Itthon » Közélet

Ladó Andrea: Tusványost nekem adta a Fidesz, és nem adom vissza!

A Fidesz adta és a Fidesz vette el az erdélyi magyaroktól a szabadegyetemet, mondja az Orbán beszédét kifütyülő lány.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Ladó Andrea fotó: Pál Edit Éva
Ladó Andrea fotó: Pál Edit Éva
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2017. július 25., 13:10
34 hozzászólás. 

Mi vitt rá arra egy fiatal nőt, hogy Budapestről Tusnádfürdőre igyekezzen, és ott a tömeg akaratával szembe menve kifütyülje Magyarország miniszterelnökének beszédét? Megkérdeztük tőle. Az erdélyi politikáról is elmondta a véleményét.

Nem lepték meg a reakciók

Nem követte szombat óta az internet népének a reakcióit Ladó Andrea, aki szombaton egy molinót lobogtatva kifütyülte Orbán Viktor tusványosi beszédét. Azt mondja, vasárnap családi napot tartott, kirándulni volt, és csak a nővére pörgette időnként végig a Facebook-ot, az ő közvetítésével érkeztek el hozzá a vélemények, kommentek, ezért nem is viselték meg különösebben.

A nővérétől tudta meg azt is, hogy az őt földre rántó fotós bocsánatot kért a Facebook-oldalán. „Jó, akkor írjuk oda, hogy semmi baj, de mire odaírtuk volna, már eltűnt a bejegyzés" – mesélte hétfő délutáni beszélgetésünkön.

Este néztem rá a netre, és mutattam a tesómnak: hű, GIF lett belőlem a 444 címlapján!

Addig nem bírtam ránézni és rákattintani semmire – mondja. Pedig hír- és kommentolvasó függő vagyok.

Igazából az lepte meg jobban, hogy a tiltakozó Facebook-eseményre senki sem jelentkezett támogatóként, őt lehurrogó annál inkább. Meg is fenyegették többen. Majd lenyeled a füttyöt – írták a székelyföldi kommentelők a meghirdetett eseményhez – úgysem jössz oda, gyurcsányista, ki fizet téged? Csak a szokásos – legyint Andrea.

Jöttek a hírek, és úgy éreztem, semmit nem tudok hozzátenni a világhoz, teljesen tehetetlen vagyok – magyarázza, hogy miért tette meg ezt az utat, és állt ki egyedül ellenvéleményével a világ elé.

Koszta kólája a magyar állam kólája

Hét éve él Magyarországon a lövétei származású lány, aki azért költözött oda, mert egyetem után több helyre beadta az önéletrajzát, és szoftverfejlesztő informatikusként ott talált leghamarabb munkát.

A múlt hetet végig idegeskedte, éjszakánként nem aludt, még álmában is a tiltakozását tervezte, de úgy érzi, nem sokat sikerült megvalósítania az ötleteiből. Először profilkép-cserélős kampány volt tervben, amikor támogatókat gyűjtött, de aztán barátai tanácsára elvetette a macis profilváltás ötletét.

costacolacoke

Ez a felirat állt a molinón. Forrás: Ladó Andrea

Végül pénteken este 10 órára sikerült elkészítenie azt a molinót, ami a napernyőjére volt kitéve, és amin az RDE Hargita szemétlerakóból származó csurgalékvíz miatt tiltakozott. Csak azután indulhattak el egy barátjával Pestről Tusnádfürdőre. A késői indulás miatt az Orbán-beszéd kellős közepén érkezett meg Tusnádfürdőre, szinte lekéste azt. A kialvatlanság és a hosszú út miatti fáradság miatt „beszéltem zavarosan", amikor a tévések, videósok kérdeztek – állítja.

Az verte ki Ladó Andreánál a biztosítékot, hogy az RDE Harghita kft-n keresztül annak tulajdonosa, a magyar állam közvetve szennyezi a Székelyföldet.

„Az nem lehet, hogy Orbán zavartalanul ismét elmondhassa a hülyeségeit" – magyarázza, hogy mi mozgatta.

„Mint kés a vajon,"

úgy hatolt át a tömegen és jutott a miniszterelnök közelébe. Azt mondja, ahhoz, hogy kiálljon és kifejezze az ellenvéleményét, minden kellett, csak bátorság nem.

– Tudtam, hogy fehér kalapos nénikék fognak részt venni az eseményen, akiknek a csíksomlyói búcsú után az Orbán-beszéd a következő menüpont, úgyhogy ebből nem lesz különösebb bicskázás. Nem néztek se csomagot, se személyit, ahhoz képest, hogy micsoda hatalmasság jött le, lazán bejutottam a táborba – fogalmaz.

