Itthon » Közélet

Ki üzent a polgáriaknak a hivatalból?

Elfogadhatatlannak tartja a Polgármesteri Hivatal tegnapi közleményét és minden, a rendkívüli tanácsülés összehívására felsorolt indoklást megalapozatlannak tart az önkormányzat polgári frakciója.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

mpp_rendkivuli_tanacsules_sajtotajekoztato_290610
mpp_rendkivuli_tanacsules_sajtotajekoztato_290610
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. június 29., 16:20
2 hozzászólás. 

A hivatal „válasza" nem válasz, sokkal inkább sajtóközlemény, egy senki által fel nem vállalt üzenet, ami mondvacsinált és ferde indoklásokat tartalmaz – fogalmazták meg véleményüket a mai sajtótájékoztatón a polgári frakció képviselői.

Molnár Miklós és Balázs Árpád tanácsosok valamint Orbán Balázs, az MPP önkormányzati testületének frakcióvezetője kifejtették: a Polgármesteri Hivatal reakciója sokkal inkább sajtóközlemény, mint válasz. „Valaki, nem tudni ki, „üzent" a hivatalból", megdöbbentő a mellébeszélés, a rendkívüli tanácsülés elutasítására vonatkozó érvelés minden pontban sántít.

Miért nem volt sürgős egyik, a polgáriak és a zöld tanácsos által javasolt napirendi pont megtárgyalása sem? – tette fel a kérdést Molnár Miklós, aki tételesen is felsorolta a pénteken benyújtott beadványban szereplő pontokat.

mpp_rendkivuli_tanacsules_sajtotajekoztato_290610

Balázs Árpád, Orbán Balázs és Molnár Miklós

Orbán Balázs frakcióvezető kifejtette: az MPP beadványa minden szempontból törvényes volt, a legalitás azonban a hivatali indoklások esetében nem állja a helyét. Mint mondta, azonnali tanácsülés nem tévesztendő össze a rendkívülivel. A törvények értelmében utóbbi összehívásának nem feltétele a 30 napos határidő, a szakbizottságok véleményezése, illetve ha a javasolt napirendi pontok ezt megengedik, akkor az átláthatóságtól is el lehet tekinteni. Ugyanakkor a törvény szerint a rendkívüli ülésen nem kötelező, hogy csakis sürgősségi és halaszthatatlan problémákat lehet és kell megtárgyalni, ez csakis az azonnali tanácsülés esetében igaz.

Nevetséges, megdöbbentő, szánalmas és olcsó kommunikációs trükkökkel próbálják megakadályozni a tanács működését – fogalmazott Balázs Árpád, aki elmondta: a beadvánnyal kapcsolatosan reagálni Bodnár László jegyzőnek lett volna a feladata, kérdés, hogy miért nem vállalta ezt? A „volt-e tudomása Bodnár jegyzőnek a hivatali közleményről?" kérdésre azonban a jegyző úrtól Balázs „nem tudom, nem én vagyok a főnök, nem én vezetem a hivatalt" – kitérő választ kapta.

A városháza mottója: nem megoldani, hanem megmagyarázni a problémákat, egyértelmű, hogy a helyi tanács „súlytalanítása" folyik – mondták a polgáriak. Kifejtették: a demokratikus városvezetés ilyen szerű megcsúfolására úgy Ladányi László prefektus, mind pedig a közigazgatási minisztérium illetékeseinek a figyelmét felhívják, és a „kik a levél névszerinti szerzői?" kérdésre is mindenképpen keresik a választ.


2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
szekus_laszlo
2010-06-29 21:08:40
Gyúlés....
Igen kedves feleim, ezt már megszokhattuk,hogy a hivatal és a tanács mikor kinek az "erekciója". :woohoo: Mikor kinek és hogy áll fel,úgy hív össze egy rendkívüli ülést.Majd ki jövő eredmény a sajtóban lévő hadakozás SZEMFÉNYVESZTÉS semmi más. Megszavazzuk a sok szart,majd verjük a fejünket a falba… Létrehozunk komissziókat, és ezekre is egyet ami ellenőrzi, majd egy titkosat ami az előző kettőt ellenőrzi (idézet a Marxista Politika c. könyvből). ÉS így folyik el az adófizetők pénze. De sebaj, így nem figyelünk, hogy nincs aszfalt, nem érdekel a közbiztonság és egyéb sem, hisz a Rómaiak már megmondták Cirkuszt! Kenyeret! Na kérem szépen itt a kenyér elmarad. mert csak a cirkuszra tudunk figyelni,semmi másra nem marad energiánk…Uraim!Önök a hatalom mámorától megrészegülve,elfelejtették miért is vannak ott. Ébresztő,míg valaki meg-fel nem ébreszti Önöket egy jó kis vasvillával a hátsójukban.És tegyenek már valamit a közösségükért is,ne csak magukért. Adóznék tisztelettel, ha ...
avatar
azbiza
2010-06-29 23:44:17
ooo, ha ki mas uzent volna mint a polgar jeno a hivatalbol :P

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."