Itthon » Közélet

Több udvarhelyszéki megyei úton lesz aszfaltozás

Több olyan udvarhelyszéki megyei utat tesznek rendbe idén, amelyek összekötnek két gazdasági régiót, ami fontos a térség fejlődéséhez - hangsúlyozta Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke.  

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Kp0021
Kp0021
szerkesztoÍRTA: GYÖRGY-DÁVID CSABA
2010. június 29., 09:06
1 hozzászólás. 

Az elöljáró ezt a pénteki Gagy és Etéd közötti aszfaltozások alkalmából jelentette ki. Amint arról beszámoltunk pénteken elkezdték az aszfaltozást Gagy és Etéd között, de nemcsak a keresztúri térségben lesz útjavítás, tudtuk meg Borboly Csabától. A Megyei Tanács elnöke kijelentette, hogy Udvarhelyszéken három fontos útszakaszt fejeznek be idén.

 Kp0021

Egészen pontosan a 132-est Szentegyháza, Lövéte, Almás, Oklánd szakaszon - ahol már tavaly elkezdődött a munka - ugyanakkor a 138-as úton Zetelakán maradt el egy 600 méteres rész, ezt is kipótolják és a 131-es úton Oklándtól Barót irányába szintén befejezik az utat.

 

„Egy hónapon belül aszfalt kerül a felületre” - mondta Borboly Csaba. A közbeszerzési Kp0023lépcsőket nem tudják átugrani, hisz a törvényességet be kell tartsa a Megyei Tanács, hangsúlyozta az elnök hozzáfűzve, hogy a Kénosi tetőn már elvégeztették a szükséges útalapozást, hogy a későbbi csúszásokat elkerüljék - ezen a szakaszon jövő hónapban lesz aszfalt. „Ennek az útnak a megléte kiemelt prioritást élvez a Hargita és Kovászna megye közötti összeköttetés szempontjából”, közölte Borboly. Ugyancsak ezen az úton a szentpáli tavaknál a megrongálódott hidat is feljavíttatja a megyei önkormányzat, mintegy 500.000 Eurót költenek az átkelőre.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hal76
2010-08-26 16:16:35
Meghivas
Tisztelt Borboly Csaba Ur.Nagyon szivesen meghivnam a sajat kolcsegemre egy Kanyad Szekelydalya kozotti jarhatatlan utszakasz autokazasra.Haugy gondolja hogy ra er tisztelt uram kerem ertesitsen egy telefon hivassal a kovetkezo szamon:0752618945.Maradok tisztelettel.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."