Itthon » Közélet

Rá sem ismersz a teljesen megújult játszótérre egy hónap múlva!

Megújulnak az udvarhelyi játszóterek, a Tábor-lakótelepen már elkezdték a bontást. Idén kettő lesz készen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

jatszoter3
Látványterv - Polgármesteri Hivatal
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. október 09., 12:34
0 hozzászólás. 

Munkagépek zajára és sajtótájékoztató látványára figyelhettek fel hétfőn délelőtt a Függetlenség sugárút Tábor-lakótelepi szakaszán és a Tavasz sétányban lakó udvarhelyiek: a két utca között a hetvenes években, a tömbházak felépülése után néhány évvel létrehozott játszóteret kezdték feltúrni a munkagépek, egy hónap alatt teljesen új játékokat és borítást kap a tér.

A tervek szerint a polgármesteri hivatal mind a 27 városi játszóteret felújítja, ezekből az első lesz az említett játszótér, a második pedig a Szabók utcai – mindkettő még ebben az évben elkészül, összesen 168 ezer lejből újulnak meg, az első egy hónap alatt készen lesz a kivitelező szerint. Az 550 négyzetméter területen fekvő Tábor-negyedi játszótér előtt Jakab Attila városmenedzser azt mondta, hogy teljesen új, főleg fából készült játékok lesznek, a játszótér borítása változatos lesz – gumi- és gyepszőnyeg is kerül a teljesen új alapra, amiben a gyepet tápláló öntözőrendszernek is meglesz a helye.

Hosszú távon működő és fentartható játszótér lesz az ígéretek szerint, egyensúlyfejlesztő játékokkal, mászkálókkal, csúszdákkal, háromféle hintával, rajztáblával – olyan elemek is lesznek, amelyek újdonságnak számítanak majd az udvarhelyi játszótereken. A mostani, leszerelt, de működőképes játékok máshová kerülnek át, illetve egy részét a Szent Ferenc egyesület kapja meg.

jatszoter2

A hivatal azt is tervezi, hogy minden játszótérnek egy kinevezett gazdája lesz, akik jelzik a meghibásodásokat, zárják-nyitják a bekerített játszótereket – a Tábor-lakótelepen a régi kerítés marad a helyén, viszont a bejáratot is felújítják. Szabályzat is lesz kifüggesztve, illetve a felnőttek és a nyugdíjasok számára padokat, illetve sakkasztalt is felállítanak. Nem barkácselemek kerülnek a játszótérre, hanem többéves szakmai tapasztalattal rendelkező cégek készítették az elemeket.

Munkagépzaj tehát bőven lesz a Táborban, de vigasztaljon minden ott lakót az, hogy az új játszótér még az idén, kb. egy hónap múlva készen lesz, majd utána a Szabók utcait is elkészítik.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."