Egy teleszkópos magyar zászló volt a kezemben, úgyhogy biztos szívesen engedtek. A zászló rúdjára húztam fel később a napernyőt, amire a molinót feltűztem a Koszta kólája szöveggel. Az újságírók előtt álltam, mondták, hogy kicsit álljak félre, mert belógok a képbe. Nem tudták, hogy mire készülök. Az idegesített, hogy a Koszta-kólás molinót mind dél-keleti irányba fújta a szél, és pont nem azt nézték az emberek, mert Orbánra figyeltek – meséli.

Eredetileg plakátolni is szeretett volna, de nem talált hozzá társakat, a plakátokon az szerepelt volna, hogy legyen Tusványos újra a régi, mondja.

„– Tusványoson én itthon vagyok, Tusványost nekem adta a Fidesz, és én nem adom vissza. Ne tessék tönkretenni Tusványost, kibelezni és kiherélni, hanem tessék hazahúzni a csíkot".

Mi nem tetszik az Orbán-kormányban?

„Erdoganhoz és az oroszokhoz való közeledés, az állami vagyon eladása a haveroknak, állami földek bérbeadása a haveroknak, előbb Simicskának, aztán az új Simicskának, a veje kezére játssza a biogazdálkodást" ezek állnak többek közt az Orbán-kormány rovásán Andrea szemében.

A vasárnapi zárva tartáson kívül semmi sincs, amivel egyetértene az Orbán kormány intézkedései közül, de azt sem megfelelően alkalmazták. A lány szerint a vasárnapi nyitva tartás rendkívül érzéketlen dolog az alkalmazottakkal szemben, viszont az, hogy szoftvert se lehessen eladni vasárnap, hülyeség. Az sem tetszett neki, hogy pont olyan hirtelenséggel és előzetes társadalmi egyeztetés nélkül vonták vissza a rendeletet, mint ahogy bevezették.

Én voltam Orbán Viktor legnagyobb rajongója,

míg az oroszok felé nem fordult. Már korábban is lehetett látni egy-egy jelét annak, hogy elárulja azt, amit a rendszerváltáskor hirdetett, és amivel megnyerték a választásokat. De ezeket még meg lehetett magyarázni. De azt már nem, amikor a 2006-os választások elvesztéséről kérdezték 2007-ben, és azt mondta, hallgatnia kellene, de a kisördögök vakargatják az oldalát: Meg kellene nézni a helyzet csúnya ráncait! – ezzel arra utalt, hogy Dávid Ibolya öreg.

OrbanViktordermedve

forrás: a szervezkedés NemBolDogBocs nevű Facebook-oldala

Nekem a '89-es rendszerváltás volt az alapélmény a meghirdetett eszmékkel, és a Nagy Imre temetésén mondott beszéd, amiért csodáltam.

Azután elkezdett minden visszarendeződni, amit én elkezdtem tételesen számolni: hogy úristen, már ez sincs meg, és az sincs meg.

Én már akkor tudtam, hogy az akkor kivívott dolgokat meg kell védeni, és soha nem szabad hagyni, hogy még egyszer megtörténjen az, ami 1989 előtt történt. Gondold el, hogy ott van ez a csávó, aki hirdeti a nyugati eszméket, és egyszer csak hátat fordít nekik.

A szabad világ értékei mindig akkor és ott mutatkoznak meg, amikor és ahol hiány van, '89 előtt nálunk, most keleten Malála Júszufzai meg az orosz ellenzékiek kockáztatják életüket a szabadságért. Orbán mindig frappánsan a nyugati értékekkel azonosult a kommunistákkal szemben, és akkor erre most elárulta ezeket az embereket, az én hőseimet, akiket nem lennék képes, és nem is akarnék követni. Kína ellenzékiekkel való bánásmódja miatti EU-s elítélő nyilatkozatot is ő vétózta meg tavasszal.

Az rendben van, hogy a többi politikus sem különb, de tőlük nem is számítottunk jobbra. Ha az ember csalódik, akkor jobban tiltakozik.

Bizonyítsák be, hogy Soros fizette!

Az erőszak miatt nem perel, azért azonban, hogy Soros György fizetett provokátorának nevezték a kormánypárti politikusok, azért igen: „Bizonyítsák be, hogy Soros fizetett nekem! Fekszem a földön, és azt olvassák a fejemre, hogy Soros fizetett. Nem vicces!" Erre teljességgel a saját pénzemet áldoztam.

