Itthon » Közélet

Lemondásra szólítja fel az RMDSZ képviselőit az Udvarhelyszéki EMNT

A szervezet nem tartja elfogadhatónak, hogy a román politikai „elit" hozzá nem értése és felelőtlensége miatt Székelyföld lakosságának is bűnhődnie kell.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

nagy_pal
nagy_pal
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. június 24., 11:29
14 hozzászólás. 

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács régióelnökei és több helyi szervezete – a múlt héten benyújtott bizalmatlansági indítványról szóló szavazás előtt – nyomatékosan felszólították az RMDSZ képviselőit és szenátorait, hogy ne támogassák a kormány igazságtalan megszorító intézkedéseit. Ennek ellenére az RMDSZ egységesen támogatta a kormányt.

Az EMNT udvarhelyszéki szervezete elfogadhatatlannak tartja azt, hogy az RMDSZ képviselői közösségünk elemi egzisztenciális érdekeivel homlokegyenest ellenkezve, egyöntetűen megszavazták a nyugdíjak és a fizetések drasztikus megkurtítását, anélkül, hogy a gazdasági válságból való kilábalásra hatékony megoldásokat javasoltak volna. Sőt továbbra is folyik a ködösítés, hogy meddig terjednek a drasztikus megszorítások, milyen további adó- és áremelések jönnek, amelyek több millió ember megélhetését sodorják veszélybe.

Nem tartjuk elfogadhatónak, hogy a román politikai „elit" hozzá nem értése és felelőtlensége miatt teljes csődbe került az ország, és emiatt Székelyföld lakosságának is bűnhődnie kell. Sajnálatosnak tartjuk azt – megnyilatkozásaik és döntéseik legalábbis erre engednek következtetni – hogy mind a két magyar politikai párt, az RMDSZ és az MPP, az államelnök és pártja egészségtelen befolyása alatt áll, s így képtelenek Székelyföld autonómiája érdekében valós lépéseket tenni, melynek szükségességét a jelen helyzet is alátámasztja.

nagy_pal

Nagy Pál

Nem tartjuk elfogadhatónak Antal István RMDSZ-es képviselő legutóbbi szánalmas és álszent magyarázkodását sem. Számunkra értelmezhetetlen a sajtóban megjelent kijelentése: „Mint politikus azt tettem, amit kellett, mint ember szégyellem magam". A mi értékrendünk szerint a politikus is ember és akképpen is kellene cselekedjen.

Nem tartjuk elfogadhatónak, hogy Udvarhelyszéket képviselő RMDSZ-es honatyák – Verestóy Attila szenátor, Antal István és Pál Árpád képviselők – ellenkezés nélkül megszavazták a kormány népnyúzó intézkedéseit. A tisztesség és becsület megkívánja, hogy dicstelen tettük következményeként adják vissza mandátumukat, és többé ne vállaljanak közképviseleti tisztséget.

Továbbá javasoljuk a hétvégén ülésező RMDSZ Szövetségi Képviselők Tanácsának, hogy bírálják felül a képviselők döntését, és végre az erdélyi magyar közösség érdekeit a pártpolitika érdekei fölé helyezve, kezdeményezzék a kormányból való kilépést. Nagy Pál, az Udvarhelyszéki EMNT elnöke


