítja politikai függetlenségünket is.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."