Számított arra, hogy szidalmazni fogják, arra speciel nem, hogy a haját meghúzzák. „De ez nem is érdekelt különösebben. Nekem az volt az érdekes, hogy fújjam a sípot, amíg lehet. Néztem a videón, hogy úristen, milyen nagy esés. Mintha a fociban egy nagy műesés lenne. Utólag láttam, hogy a hátamon valami karcolás is van – ott, a helyszínen ebből semmit nem éreztem. A security-s ember tudta, hogyan kell kicsavarni a sípot a kezemből, egyből ott feszítette meg a kezemet, ahol kell. Visszakértem a feliratot és vittem magammal, amikor kísértek ki.

A helyszínen láttam, hogy a hvg-s filmez, gondoltam, jó. Kifele kérdezgetett, de először azért nem tudtam válaszolni, mert ahogy beszélni kezdtem, a biztonsági őr megfeszítette a kezem. Utána lehetett volna, de olyan álmos voltam, hogy hülyeségeket beszéltem, Lénárd András helyett Lénárd Lászlót mondtam s ilyenek. Végig se tudtam nézni" – emlékezik vissza arra, hogyan élte meg a tiltakozását és az azt követő eseményeket.

Fenyegettek-e meg az akció után?

Nem jött utána gyalázkodás, legalábbis az én címemre. Inkább sajnálkozó, segítségnyújtó üzeneteket kaptam.

Édesanyám, aki hagyományosan fideszes, az elején teljesen ki volt készülve, de megnyugtatta magát, hogy végül is már majdnem negyvenéves vagyok.

Ő is ilyen volt a múlt rendszerben, ő volt az, aki visszapofázott a párttitkárnak, hogy minek kell neki a munkaterv. Anyai örökség. Emlékszem, hogy édesapám és édesanyám ültek a konyhaasztalnál a múlt rendszerben, és apum mondta, hogy eljön az idő, amikor szégyellni kell magunkat, hogy hallgattunk.

Voltál-e azelőtt tüntetéseken, tiltakozó megmozdulásokon?

Voltam az Állítsuk meg Moszkvát! című tüntetésen, ezen játszották be azt a videót, amin Orbán mondja, hogy, aki elárulja az ő értékeit, azt meg kell állítani. Ezt én is linkeltem a Facebook-eseményhez. A második CEU-s tüntetésen is voltam, nagyon szégyelltem volna, ha nem megyek el. Végülis Orbán mondta, hogy fütyüljem ki.

Többen is megvádoltak azzal, hogy kommunista, gyurcsányista, mszp-és, lmp-és stb. vagy? Mi igaz ebből?

Nem vagyok benne egy pártban sem, de szeretnék belépni az LMP-be, mert én velük értek egyet, és szeretném, ha annak az értékrendnek, amit én képviselek, nagyobb súlya legyen a döntéshozásban. De ennek semmi köze ahhoz, hogy kifütyültem Orbánt. Én fel vagyok rá háborodva, azért fütyültem ki.

Miben értesz egyet az LMP-vel?

Azzal a móddal, ahogyan ők nemzetiek. Nem feküsznek le Amerikának, hanem megkérdezik a kormányt, hogy miért játszottad át azt a földet a Monsanto-nak. Fel mernek tenni kérdéseket: mi közünk van nekünk Oroszországhoz, kell-e nekünk a Paks, biztos-e, hogy olyan biztonságos, mint ahogyan mondjátok, a CÖF-fel, a CEU-val, a civilekkel kapcsolatos ügyekre rá mernek kérdezni.

Igazából nem is tudom, hogy van-e valami, amiről tudok, és amivel nem értek egyet. Talán az, hogy az egyik politikusuk nem szavazta meg, hogy az előző BKK elnököt, Vitézy Dávidot ne váltsák le. Vitézy inkább a kerékpáros infrastruktúrát támogatta volna, abszolút ebben a mezőnyben haladt. Most újból az autósoké az elsőbbség, nekik akarnak kedvezni a tömegközlekedést használókkal szemben.

Miért nem fogadtad el a jogorvoslatra vonatkozó segítséget?

Azért, mert az, hogy valaki nyilvánosan lerántott, semmi ahhoz képest, hogy 250 milliárd forint közpénzt veszejtettek el, és még csak nem is lehet az újságíróknak rákérdezni, hogy mi történt, és milyen alapon cselekszenek, mert olyan törvényeket hoztak.

Nem akarom, hogy cicaharc legyen belőle, és elterelje a figyelmet a lényegről. Ha jó célra költik, akkor nem kell titkolózni, akkor el lehet magyarázni. Ebből a haknipénzből az itteni alapítványoknak is jut, korrumpálják őket is, és most képzeld el, hogy van egy start up cég, amelyik azzal kezdi a munkásságát, hogy nem becsületesen megszerzett pénzből indul. Nem is biztos, hogy tud róla, hogy valaki jogosan fúj rá, amiért elvette a pénzét. Ez a szép gazdaságélénkítés!

