Itthon » Közélet

Rég várt aszfaltozás - VIDEÓ

A tervezettnél hosszabb szakasz felújítására van lehetőség Gagy és Etéd között.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

kicsi_DSCF1460
kicsi_DSCF1460
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. június 26., 15:48
1 hozzászólás. 

Egy év késéssel, június 25-én kezdődött el a 136B és a 135 jelzésű megyei út Gagy és Etéd közti szakaszának felújítása, de idén 10 kilométer leaszfaltozására van esély, ami felülmúlja az eredeti elképzeléseket. A munkálatokat Borboly Csaba megyeitanács-elnök, Birtalan József megyemenedzser, Pálffy Domokos, Benyovszki Lajos, Dimény Gábor megyei tanácsosok és helyi tisztségviselők jelenlétében kezdték el.

kicsi_DSCF1505

„A 136B és a 135-ös megyei út felújítandó szakaszának aszfaltozása már tavalyra be volt ütemezve – derült ki a helyszínen Borboly Csaba tanácselnök szavaiból –, és bár sok fejtörést okozott a különböző jogszabályok útvesztője és a sorozatos közbeszerzési óvások, egy év késéssel mégis sikerült elkezdeni annak az ígéretnek a teljesítését, amelyet a megyei tanács jelenlegi testülete vállalt fel az itt élő emberek előtt.”


A megyei önkormányzat elnöke elmondta, sikerült az aszfaltozásra szánt összeg nagy részét megmenteni, lezárult a közbeszerzés, megkötötték a szerződést, és néhány héten belül a munkálat jelentős része meglesz.

kicsi_DSCF1460

„A megyei tanács teljes egészében saját költségvetéséből finanszírozza a munkálatokat, amelyek során két aszfaltréteget terítenek le. A durva aszfaltréteg és koptatóréteg mellett a felújítás tartalmazza a padkák kialakítását és a vízelvezető árkok rendbetételét, hogy a munka eredménye időtálló legyen – vázolta fel Borboly Csaba, majd hozzátette: „Bízom benne, hogy még ebben a mandátumban sikerül összekötni ezt az utat a Maros megyei szakasszal, így ha nem is a legforgalmasabb, de Székelyföld egyik leglátványosabb útja készül el, ami Etéd és Szentábrahám községnek jelentős gazdasági fellendülést hozhat.”

kicsi_DSCF1466

A megyei tanács szakemberei igyekszenek úgy átcsoportosítani a pénzalapokat, hogy még az idén sikerüljön befejezni az aszfaltozást. A megyei önkormányzat a július 2-i ülésén újabb alapokat készül átcsoportosítani a megspórolt pénzekből, hogy az eredetileg tervezett 2-3 kilométer helyett 10 kilométer hosszan aszfaltozzanak a szóban forgó szakaszon, tekintettel arra, hogy a térség lakói már régóta türelmetlenül várták ezt a pillanatot.

kicsi_DSCF1482

Párhuzamosan a Hargita megyei útszakasz felújításával, a megyei út Maros megyei megfelelőjén is zajlanak a felújítási munkálatok. A két megyét összekötő úton történő felújítás érdekében Birtalan József megyemenedzser vezette az egyeztető tárgyalásokat, aki elmondta, az útfelújítás egy Maros megyével közös kulturális pályázat részét jelenti. Benyovszki Lajos megyei tanácsos hozzátette, hogy az összeköttetés fenntartása az együvé tartozás érzését erősíti a két térség lakói között.

kicsi_DSCF1519

Borboly Csaba az esemény kapcsán kijelentette, idén Székelyudvarhely és Székelykeresztúr térségét kezelik kiemelten a megyei utak szempontjából. A tanácselnök ígéretet tett arra, hogy a megyei önkormányzat megpróbál jogi lehetőséget teremteni arra, hogy Keresztúron a vasút irányából is aszfaltozzanak, így segítve a várost.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
sanci
2010-06-27 10:45:49
nagyon jóóóóóóó. De azért megjegyezném, hogy tavasszal még az Etéd -Megyehatár volt beharangozva :!: Értsem úgy hogy akkor át lett csoportosítva az összeg :?:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."