Itthon » Civilek

Kudlik Júliával ünnepelnek az idősek

Egész héten ünnepeltek a nyugdíjasok, székházat, feliratot avattak és még fognak. A Caritasnál is lesznek programok.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

kudlikjulia
Kudlik Júlia és Szvorák Katalin. Kép forrása: kulturpart.hu
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2018. október 05., 10:27
0 hozzászólás. 

A Pedagógusok Világnapjának megtartásával folytatódik a Nyugdíjasok Önsegélyző Pénztárának egész hetes ünnepségsorozata.

A múlt hétvégén kirándulással indult program során szüreti bálon mutatta meg tánctudását a NYÖP tánccsoportja, majd csütörtökön megnyitották András Csaba festészeti kiállítását a Dr. Páll Gyula énekkar fellépésével és Gajewsky Klára szavalatával, filmet néztek és emlékfalat avattak a székház udvarán.

A székház falán pedig feliratot helyeztek el. Péntek délután 17 órától ünnepi műsorral készülnek a pedagógusok köszöntésére. Kudlik Júlia és Szvorák Katalin, a magyar televízió egykori legendás műsorvezetői idézik fel majd a régi szép időket. Szombaton csatlakoznak a városi ünnepséghez, és az aradi vértanúkra emlékezek a Márton Áron téren.

Papkerti mulatság

Az időseket a Caritas sem hagyja magára, október 9-én 10 órától a Papkertben levő Kolping-házban tartják a szépkorúak világnapját.

A székelyudvarhelyi nappali foglalkoztató központban jelenleg 5 csoportba rendeződve összesen 56 személy részesül havi 4 alkalommal a szolgáltatásaikban. A foglalkozások két fő tevékenység köré épülnek. Az egyik a mozgáskompetencia fejlesztése csoportos és egyéni formában, a másik pedig a mentális leépülés megelőzése. Az idősek emellett előadásokon és különböző fejlesztő jellegű, kézműves foglalkozásokon is részt vehetnek, valamint lehetőségük van pszichológiai témák zártkörű átbeszélésére, feldolgozására, ezáltal segítve a lelkiállapotukon – írják közleményükben.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."