Erdélyben hogy látod a politikai helyzetet?

Én hagyományosan nagy RMDSZ-ellenes vagyok, mert jönnek a nagy mérsékelt dumáikkal, hogy jóban kell lenni a románokkal, és aztán kampányolnak, hogy román párt, román érdek, magyar párt, magyar érdek. Arra megy ki a játék, hogy lehetőleg semmi meg ne oldódjon, a román önkormányzati képviselőnek kell kiállnia a magyar szóért. Kelemen Hunor mióta megvette a Transindexet, azóta nem szimpatikus, Rádulyt kedveltem, amíg a reformtömörülést csinálták, de tavaly már úgy pártolta az oroszokat, mintha a kést a nyakához szorították volna. Antal Árpádot nem ismerem. Tőkés még egy érdekes figura, nagy Tőkés-rajongó voltam, de amikor kérte Sógort, hogy lépjen vissza az ő javára, akkor kiábrándultam belőle. Pont ez az, ami ellen harcolt. Szegényt meg is sajnáltam, mert most nem rajongták úgy körül, mint máskor.



34 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
miszlik
2017-07-26 10:38:06
A félműveltségre tipikusan jellemző, kaotikus gondolatmenet
avatar
Úz Bence
2017-07-26 11:52:53
Jól van, ne kíméld anyádat se, te szerencsétlen. Ugye nem fogod fel milyen rombolást végzel? Nem csak a lövéteiek, de a székelyek szégyellik magukat miattad. Nem gondolod, hogy bocsánatot kellene kérned tőlük, hogy így meghurcoltattad szülőfalud nevét?
avatar
Soós Róbert
2017-07-26 12:49:59
re:
avatar
Úz Bence
Nem csak a lövéteiek, de a székelyek szégyellik magukat miattad.

Én meg miattad szégyellem magam. És sajnálom az anyukádat. Nagyon.
avatar
Gulyás Gábor
2017-07-26 13:39:26
Én Magyarországon élek, és mindenben egyetértek azzal amit Ladó Andrea mond. Ha Ti is Budapestről szemlélnétek a dolgokat és nem egy idealisztikus távolságból, akkor hasonlóan gondolkodnátok. Ahogy most már nalunk is a többség. Orbánék egyszerűen kirabolják az országot és romlásba döntik. Már annyira lemaradtunk akár a V4-ektől is, hogy Szlovákiát szeretnénk 4 év alatt utolérni. Ezt a külügyminiszter nyilatkozta pár hónapja. Szlovákiát, ahol olyan szegénység volt, hogy amint átléptem a határt azonnal megcsapott a szele? Ez a nagy magyar gazdasági csoda? Arról nem szülva, hogy Szlovákiát és a Cseheket be fogják venni a nemsokára létrejövő belsőkörös EU-ba, Magyarországot pedig nem. Ezzel vége is lesz a V4-nek, és Magyarország a perifériára kerül, eladósodva Oroszországnak és Kínának. Csak azért hülyítenek benneteket mindenfélével, azért jött létre Tusványos is, mert kell a szavazatotok. Ha nem tudnátok szavazni Magyarországra, Orbán be sem tenné a lábát hozzátok
avatar
Csakazértisggg
2017-07-26 17:43:47
én is ott élek cimbora.
A V4-ekről szónokolsz, szerinted a székelyföldön ez a téma kit hoz izgalomba?
Inkább arról szónokolj, hogy mennyi támogatást kapnak évről évre a határon túliak az Orbán kormánytól. Hogy mely pártnak köszönhetjük december 5.-ét és melyiknek a kettős állampolgárságot.
Romlásba döntik, kirabolják az országot? érdekes. Az előző balos magyar kormány adók és járulékok címén elvette a fizetésem felét, a mostaninál kb harmada az elvonás. Nekem a rablásról inkább ez jut eszembe.
avatar
Boldog
2017-09-18 18:44:09
Óriási tévedésben vagy, Gulyás Gábor!
Először is, a tótoktól való lemaradás 2002 és 2010 között keletkezett.
Másodszor, a cseheknél nemsokára választás lesz, a várható győztes nem akarja bevezetni az Eurót - itt a belső körösség meg is hiusúl. Egyébként a mostani kormányuk sem túl lelkes az Euró bevezetésében, mert tudják, hogy azzal ki is nyírnák magukat egyből.
A V4 túl fogja élni az EU-t!
Magyarország a periférián? Hahaha, Orbán az egyik legbefolyásosabb politikus Európában.
Eladósodásról csak ne beszélj, az általad imádott hazaáruló gyurcsány alatt adósodott el Magyarország (több mint másfélszeresére növelték, a 2002-es GDP-arányos 52%-ról 84%-ra 2010-re, azóta jelentős mértékben csökkentették az eladósodást Orbánék, most 74%-on van)
Azt, hogy nem vagy teljesen komplett, bizonyítja, hogy szerinted az 1990-ben létrehozott Tusványos (Bálványosi Szabadegyetem) a szavazatokért történt. Látszik az is, hogy még sohasem voltál Tusványoson, mert egy agyatlan bolsi-libsi vagy.
avatar
jutacs
2017-07-26 14:00:13
Igen nagy bűn kifütyülni valakit, ezért fel kellene kötni.
Főleg egy olyan istent, mint Orsós viktor, a Keresztapa.
avatar
Boldog
2017-09-18 18:45:42
ez aztán a színvonal
Látod, Andi, kikkel keveredtél egy platformra? Az orsósozókkal
avatar
Úz Bence
2017-07-26 14:30:10
re: re:
avatar
Soós Róbert
[quote=Úz Bence] Nem csak a lövéteiek, de a székelyek szégyellik magukat miattad.