14 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
konzervativ
2010-06-24 13:12:08
Most mar, hivatalos: az udvarhelyszeki "eszEMeNTe" teljesen megkergult. Nem eleg, hogy strategiai partneruket, a nemzeti osszefogasos csokos haverjukat, az rmdsz-t szurjak hatba, meg a Magyar Polgari Partot is belekeverik, miszerint "megnyilatkozásaik és döntéseik legalábbis erre engednek következtetni – hogy mind a két magyar politikai párt, az RMDSZ és az MPP, az államelnök és pártja egészségtelen befolyása alatt áll."
Nagy Pal nem all valamilyen tudatmodosito szer hatasa alatt?
avatar
oszomke
2010-06-24 14:21:24
Véleményem szerint N. Pál Úr abbéli tevékenységének jobban örülnénk, ha megpróbálna a sokféle pályázati lehetőség közül egy párat megnyerni, ezzel a város színházi életét fellendíteni, rendezőket idehozni, csak azért is, hogy a következő évad végén ne kelljen "sírnia" a sajtótájékoztón. Amúgy is eddig értelmes embernek tartottuk, aki meg politizál arról nehezen mondható el ugyanez.
avatar
bgeza
2010-06-24 15:24:16
Ne bantsatok Nagy Palit, csak a munkajat vegzi. Ilyen a megelhetesi politikus, miutan megkapta Jenoketol a lakast es a munkahelyet, dobta Tokesert es irodavezetoi allasert, most pedig Laszlo Janost csapolja az emnt-sdivel. Vajon latta mar ezt? :) http://roncea.ro/2010/05/23/exclusiv-angajamentul-lui-laszlo-tokes-in-fata-departamentului-securitatii-statului-foto-document/
avatar
kicsiewy
2010-06-24 22:01:41
Nekem tetszik, hogy végre, valaki legalább felszólal a városunkból az eszetlen megszorító csomag ellen! Csak így tovább! Ne szipolyozzák a vérünket a nagyoknak benyaló senkiháziak!
avatar
jozsika1
2010-06-24 23:51:35
Azt,hiszi kedves Palika, hogy ezek be is adják felmondásokat? Érdekli őket Udvarhely?
avatar
Judgement
2010-06-24 23:54:04
nagy palika ne gondoldd, hogy vak az udvarhelyi nep!!!!Mindenki latja, hogy mire megy ki a jatek mindenbe belekontarkodsz miben populizmus van a nagy szovegeket lehajitod de semmi ertelmes dologgal nem allsz elo!!! Csak az uress duma es populizmus ezt muveled/muvelitek kritizalni konnyu de tenni is kene valamit neha neha. Eddigi villongasaidra egy gombfoci egylet is kepes csak annak tobb esze van s nem csinal bohocot magabol!!!
avatar
Csedo
2010-06-25 11:50:38
15%
Antal ur , rá kéne huzodni a B tervre , ami mult héten még nem volt ! Mert ugye döntött az alkatmánybiroság
avatar
sanci
2010-06-25 12:28:18
Itt ahogy látom megint a kispénzűek fognak szívni. Akiknek nagy a nyugdíja vagy a fizuja az Alkotmánybíróság szerint megint nyeregben érezhetik magukat. Románia a legkorruptabb ország az Unióban :P Sa traiti bine :D
avatar
Misi
2010-07-05 19:48:21
Te Nagy Pali, ilyen sötét fejü vagy? Te nem tájékozodsz mielöt kivágod a nagy szöveget? "A szervezet nem tartja elfogadhatónak, hogy a román politikai „elit" hozzá nem értése és felelőtlensége miatt Székelyföld lakosságának is bűnhődnie kell."
Csak Romániában árulták el a népet?
Ki fizet téged, és menyit fizettél az újságnak hogy kiirták hülye zagyvalékodat?
Légyszives ha van interneted, olvas utána, még melyik országokban hoztak ilyen intézkedéseket, és benne volte a "ROMÀN ELIT", vagy ez tul nagy kérés?
A hátad mögötti szineket utánozod? A zsidó eszi a totót, a sváb mindketött majd közösen a cigányokat. Az a szinü politikusok már leküzdötték magukat az Albán szintre, a nagy okoságodal nem veszed észre? Ismered a közmondást? "Légy magyar mert szar öröké lehetsz." Döntsd el magad mi vagy, mi az olvasok már eldöntöttük ki és mivagy!!!
avatar
szlaszlo
2010-07-06 00:21:39
Olvasva egyes hozászólókat bizony van itt sötétfejűség. Érzelmek helyett nem érvekkel kellene ellenvéleményünket kifejteni?
Persze Székelyudvarhelyen ez sem szokás.
Misi(?) mi ez a nagy zűrzavar ami a fejedben van? A pirosfehérzöld számodra vörös posztó, vagy csak egyszerűen szekus provokátor vagy?
avatar
fkv
2010-07-06 15:19:35
válaszok
Kedves és kedvetlen hozzászólók!
1. A színházat nem kell idekeverni. Az azzal kapcsolatos észrevételeket megkérném a www.szinhaz.ro oldalon megtenni. Ott kellőképpen válaszolunk is.
2.konzervativ: ha utánannéznél dolgoknak, rájöhetnél, hogy semmi tudatmódosító szerről nincs szó. Nem te (gondolom), s nem én vagyunk kormányon mindenáron, és nem mi voltunk december elsején(!) a Cotroceni palotában kötelező (!) hűségesküt tenni...
3. judgement: megkérlek tedd egymás mellé az elmúlt félév eseményeit, rendezvényeit melyeket a városi Rmdsz, az MPP és az EMNT szervezett, kezdeményezett. Akkor kiderül, hogy kik azok akik gombfociznak és kik azok akik a nép választottjaiként bohóckodnak. :shock:
4. Azért jó lenne, ha konkrétan a közlemény témájával, vagyis a gazdasági válság és a Székelyföld autonómiájának összefüggéséről is szó esne itt. (tudom ettől másznak a falra a szekusbérenc bgezak és misik, de ez legyen az ő bajuk)

Nagy Pál


avatar
Misi
2010-07-19 16:36:46
re: válaszok
Elvoltam utazva, de most válaszolok.
Palkó, miért van az hogy ha valaki megirja véleményét, már szekusbérenc lesz a te szemedben?
Tudtomal mindenki saját magából és körülötte lévökböl indul ki.
Palika nem vagyok sem apád, sem testvéred, tehát ne nevezz szekusbérencnek. Máskülönben csak a beszari emberek emlegetik a rokonokat barátokat.
Önkormányzat, az szép lenne, de nem akor kel feszegetni az ügyet mikor sok a munkanélküli, nagy a pénztelenség.
Nem kel azt a politikát folytatni mit az öseink is tettek már, pl. labanc(Te és társaid) kuruc, én és tyársaim(a szekusbérencek)!!!
Tehát fejezd be a nevezgetést mert elödbe állok és leszarod magad ijedtedben.
Misi
avatar
fkv
2010-07-19 19:35:20
remélem nem kevés ilyen agytröszt van városunkban
Kedves "Misi"!
Ahogy olvastam zavaros szövegedet arra gondoltam jobb lett volna ha vissza sem térsz közénk.
Miután saját magadat ily ékesen kikiáltottad beszarinak mit is mondhatnék egyebet, mint amit a bölcsebb (értsd: okosabbak, tapasztaltabbak, s nem "bőcsebbek" mint te :lol: ) eleink állítottak: "a stílus az ember maga".
S ha mégis kedved van, hát jer állj elém...

avatar
fkv
2010-07-19 19:39:52
helyesbítés
az előbbi tárgynál: remélem KEVÉS ilyen agytröszt van a városunkban

Téma részemről lezárva. (hacsak nem érkezik egy valóban értelmes hozzászólás).

NP.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."