Itthon » Közélet

700 ezer Eurót költenek az ivó- és szennyvízhálózatra Udvarhelyen

Jó ütemben zajlik az ivóvízcsövek cseréje a városban. Eddig két utcában fejezték be a beruházást és további négyben dolgoznak. Idén 26 utcában végzi el a modernizálást.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

aqua_csocsere_01
aqua_csocsere_01
szerkesztoÍRTA: GYÖRGY-DÁVID CSABA
2010. június 24., 12:17
0 hozzászólás. 

A munkálatok kezdetekor Bálint Major Áron, az Aqua Nova Hargita Kft. műszaki igazgatója, úgy nyilatkozott, „a szolgáltató idén 500.000 eurót fektet be Székelyudvarhelyen." Ezzel szemben most ezt az összeget kiegészítették és „700.000 eurót költhetünk az ivó- és szennyvízhálózat felújítására" – közölte ma a műszaki igazgató. Ebből a pénzből 26 utcában végzik el a modernizálást, melynek keretében kicserélik a régi, elavult vízvezetékeket, ugyanakkor ott ahol eddig nem volt szennyvízhálózat most kiépítik azt.

aqua_csocsere_02 

Bálint Major Áron még elmondta, a Keskeny és az Ady Endre utcákban már befejezték, a József Attila és a Kút utcákban pedig a héten végzik el teljesen a csőcserét. Az Orbán Balázs és a Templom utcákban két-három héten belül lesz kész a beruházás. Első körben az említett helyszíneken oldják meg a csövek cseréjét, a munkálatokat pedig helyi vállalkozás végzi. Egyébként ma a lakóházak bekötésével dolgozott a kivitelező a József Attila és a Kút utcákban, ezért 8-19 óra között szünetela hidegvíz-szolgáltatás ebben a két utcában.

A műszaki igazgató ismét kiemelte, hogy azoknak a tulajdonosoknak, akiknek érvényes ivóvíz-szolgáltatási szerződésük van, a szolgáltató ingyen végzi el a bekötést a telekhatárig, viszont a telekhatáron belüli vezetékrendszerek kicserélése a tulajdonos feladata. Ugyanakkor kéri azokat a fogyasztókat, akik még nem újították fel szerződésüket, hogy a kézbesített űrlapokban feltüntetett okiratokkal keressék fel a cég székhelyét, a munkálatok megkezdése előtt.

aqua_csocsere_01

Várják azokat is, akik még nem részesülnek az ivóvíz-szolgáltatásban és igénylik a bekötési munkálatok elvégzését. A kivitelezési munkálatok ideje alatt az új bekötéseket edvezményes áron valósítja meg az Aqua Nova Hargita Kft. Bálint Major Áron azt is elmondta, hogy ott, ahol a munkálatok miatt fel kellett törni az aszfaltot, a kivitelező köteles eredeti állapotába visszaállítani a felületet, ellenkező esetben nem veszik át a munkát.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."