Én meg miattad szégyellem magam. És sajnálom az anyukádat. Nagyon.[/quote]

Házhoz mentem lóf@szért? Hát, ha így működik az Udvarhelyi Hírportál újságíróival a civilizált társalgás, köszönöm, nem kérek belőle. Írás mellett olvashatnál is, akkor tudnád, miről beszélek, h miért kényszerül magyarázkodásra legújabb nemzeti hősötök édesanyja.
Az enyém sajnos már nem él.
avatar
jutacs
2017-07-26 16:04:42
Valóban nem szép kifütyülni Orbánt.
Hiszen ő a magyarság büszkesége.
És Európa szégyene.
avatar
Soós Róbert
2017-07-26 16:06:49
Úz Bence-nek
Csak a saját szavaidat fordítottam vissza. Mert ítélkezni és fájdalmat okozni könnyű. Az ítélkezés tárgya lenni, és a fájdalmat elviselni, no, az sokkal nehezebb.
avatar
Csakazértisggg
2017-07-26 17:34:16
Mindenkinek joga van a véleményéhez.
Azoknak is akik a Fidesznek köszönhetik a magyar állampolgárságukat, mégis megugatják a Fideszt és a bolsevikekhez húznak.
Mifelénk az ilyeneket hálátlan kutyának hívják.
avatar
Csakazértisggg
2017-07-26 17:38:48
re: Úz Bence-nek
avatar
Soós Róbert
Csak a saját szavaidat fordítottam vissza. Mert ítélkezni és fájdalmat okozni könnyű. Az ítélkezés tárgya lenni, és a fájdalmat elviselni, no, az sokkal nehezebb.


ez még nem magyarázat arra, hogy "sajnálom az anyádat". És nem is bocsánatkérés.
avatar
Soós Róbert
2017-07-26 17:47:35
Csakazértisggg-nek
Nem is akartam megmagyarázni semmit, és bocsánatot sem akartam kérni. Csak vissza akartam fordítani azt a fájdalmat, amit ő okozott.

És a kutyákról jut eszembe. Nekem a túlzottan hálásak mindig gyanúsak, kicsit bűzlenek. Lehet, a túl sok és túl mély nyalástól.

De ezen még nem gondolkoztam el mélyen, és valószínű nem is fogok. Csak úgy eszembe jutott.
avatar
jutacs
2017-07-26 18:02:50
Nálunkfelé pedig az olyat, aki egyszer kapott egy semmibe nem kerülő buksisímogatást, de naponta látja a tolvajlást, rablást, hazudozást, hatalommániát, gyűlöletkeltést - és mégis benyal gerincig, hernyónak hívják.
avatar
Csakazértisggg
2017-07-26 18:13:12
re:
Ha megtanulod elválasztani a fontosat a jelentéktelentől, segíteni fog a lelki békéd megőrzésében is.

Kit érdekel a tolvajlás, a hazudozás, a hatalommánia, amikor mindegyik politikus ugyanazt teszi? Magával viszi bármelyik is a sírba, amit lopott? Nem. A pénz elszáll, mint a por, amivé mi is leszünk.
De van, aki mellette mást is tett és tesz. Olyant ami maradandó.

Gyűlöletkeltés? Kapcsold be az Antenna3-at vagy bármelyik román adót, ott láthatsz belőle bőven, majd minden este, csak ezúttal mi, magyarok vagyunk a tárgya. Az ellen mikor emelsz szót?

avatar
Soós Róbert
2017-07-26 18:19:24
Köszi szépen, a lelki békém jól érzi magát.

Engem. És még két barátomat. De őket nem annyira.

Amikor a magyar a magyart már nem bántja, akkor talán majd rátérek a románokra is. Most nálam az a jelentéktelen kategóriába tartozik.
avatar
Csakazértisggg
2017-07-26 18:27:22
re:
Már hogyne.

Az, hogy lassan 100 éve az erdélyi magyarság beolvasztása a román politika egyik fő célja, (és el kell ismernem, értek el ebben eredményeket) valóban jelentéktelen probléma. Lárifári, bagatell.

A fontos az, hogy szidjuk a jobboldali magyar kormányt amelyik erkölcsileg és anyagilag is támogatja a külhoni magyarságot. Gratulálok.
avatar
Soós Róbert
2017-07-26 18:42:04
Na, jönnek a minősítések és a címkézések, meg a beégetett hívószavak. Meg, hogy mi fontos, miről érdemes gondolkozni, mit érdemes tematizálni, és mit nem.

Majd én eldöntöm, hogy engem mi érdekel, és mit akarok tematizálni, és te is nyugodtan eldöntheted, hogy téged mi érdekel, és mit akarsz tematizálni.

De az egy kicsit vicces, hogy helyettem akarsz gondolkozni, vagy te akarod megszabni a gondolkozásom tárgyát. Akkor egyuttal azt is írd ide kérlek, hogy ma éjjel miről kéne álmodnom, nehogy valami jelentéktelent álmodjak.
avatar
Csakazértisggg
2017-07-27 12:34:33
Ez már a személyeskedés szintje, kevés köze van a cikkhez, de hajrá.

Eszemben sincs mások álmait irányítani, mindössze felhívnám a figyelmed valamire.
Egyrészt egy elnyomott és egyre fogyó kisebbség tagja vagy.
Másrészt egy médiaorgánum CEO-ja, vagy szerkesztője vagy mittudoménmije vagyis a közvélemény kisebb-nagyobb részének befolyásolásáért eléggé felelős személy.

Ha ezt a két dolgot összekapcsoljuk, számomra nyilvánvaló, hogy bizonyos erkölcsi kötelességeid vannak, köztük olyan is, hogy a kisebbség védelméért szót elmelj és ne azokba rúgj bele, akik segítséget nyújtanak neki.

Legyen szép napod.
avatar
jutacs
2017-07-26 20:13:44
Valóban imádható Orbán.
Legnagyobb tette, hogy a magyar nemzet egyik felét a másik fele halálos ellenségévé tette.
Történelmi siker, ez még senki másnak nem sikerült.
Gratulálok.
avatar
Boldog
2017-09-18 18:51:51
Már megint összekevered gyurcsánnyal
és a ronwerberi, az erdélyi magyarokat 23 millió románnak nevező gyűlöletkampánnyal. MIndig is a balliberális oldal ásta az árkokat!
avatar
Nadragulya
2017-07-26 22:57:55
kritika
Csak a bukott óriásról vesszük észre, hogy törpe.Vége lesz, de attól tartok, már nem tud békésen vége lenni. Mert azt nem lehet kulturáltan ordítani, hogy Orbán, takarodj.A pillanat bármikor eljöhet. Valószínűleg olyan ok robbant majd, amire addig senki se gondolt. A robbanás után majd mindenki számára nyilvánvalóvá válik, hogy Sancho Panza királyságában éltünk egy darabig.
avatar
Boldog
2017-09-18 18:53:40
Patkányforradalom?
... akárcsak 1919-ben? Ismerjük, kösz, inkább nem!
2018-ban megint Orbán lesz a miniszterelnök, aztán csak néztek és eszetekbe sem jut, hogy az alaptalan fröcsögésetek kontraproduktív.
avatar
silehel
2017-07-27 07:19:52
Lövétei
Talán ezzel is kezdeném: Orbán Viktor, Lövéte hálával és tisztelettel tartozik neked és kormányodnak!!!

Ladó Andrea figyelmébe ajánlom, a lövéteiek is sokat köszönhetnek az általad annyira kritizált Orbán kormánynak, többek közt a falu legszebb épületének a Népiskola felújítását. Amit nagymértékben a magyar állam támogatott !!! És újra, életet adott a Népiskolánknak.
http://www.lovete.ro/index.php/hu/hirek-esemenyek/401-

Tudomásom szerint Orbán Viktor volt a második miniszterelnök aki kijelentette, hogy a határon túli magyarságnak is a miniszterelnöke. Erre mi erdélyiek büszkék vagyunk!
Valamint kedves fenti kollégámnak "Csakazértisggg" díjazom a véleményét :
"Inkább arról szónokolj, hogy mennyi támogatást kapnak évről évre a határon túliak az Orbán kormánytól. Hogy mely pártnak köszönhetjük december 5.-ét és melyiknek a kettős állampolgárságot."




avatar
Úz Bence
2017-07-27 16:07:08
re: Lövétei
avatar
silehel
Talán ezzel is kezdeném: Orbán Viktor, Lövéte hálával és tisztelettel tartozik neked és kormányodnak!!!

Ladó Andrea figyelmébe ajánlom, a lövéteiek is sokat köszönhetnek az általad annyira kritizált Orbán kormánynak, többek közt a falu legszebb épületének a Népiskola felújítását. Amit nagymértékben a magyar állam támogatott !!! És újra, életet adott a Népiskolánknak.
http://www.lovete.ro/index.php/hu/hirek-esemenyek/401-

Tudomásom szerint Orbán Viktor volt a második miniszterelnök aki kijelentette, hogy a határon túli magyarságnak is a miniszterelnöke. Erre mi erdélyiek büszkék vagyunk!
Valamint kedves fenti kollégámnak "Csakazértisggg" díjazom a véleményét :
"Inkább arról szónokolj, hogy mennyi támogatást kapnak évről évre a határon túliak az Orbán kormánytól. Hogy mely pártnak köszönhetjük december 5.-ét és melyiknek a kettős állampolgárságot."




avatar
Úz Bence
2017-07-27 16:12:33
Derék kiállás!
Szükség volt rá, mert gyanúsan elnémultak a lövéteiek az eset óta, gondolom sokkot kaptak. De fel a fejjel, egy kecske nem csinál sarat.
avatar
jutacs
2017-07-27 20:23:35
Egyetlen tökös magyar van Erdélyben: Ladó Andrea.
Mindenki más s€ggnyaló, haszonbanikat mérlegelő, önállóan gondolkodni képtelen birka.
Megérdemlik sorsukat, sose kapjanak mást, mint amit megérdemelnek: hazug , tolvaj g€cit.
avatar
zárilevente
2017-07-28 01:17:22
re:
avatar
jutacs
Egyetlen tökös magyar van Erdélyben: Ladó Andrea.
Mindenki más s€ggnyaló, haszonbanikat mérlegelő, önállóan gondolkodni képtelen birka.
Megérdemlik sorsukat, sose kapjanak mást, mint amit megérdemelnek: hazug , tolvaj g€cit.


Bírom stílusod, szinte a "kedvencem" vagy - de ne általánosíts - ez lealacsonyítja elmélkedő szintedet meg mondandódat - a lényeget

Pablo Escobar is adakozott rendesen...mindenkinek van humánus/empatikus magatartása....
Adjatok nekem pár milliárd kuvaiti dinárt és olyan adakozó leszek, hogy még magam is rácsodálkozom, mert nem az enyém.......de tuti, először CT gépet vennék a kardiológia intézetnek pl.
A politikusok nem a saját pénzüket költik...így meg egyszerű a képlet

"A családapa elkurvá...a a gyerek pénzét amit az apóstól kapott - a ribanc örül a gyerek nélkülözik" na ki a jótevő?

Pacifista gondolkodás hiánya konvergens, beszűkült tudatot eredményez és csak véletlenül találja meg a békés utat
Levente Zári
"...
avatar
Csakazértisggg
2017-07-28 19:05:44
re: re:

A politikusok nem a saját pénzüket költik...

Ezzel nehéz vitába szállni. De ez a tézis igaz volt a cucilista szdsz kormányokra is. Ők mégsem érezték felelősnek magukat a határon túli magyarságért, nemhogy anyagilag nem támogatták a külhoni magyarságot, de még olyan olyan gesztusokat is megengedtek maguknak, mint a Medgyessy féle pezsgős koccintás Nastase-val December 1.-e alkalmából.

Szóval, annyira mégsem eccerű a képlet.

avatar
Boldog
2017-09-18 18:08:28
Füttyöskének, akit a "15 perc hírnév" múltával m
"kaotikus gondolatmenet", ahogy egy előző hozzászóló már írta is - ahogy valahol meg is fogalmaztad, hasznos idióta vagy, a hazaárulók hasznos idiótája.
Hangzatos, de hülye szlogen, hogy Tusványost valaki adta és netán elvenné. Ha pedig már egyáltalán felmerül, Tusványost nem csak neked adta a Fidesz és nem akarja elvenni tőled és senkitől sem senki. A "tessék hazahúzni a csíkot" szöveg viszont már egészen gyurcsányi (de akár írhatnám, hogy ronwerberi) mélységeket ér el (ld. "el lehet innen menni").
Kicsit hálás lehetnél Orbánnak és a Fidesznek, mert az általad most favorizált ellenzék nem nagyon engedte volna meg, hogy csak úgy Budapestre költözz dolgozni. Szarba sem nézik a külhoniakat.
Nincs közeledés Erdoganhoz és az oroszokhoz, viszont ha ismernéd a történelmet, ráébrednél, hogy - akárcsak Angliának, a hírhedt idézet szerint - Magyarországnak nem barátai vagy ellenségei vannak, hanem érdekei. Ebből is látszik, hogy a külpolitikához és a diplomáciához se...
avatar
Boldog
2017-09-18 18:12:53
Füttyöskének
, akit a "15 perc hírnév" múltával már inkább szégyellnek a balliberálisok.

Az állami földeket az MSZP-SZDSZ adta bérbe haveroknak, a mostani ciklusban jelentősen kiszélesedett a bérlők köre, Sallai Róbert Benedek bukott LMP-s politikus konkrétan hazudozik ezzel kapcsolatban is.
A kereskedelem-politikához sem értesz. A vasárnapi nyitvartartás korlátozásának a kisboltok helyzetbe hozása volt a célja - ilyen korlátozás egyébként számos ny-európai országban létezik (Németo., Ausztria).
A Kínával kapcsolatos lázalmaid helyett a valóság: nem Orbán, hanem Ciprasz vétózta meg a Kínát elítélő nyilatkozatot (https://444.hu/2017/06/19/gorogorszag-megakadalyozta-hogy-az-eu-elitelje-a-kinai-jogserteseket)
Az LMP nem nemzeti, ez is egy nagy tévedés. És igencsak lefekszenek Amerikának, a Paks-ellenességük is csak ennek köszönhető. Nem véletlen, hogy az amerikai nagykövet meglátogatta őket a 2010-es választások estéjén.

avatar
Boldog
2017-09-18 18:16:29
Füttyöskének
MDF-ügy:
Dávid Ibolya támadta meg Orbánt és a Fideszt először, mikor kijelentette, hogy - elvileg jobboldaliságuk ellenére - nem támogatják a fideszes jelöltek győzelmét a 2006-os választások második fordulójában és fokozatosan gyurcsányék mellé állt. Politikai vesszőfutását az elmebeteg MSZP-s (most gyurcsány legnagyobb politikai szövetségesének számító) pénzügyminiszter Bokros Lajos miniszterelnök-jelöltségével, Somogyi Zoltán és a Political Capital balliberális bandájának tanácsaival, a korábbi MSZP-s Schmuck Andorral valamint az SZDSZ-szel való összefogással zárta. A gyurcsányi (rókaképű Szilvásy által vezetett) titkosszolgálat beavatkozott az MDF belügyeibe, mikor megrendültek Dávid Ibolya belső pozíciói. Nem mellesleg, jogerősen elítélt bűnöző Dávid Ibolya és herényi Károly: http://jog.mandiner.hu/cikk/20160318_ud_zrt_ugy_david_ibolya_jogerosen_is_bunos. Tévedsz, amikor azzal vádolod Orbánt, hogy Dávid Ibolya korára utalt, az is gyurcsányi szöveg (ld. "öregecskedő feleség...
avatar
Boldog
2017-09-18 18:19:17
Füttyöskének, a székelység szégyenének
A Dávid Ibolya-féle MDF "alaposan megváltozott: a Horn-kormány pénzügyminisztere, Bokros Lajos lett a párt EP-képviselője, majd miniszterelnök-jelöltje, ezután szövetségre léptek az SZDSZ-szel, és már nem csak a Fidesz szerint húznak a baloldalhoz. A Forsense februári közvélemény-kutatása szerint "a választói szimpátiák alapján képzett térben" az MDF inkább az MSZP-hez és az SZDSZ-hez áll közel, mint a Fideszhez." http://www.origo.hu/itthon/valasztas2010/kampanynaplo/20100225-az-mdf-tortenete-2002tol-a-2010es-valasztasokig.html
Orbán most is a kommunistákkal szemben politizál, ellentétben az LMP-vel, amelyik a kommunisták propagandistáját (ron werber) bérelte fel és szövetkezik az MSZP-vel.

Az is csak egy propaganda-ízű hazugság, hogy Orbán legnagyobb rajongója lettél volna valaha is. Messziről jött ember azt mond, amit akar, de ez nyilvánvalóan nem igaz.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."